Kolmantena osapuolena toimivan sovellusanalytiikkatoimittajan linkittäminen Google Adsiin

Tämä artikkeli koskee uudistunutta Google Adsia. Selvitä, kumpaa Google Adsia käytät.

Jos seuraat ja mittaat mobiilisovelluksesi konversioita kolmantena osapuolena toimivan sovellusanalytiikkatoimittajan avulla, voit tuoda datan Google Adsiin linkittämällä kolmannen osapuolen tilisi Google Ads ‑tiliisi.

Voit tehdä linkityksen luomalla linkin tunnuksen ja jakamalla sen kolmantena osapuolena toimivan toimittajan kanssa tai lisäämällä tunnuksen suoraan kolmannen osapuolen tilillesi. Sinun on luotava erillinen linkin tunnus jokaiselle sovellukselle, jota seuraat kolmannen osapuolen ratkaisun avulla. Luotuasi linkin tunnuksen ja jaettuasi sen kolmannen osapuolen kanssa voit tuoda konversiotapahtumat Google Adsiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten linkität kolmannen osapuolen sovelluksen tiliisi ja jaat linkin muiden tilien kanssa.

Uuden linkin luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Asetukset-kohdassa Linkitetyt tilit.
  4. Klikkaa Kolmannen osapuolen sovellusanalytiikka ‑kohdasta Tiedot.
  5. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos et ole aiemmin linkittänyt sovellusanalytiikkatoimittajia Google Ads ‑tiliisi, klikkaa Luo linkin tunnus.
    • Jos olet jo linkittänyt sovellusanalytiikkatoimittajia Google Ads ‑tiliisi ja haluat luoda uuden linkin, klikkaa pluspainiketta , niin voit linkittää uuden toimittajan tai sovelluksen.

Huom. Sinulla on oltava tilin ylläpitäjän käyttöoikeudet, jotta voit luoda linkin tunnuksen.

6. Valitse sovellusanalytiikkatoimittajasi. Jos toimittajaa ei näy avattavassa luettelossa, valitse Muu toimittaja ja anna sitten toimittajasi yksilöllinen tunnus. Jos et tiedä tunnusta, kysy sitä toimittajaltasi. Voit myös selvittää tunnuksen yhdessä toimittajasi kanssa kehittäjän oppaan avulla.
  7. Valitse mobiilisovelluksen käyttöympäristö.
  8. Etsi sovelluksesi kyseisen hakukentän avulla.
  9. Klikkaa Luo linkin tunnus.
  10. Kopioi linkin tunnus klikkaamalla kopiointipainiketta . Liitä linkin tunnus kolmannen osapuolen tiliisi.
  11. Klikkaa Valmis. Tilanasi näkyy Vahvistamaton siihen asti, kun olet lisännyt linkin tunnuksen kolmannen osapuolen tilillesi ja konversiodata alkaa näkyä Google Adsissa.

Näin jaat linkin muiden Google Ads ‑tilien kanssa

Jos ylläpidät samaan sovellukseen liittyviä kampanjoita useilla Google Ads ‑tileillä, suosittelemme käyttämään MCC-tilin alaista konversioseurantaa. Määritä tällöin linkin tunnus kolmantena osapuolena toimivalle sovellusanalytiikkatoimittajalle hallinnoijan tililläsi. Näin kaikilla hallinnoijan konversioseurantaa käyttävillä tileillä voidaan seurata sovelluksen konversioita hallinnoijan tilillä luodun linkin tunnuksen avulla.

Jos et voi käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa esimerkiksi siksi, että teet yhteistyötä useiden toimistokumppaneiden kanssa, voit jakaa linkin tunnuksen toisen Google Ads ‑tilin kanssa. Tili, jolta jaat tunnuksen, on jatkossa linkin tunnuksen omistaja. Ainoastaan linkin tunnuksen omistaja voi jakaa linkin tunnuksen muiden tilien kanssa. Kaikki omistajan kutsun hyväksyneet tilit voivat tuoda jaettuun linkin tunnukseen liitetyn sovelluksen konversioita kolmantena osapuolena toimivalta sovellusanalytiikkatoimittajalta.

Huom. Jos teet yhteistyötä yhden tai useamman toimistokumppanin kanssa, pidä itselläsi kaikkien sovellustesi linkkien tunnusten omistajuus. Näin voit jakaa linkkien tunnukset muiden tilien kanssa tai poistaa linkit muilta tileiltä tarpeen mukaan. Jos esimerkiksi haluat siirtää Google Ads ‑datasi toimistosta toiseen, sinun ei tarvitse kuin poistaa linkki toimiston tililtä.

Vaikka et itse aktiivisesti hoitaisi omia tilejäsi, suosittelemme linkin tunnuksen luomista tilillä, johon sinulla on ylläpitäjän käyttöoikeudet. Näin voit jakaa linkkien tunnukset minkä tahansa sellaisen tilin kanssa, jolla niitä tarvitaan konversioseurantaa tai uudelleenmarkkinointia varten.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  3. Valitse Linkitetyt tilit.
  4. Klikkaa Kolmannen osapuolen sovellusanalytiikka ‑kohdasta Tiedot.
  5. Klikkaa jaettavan linkin Toiminnot-sarakkeesta Valinnat. Tee jokin seuraavista:
    • Jaa linkin tunnus toiselle tilille.
      1. Valitse Jaa toisen tilin kanssa.
      2. Anna sen tilin asiakastunnus, jolle haluat jakaa linkin, ja valitse Seuraava.
      3. Valitse Lähetä kutsu.
    • Poista aiemmin hyväksymäsi linkki valitsemalla Poista linkki. Klikkaa avautuvasta ikkunasta uudestaan Poista linkki.
    • Hyväksy toiselta tililtä jaettu linkki valitsemalla taulukkosi jaettujen linkkien Toiminnot-sarakkeesta Hyväksy linkki.
    • Poista linkki jaetuilta tileiltä valitsemalla Poista käyttöoikeudet.
    • Poista sovelluksen linkitys jaettujen tilien kanssa valitsemalla Poista sovelluksen linkitys.

Näin luot linkin tunnuksen uudelleen

Voit luoda linkin tunnuksen uudelleen tilisi Toiminnot-sarakkeesta. Kun teet tämän, vanha linkin tunnus ei enää toimi ja sinun on heti ilmoitettava uusi linkin tunnus kolmantena osapuolena toimivalle analytiikkatoimittajallesi.