Over promotie-extensies

Promotie-extensies kunnen uw tekstadvertenties in het zoeknetwerk meerwaarde geven door uw aanbiedingen en promoties onder de aandacht te brengen van mensen die op zoek zijn naar de beste deals die uw bedrijf aanbiedt. In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van promotie-extensies en hoe deze worden weergegeven met uw zoekadvertenties. Ga voor installatie-instructies naar Promotie-extensies gebruiken.

Hoe ze worden weergegeven

Promotie-extensies worden onder uw advertentie weergegeven in een goed leesbare indeling die in het oog springt bij potentiële klanten.

De speciale gelegenheid die u selecteert, bijvoorbeeld Terug naar school of Moederdag, wordt vet weergegeven naast uw promotietekst.

De extensie bevat maximaal twee regels tekst inclusief details van uw promotie. Potentiële klanten kunnen de aanbieding in uw promotie-extensies duidelijk zien, omdat deze zich onderscheiden van de hoofdtekst van de advertentie. Mensen die op de extensie klikken of tikken, komen direct terecht bij de speciale aanbieding die hen interesseert op uw site.

Promotie-extensies met uw aanbiedingen kunnen in diverse indelingen (voor mobiel en desktop) worden weergeven in het zoeknetwerk. Ze worden weergegeven in advertenties boven en onder de zoekresultaten van Google.

Wanneer te gebruiken

Gebruik promotie-extensies om klanten aan te trekken die op zoek zijn naar speciale aanbiedingen en koopjes die relevant zijn voor uw bedrijf. Feestdagen of speciale evenementen, zoals Terug naar school of Black Friday, zijn goede gelegenheden om promotie-extensies te gebruiken.

Gebruik promotie-extensies om kortingsbedragen of -percentages op te nemen voor uw producten of services. U kunt ook de benodigde vereisten voor uw aanbieding opnemen, zoals kortingsbonnen of kortingscodes voor een bepaalde periode of een bestedingslimiet.

Voordelen

Hier volgen enkele redenen om promotie-extensies aan uw advertenties toe te voegen:

• Eenvoudig te updaten: Selecteer een van de vooraf ingevulde gelegenheden. U hoeft geen nieuwe tekstadvertenties te maken om deze up-to-date te houden voor koopjes en speciale aanbiedingen die op verschillende tijden plaatsvinden.
  • Uw extensies bewerken zonder gegevens te verliezen: Bewerk uw promotie-extensie zonder de prestatiestatistieken te resetten.
  • Voorkeur voor mobiel: Kies of u uw promotie-extensies bij voorkeur wilt weergeven op mobiele apparaten.
  • Flexibele planning: Geef de datums, dagen van de week of tijden van de dag op waarop uw promotie-extensies mogen worden weergegeven.

Accountniveaus

U kunt promotie-extensies toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. Als u promotie-extensies maakt op verschillende niveaus (account, campagne of advertentiegroep), worden de meest specifieke extensies gebruikt. Dus als u promotie-extensies toevoegt aan een advertentiegroep, worden die extensies weergegeven in plaats van de promotie-extensies op campagne- of accountniveau. Extensies op campagneniveau overschrijven op hun beurt die op accountniveau.

Kosten voor klikken

U kunt promotie-extensies gratis toevoegen. U betaalt alleen wanneer gebruikers op uw advertentie klikken. De kosten voor een klik op een promotie-extensie zijn gelijk aan de kosten voor een klik op de kop in dezelfde advertentie. Met andere woorden: op welke link in een bepaalde advertentie iemand ook klikt, aan u wordt altijd hetzelfde bedrag in rekening gebracht. Promotie-extensies geven uw klanten meer kansen om op en binnen uw advertentie te klikken, maar er worden niet meer dan twee klikken per vertoning van een advertentie in rekening gebracht. Als iemand echter tijdens het bekijken van een advertentie snel achter elkaar op meerdere links klikt, wordt dit beschouwd als een tweede klik en worden geen kosten aan u in rekening gebracht.

Gelegenheden voor uw promoties

Bekijk welke gelegenheden en datums beschikbaar zijn voor promotie-extensies:

Speciale gelegenheden Startdatum Einddatum
Nieuwjaar 1 dec 28 feb
Tweede kerstdag 15 dec 15 jan
Driekoningen 15 dec 31 jan
Chinees Nieuwjaar 15 jan 1 mrt
Valentijnsdag 15 jan 28 feb
Carnaval 1 feb 31 mrt
Holi 1 feb 31 mrt
Vrouwendag 15 feb 31 mrt
Pesach 15 feb 1 mei
Pasen 1 mrt 30 apr
Ouderdag 15 apr 1 aug
Dag van de Arbeid* 15 apr 15 sep
Rosj Hasjana 15 aug 1 nov
Divali 1 sep 1 dec
Navratri 15 sep 31 okt
Halloween** 1 okt 15 nov
Vrijgezellendag 15 okt 30 nov
Black Friday 15 okt 15 dec
Cyber Monday 15 okt 15 dec
Kerstmis 1 nov 15 jan
Sint-Nicolaasdag 1 nov 31 dec
Chanoeka 15 nov 31 jan
Terug naar school Elke Elke
Moederdag Elke Elke
Vaderdag Elke Elke
Onafhankelijkheidsdag Elke Elke
Nationale feestdag Elke Elke
Einde van het seizoen Elke Elke
Winteruitverkoop Elke Elke
Zomeruitverkoop Elke Elke
Herfstuitverkoop Elke Elke
Voorjaarsuitverkoop Elke Elke
Ramadan Elke Elke
Suikerfeest Elke Elke
Offerfeest Elke Elke

*Niet beschikbaar in het Nederlands, Noors, Hebreeuws en Japans
**Niet beschikbaar in het Maleis, Pools en Hebreeuws

Beschikbaar in het Japans

Gelegenheid Startdatum Einddatum
Oseibo (eindejaarscadeaus) 1 nov 31 dec

Beschikbaar in het Thais

Gelegenheid Startdatum Einddatum
Thais nieuwjaar 15 mrt 1 mei