Ställa in företagsinformationsflöden

Använd Företagsinformation när du vill importera och hantera din data i Google Ads. Du kan skapa och hantera flera dataflöden i dina kampanjer om du vill maximera användningen av funktioner som inriktning och annonstillägg.

Du laddar upp en del av dessa källor själv. Andra källor, som telefonnummer och webbplatslänkar från dina annonstillägg, är automatiska.

I den här artikeln beskrivs hur det går till att ladda upp och visa dina företagsinformationsuppsättningar eller flöden.

Stöd för Unicode

Företagsinformation har stöd för UTF-8, UTF-16 och UTF-32 (det är bäst att använda UTF-8). Datatransformeringen mellan dessa format är förlustfri.

Företagsinformation har inte stöd för UTF7, UTF1, UTF-EBCDIC, SCSU, BOCU, GB-18030, Latin 1 eller ISO-8859-1.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Ladda upp datafilen

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Välj Företagsinformation i Delat bibliotek i navigeringsfältet till vänster.
  3. Klicka på +DATA och välj den typ av data som du vill lägga till.
  4. Namnge din nya datakälla.
    1. Vi rekommenderar att du använder ett kort namn utan mellanslag.
    2. Återanvänd inte namnet på en gammal datamängd eller ett gammalt flöde som du har tagit bort. AdWords känner endast igen nya namn.
  5. Klicka på Sök efter fil och välj den fil som du vill ladda upp. Tänk på att storleksgränsen för CSV-filer och TSV-filer är 500 MB och för andra filtyper 50 MB.
  6. Klicka på Ladda upp och använd.
  7. Klicka på fliken Uppladdningshistorik om du vill se de senaste uppladdningarna. Under kolumnen ÅTGÄRDER kan du Ladda ned resultat om uppladdningen gick bra eller Ladda ned fel för att se vad du kan åtgärda.

Visa information om dataflödet

1. Välj Företagsinformation i Delat bibliotek i navigeringsfältet till vänster.
  2. Klicka på datakällan du vill titta närmare på.
  3. En detaljerad vy av datakällan visas.
  4. Gå till Kolumner välj sedan Ändra kolumner.
  5. Klicka på Resultat om du vill se statistik över annonserna resultat när ett visst objekt visas tillsammans med annonserna.
  6. Klicka på Detaljnivå för att visa fler detaljer för kampanj, annonsgrupp eller annons.
  7. Klicka på Lägg till bredvid en statistikuppgift.
  8. Klicka på Använd.