Bisnesdatan päivittäminen

Kun olet luonut bisnesdatasyötteet, sinun täytyy pitää ne ajan tasalla ja päivittää ne säännöllisesti. Voit ajastaa bisnesdatan päivittymään automaattisesti niin usein kuin data muuttuu.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Kiinnitä huomiota syötteen pakollisiin attribuutteihin ja varmista, että data on Googlen mainoskäytäntöjen ja kaikkien kohdealueesi soveltuvien lakien mukaisia.

Tämä on yrityksen datasyötteen päivittämistä käsittelevä ohjeartikkeli. Voit lukea lisää syötteistä ja bisnesdatasta ennen aloittamista.

Kohteiden lisääminen dataan ja niiden muokkaaminen

Voit lisätä datalähteisiin kohteita tai muokata niitä yksi kerrallaan Google Adsissa tai lähettää muutokset sisältävän laskentataulukon.

Ohjeet

Kohteiden lisääminen Google Adsissa
  1. Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  2. Klikkaa Nimi-kohdan alta datalähdettä, johon haluat lisätä kohteita.
  3. Klikkaa pluspainiketta Open Create menu icon.
  4. Täytä uuden kohteen tiedot.
  5. Klikkaa Tallenna.
Kohteiden muokkaaminen Google Adsissa
  1. Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  2. Klikkaa Nimi-kohdan alta datalähdettä, jota haluat muokata.
  3. Vie hiiri muokattavan arvon päälle ja klikkaa kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  4. Klikkaa Tallenna.
Attribuuttien lisääminen Google Adsissa
  1. Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  2. Klikkaa Nimi-kohdan alta syötettä tai datajoukkoa, johon haluat lisätä attribuutin.
  3. Klikkaa Asetukset ja valitse Attribuutit.
  4. Valitse tyyppi, kirjoita nimi ja valitse Lisää.
  5. Valitse Tallenna.
  6. Voit tarkastella uutta attribuuttia muokkaamalla sarakkeitasi ja lisäämällä attribuutin.

Huom. Dynaamisten näyttömainosten syötteisiin lisäämiesi attribuuttien on noudatettava näitä määrityksiä. Omia attribuutteja ei ole saatavilla.

Datan muokkaaminen laskentataulukon avulla

Tekemällä joukkomuokkauksia laskentataulukoiden avulla voit päivittää useita datajoukon tai syötteen rivejä samaan aikaan. Kun teet näin, voit valita kaikkien rivien korvaamisen tai vain joidenkin rivien päivityksen. Jos valitset päivitysvaihtoehdon, sinun on lisättävä kuhunkin ominaisuuteen liittyvä Toiminto-sarake ja tunnussarake.

Voit käyttää muutosten lähettämiseen esimerkiksi seuraavia tiedostomuotoja: Google Sheets, .xlsx, .xls, .csv ja .tsv. Muista, että .csv- ja .tsv-tiedostojen enimmäiskoko on 500 Mt ja .xlsx- ja .xls-tiedostojen enimmäiskoko 50 Mt.

Kaikkien laskentataulukon arvojen korvaaminen
  1. Luo laskentataulukko datajoukon tai syötteen päivittämiseksi. Voit viedä tiedoston suoraan Google Sheetsista tai lähettää .xls-, .xlsx-, .csv- tai .tsv-tiedoston.
  2. Lisää laskentataulukkoon samat sarakkeet, jotka nykyisessä datajoukossa tai syötteessä on. Varmista, että sarakkeiden nimet vastaavat toisiaan.
  3. Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  4. Valitse Nimi-kohdasta korvattava datalähde.
  5. Klikkaa kolmen pisteen valikkoa 3 dot menu icon ja valitse Lähetä.
  6. Klikkaa Etsi tiedosto selaamalla ja valitse Avaa.
  7. Klikkaa Esikatsele. Jos et tarvitse esikatselua ja olet valmis, klikkaa Käytä.
Tiettyjen rivien päivittäminen laskentataulukolla
  1. Luo laskentataulukko datajoukon tai syötteen päivittämiseksi. Voit viedä tiedoston suoraan Google Sheetsista tai lähettää .xls-, .xlsx-, .csv- tai .tsv-tiedoston.
  2. Lisää taulukkoon Toiminto-sarake. Määritettävissä olevat toiminnot ovat Määritä, Lisää ja Poista.
  3. Lisää taulukkoon tunnussarake.
  4. Valitse vasemmasta siirtymispalkista Jaettu kirjasto ja sen jälkeen Bisnesdata.
  5. Valitse Nimi-kohdasta syöte tai datajoukko, jota haluat joukkomuokata.
  6. Klikkaa kolmen pisteen valikkoa 3 dot menu icon ja valitse Lähetä.
  7. Valitse Päivitä. Jos tiedostossa on kohteita, jotka ovat täysin samoja kuin aiemmat, Google Ads säilyttää kyseisten kohteiden kehitystiedot.
  8. Klikkaa Valitse tiedosto ja sitten Avaa.
  9. Klikkaa Esikatsele. Jos et tarvitse esikatselua ja olet valmis, klikkaa Käytä.

Huomioitavaa

Jos haluat lisätä syötteeseen tai datajoukkoon uuden sarakkeen, sinun on lisättävä attribuutti Google Ads ‑käyttöliittymässä ennen kuin lähetät sarakkeeseen dataa laskentataulukolla. Joukkomuokkaus koskee vain aiemmin luotuja sarakkeita.

Automaattisten päivitysten ajoittaminen

Voit määrittää Google Adsin päivittämään mainosmuokkaajan ja dynaamisten Display-mainosten bisnesdatan automaattisesti päivittäin, viikoittain tai kunkin kuukauden ensimmäisenä päivänä. Määritä automaattiset päivitykset seuraavasti:

1. Klikkaa työkalukuvaketta  ja valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata. Toinen vaihtoehto on valita vasemmalta Jaettu kirjasto ‑kohdasta Bisnesdata.
  2. Klikkaa Nimi-kohdan alta syötettä tai datajoukkoa, johon haluat lisätä attribuutin.
  3. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Aikataulut.
  4. Valitse tietomuoto Lähde-valikosta.
  5. Linkitä tiedostosi täyttämällä pakolliset kentät:
    1. Google Drive: Klikkaa Valitse tiedosto ja sen jälkeen bisnesdatan sisältävä tiedosto. Kun tiedosto on linkitetty, jaa se näytössä näkyvään sähköpostiosoitteeseen ja valitse Tallenna. Lue lisätietoja tiedoston jakamisesta
    2. HTTP: Lisää tiedostosi URL-osoite URL-osoitteen kenttään ja valitse Tallenna
    3. HTTPS: Lisää tiedostosi URL-osoite sekä tiedoston käyttöön vaadittu käyttäjänimi ja salasana ja valitse Tallenna
    4. FTP/SFTP: Lisää tiedostosi URL-osoite sekä tiedoston käyttöön vaadittu käyttäjänimi ja salasana ja valitse Tallenna
  6. Valitse Toistuvuus-valikosta, miten usein haluat Google Adsin päivittävän datasi.
  7. Klikkaa Tallenna.