Ställa in företagsinformationsflöden

Använd Företagsinformation när du vill importera och hantera din data i Google Ads. Du kan skapa och hantera flera dataflöden i dina kampanjer om du vill maximera användningen av funktioner som inriktning och annonstillägg.

Du laddar upp en del av dessa källor själv. Andra källor, som telefonnummer och webbplatslänkar från dina annonstillägg, är automatiska.

I den här artikeln beskrivs hur det går till att ladda upp och visa dina företagsinformationsuppsättningar eller flöden.

Stöd för Unicode

Företagsinformation har stöd för UTF-8, UTF-16 och UTF-32 (det är bäst att använda UTF-8). Datatransformeringen mellan dessa format är förlustfri.

Företagsinformation har inte stöd för UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO-8859-1.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Ladda upp datafilen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Företagsinformation under Konfiguration.
  4. Klicka på plusknappen för att lägga till ett dataflöde.
  5. Du kan lägga till följande:
    1. Data för annonsanpassare. Visa dina annonser med företagsinformation som är anpassad till sammanhanget för en sökning.
    2. Flöde för dynamiska displayannonser.
      • Utbildning. Lägg till detaljer som studieämnen och platser.
      • Flyg. Lägg till detaljer som destinationer och priser.
      • Hotell och uthyrning. Lägg till detaljer som platser och betyg.
      • Jobb. Lägg till detaljer som yrkesroller och löner.
      • Lokala erbjudanden. Lägg till detaljer som beskrivningar och priser.
      • Fastigheter. Lägg till detaljer som objektsnamn och priser.
      • Resor. Lägg till detaljer som destinationer och priser.
      • Anpassat. Lägg till detaljer som beskrivningar och priser.
    3. Sidflöde. Ange exakt vilka webbsidor du vill inrikta dig på när du använder dynamiska sökannonser.
  6. Namnge den nya datakällan.
    1. Vi rekommenderar att du använder ett kort namn utan blanksteg.
    2. Återanvänd inte namnet på en gammal datamängd eller ett gammalt flöde som du har tagit bort. Google Ads känner endast igen nya namn.
  7. Klicka på Välj fil och välj filen du vill ladda upp. Tänk på att storleksgränsen för CSV-filer och TSV-filer är 500 MB och 50 MB för andra filtyper.
  8. Klicka på Använd.

Klicka på Uppladdningshistorik på sidmenyn till vänster för att se dina senaste uppladdningar. Under kolumnen Åtgärder kan du Ladda ned resultat om uppladdningen gick bra eller Ladda ned fel för att se vad du kan åtgärda.

Visa information om dataflödet

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Företagsinformation under Konfiguration.
  4. Klicka på datakällan du vill titta närmare på.
  5. En detaljerad vy över datakällan visas.
  6. Klicka på kolumnikonen Kolumner och välj Ändra kolumner.
  7. Klicka på Resultat för att se statistik om annonserna resultat när ett visst objekt visades tillsammans med annonserna.
  8. Välj de mätvärden du vill lägga till.
  9. Klicka på Använd.