Over promotiecomponenten

Promotiecomponenten kunnen uw tekstadvertenties in het zoeknetwerk meerwaarde geven door uw aanbiedingen en promoties onder de aandacht te brengen van mensen die op zoek zijn naar de beste deals die uw bedrijf aanbiedt. In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van promotiecomponenten en hoe deze worden weergegeven met uw zoekadvertenties.

Hoe ze worden weergegeven

Promotiecomponenten worden onder uw advertentie weergegeven in een goed leesbare indeling die in het oog springt bij potentiële klanten.

De speciale gelegenheid die u selecteert, bijvoorbeeld Terug naar school of Moederdag, wordt vet weergegeven naast de promotietekst.

De component bevat maximaal 2 regels tekst inclusief details van uw promotie. Potentiële klanten kunnen de aanbieding in uw promotiecomponenten duidelijk zien, omdat deze zich onderscheiden van de hoofdtekst van de advertentie. Mensen die op de component klikken of tikken, komen direct terecht bij de speciale aanbieding die hen interesseert op uw site.

Promotiecomponenten met uw aanbiedingen kunnen in diverse indelingen (voor mobiel en desktop) worden weergeven in het zoeknetwerk. Ze worden weergegeven in advertenties boven en onder de zoekresultaten van Google. Daarnaast zijn ze beschikbaar in alle talen.

Wanneer te gebruiken

Gebruik promotiecomponenten om klanten aan te trekken die op zoek zijn naar speciale aanbiedingen en koopjes die relevant zijn voor uw bedrijf. Feestdagen of speciale evenementen, zoals Terug naar school of Black Friday, zijn goede gelegenheden om promotiecomponenten te gebruiken.

Gebruik promotiecomponenten om kortingsbedragen of -percentages op te nemen voor uw producten of services. U kunt ook de benodigde vereisten voor de promotie opnemen, zoals kortingsbonnen of kortingscodes voor een bepaalde periode of een bestedingslimiet.

Opmerking: Promotiecomponenten die voor een bepaalde gelegenheid zijn bedoeld, moeten binnen 6 maanden na de startdatum worden gemaakt of bewerkt om in aanmerking te komen voor weergave.

Voordelen

Hier volgen enkele redenen om promotiecomponenten aan uw advertenties toe te voegen:

• Eenvoudig te updaten: Selecteer een van de vooraf ingevulde gelegenheden. U hoeft geen nieuwe tekstadvertenties te maken om deze up-to-date te houden voor koopjes en speciale aanbiedingen die op verschillende tijden plaatsvinden.
  • Uw component bewerken zonder gegevens te verliezen: Bewerk uw promotiecomponent zonder de prestatiestatistieken te resetten.
  • Flexibele planning: Geef de datums, dagen van de week of tijden van de dag op waarop uw promotiecomponenten mogen worden weergegeven.

Accountniveaus

U kunt promotiecomponenten toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. Als u promotiecomponenten maakt op verschillende niveaus (account, campagne of advertentiegroep), worden de meest specifieke componenten gebruikt. Dus als u promotiecomponenten toevoegt aan een advertentiegroep, worden die componenten weergegeven in plaats van de promotiecomponenten op campagne- of accountniveau. Componenten op campagneniveau overschrijven op dezelfde manier componenten op accountniveau.

Kosten voor klikken

U kunt promotiecomponenten gratis toevoegen. U betaalt alleen als gebruikers op uw advertentie klikken. De kosten voor een klik op een promotiecomponent zijn gelijk aan de kosten voor een klik op de kop in dezelfde advertentie. Met andere woorden: op welke link in een bepaalde advertentie iemand ook klikt, aan u wordt altijd hetzelfde bedrag in rekening gebracht. Promotiecomponenten geven uw klanten meer kansen om op en binnen uw advertentie te klikken, maar er worden niet meer dan twee klikken per vertoning van een advertentie in rekening gebracht. Als iemand echter tijdens het bekijken van een advertentie snel achter elkaar op meerdere links klikt, wordt dit beschouwd als een tweede klik en worden geen kosten aan u in rekening gebracht.

Gelegenheden voor uw promoties

Bekijk welke gelegenheden en datums beschikbaar zijn voor promotiecomponenten:

Speciale gelegenheden Startdatum Einddatum
Nieuwjaar 1 dec 28 feb
Tweede kerstdag 15 dec 15 jan
Driekoningen 15 dec 31 jan
Chinees Nieuwjaar 15 jan 1 mrt
Valentijnsdag 15 jan 28 feb
Carnaval 1 feb 31 mrt
Holi 1 feb 31 mrt
Vrouwendag 15 feb 31 mrt
Pesach 15 feb 1 mei
Pasen 1 mrt 30 apr
Ouderdag 15 apr 1 aug
Dag van de Arbeid* 15 apr 15 sep
Rosj Hasjana 15 aug 1 nov
Divali 1 sep 1 dec
Navratri 15 sep 31 okt
Halloween** 1 okt 15 nov
Vrijgezellendag 15 okt 30 nov
Black Friday 15 okt 15 dec
Cyber Monday 15 okt 15 dec
Kerstmis 1 nov 15 jan
Sint-Nicolaasdag 1 nov 31 dec
Chanoeka 15 nov 31 jan
Terug naar school Elke Elke
Moederdag Elke Elke
Vaderdag Elke Elke
Onafhankelijkheidsdag Elke Elke
Nationale feestdag Elke Elke
Einde van het seizoen Elke Elke
Winteruitverkoop Elke Elke
Zomeruitverkoop Elke Elke
Herfstuitverkoop Elke Elke
Voorjaarsuitverkoop Elke Elke
Ramadan Elke Elke
Suikerfeest Elke Elke
Offerfeest Elke Elke

*Niet beschikbaar in het Nederlands, Noors, Hebreeuws en Japans

**Niet beschikbaar in het Maleis, Pools en Hebreeuws

Beschikbaar in het Japans

Gelegenheid Startdatum Einddatum
Oseibo (eindejaarscadeaus) 1 nov 31 dec

Beschikbaar in het Thais

Gelegenheid Startdatum Einddatum
Thais nieuwjaar 15 mrt 1 mei

Instructies

Promotiecomponenten maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar het paginamenu Advertenties en componenten en klik in het subpaginamenu op Componenten.
  3. Klik op de plusknop Add en selecteer Promotiecomponent.
  4. Kies of u de promotiecomponent wilt toevoegen aan uw account, campagne of advertentiegroep.
  5. Selecteer de gelegenheid voor uw promotie (optioneel). De naam van de gelegenheid wordt in uw promotiecomponent weergegeven. De datums bij een gelegenheid geven aan wanneer uw component in aanmerking komt voor weergave. Gebruik de Geavanceerde opties om deze periode in te korten.
  6. Selecteer de taal en valuta voor de promotie.
  7. Stel in of u een bedrag of een percentage voor de korting wilt gebruiken als Promotietype.
  8. Voer de naam in van het product of de service die u aanbiedt.
  9. Voer de Uiteindelijke URL in die in uw advertentie wordt weergegeven.
  10. Selecteer het type Aanbieding in en voer eventuele vereisten voor uw promotie in, zoals een speciale code of bestedingslimiet.
  11. Voer bij Promotiedatums (optioneel) de datums in die u wilt weergeven in de advertentie.
Opmerking: Promotiecomponenten voor gelegenheden binnen dezelfde advertentiegroep, dezelfde campagne of hetzelfde account krijgen de voorkeur boven promotiecomponenten die niet voor gelegenheden zijn bedoeld. Promotiecomponenten die voor een bepaalde gelegenheid zijn bedoeld, moeten binnen 6 maanden na de startdatum worden gemaakt of bewerkt om in aanmerking te komen voor weergave.

Optionele instellingen kiezen en opslaan

1. Vouw Geavanceerde opties uit om de datums en tijdstippen te wijzigen dat uw promotiecomponenten in aanmerking komt voor weergave.
    • U kunt de periode inkorten, maar u kunt geen datums buiten de periode van de gelegenheid selecteren. Als u dat wel wilt doen, maakt u de selectie van de gelegenheid ongedaan en voert u de start- en einddatum van uw promotie in.
    • U kunt ook 'Dagen en uren' gebruiken om de dagen en tijden te kiezen wanneer uw component in aanmerking kan komen voor weergave.