Bisnesdatasyötteiden lähetysvirheiden korjaaminen

Jos datajoukkoasi tai syötettäsi ei ole muotoiltu oikein, mainoksesi eivät välttämättä näy.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Kiinnitä erityistä huomiota syötteen pakollisiin attribuutteihin. Järjestelmä hylkää epätarkat tai epätäydelliset syötteet 30 päivän kuluttua. Varmista, että data on Googlen mainoskäytäntöjen ja kaikkien kohdealueesi soveltuvien lakien mukaista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää syyn datajoukon tai ‑syötteen virheisiin sekä korjata ne.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry työkaluvalikosta kohtaan Asetukset ja klikkaa Bisnesdata.
  3. Klikkaa tarkistettavan datasyötteen nimeä.
  4. Etsi bisnesdatasyötteen virheilmoitukset:
    1. Data-välilehti: Saatat nähdä Hylätty-tilan ja virheilmoituksen heti, kun aloitat lähettämisen.
    2. Lähetyshistoria-välilehden Yhteenveto-sarake: Virheilmoitukset kertovat, miten lähetetyn laskentataulukon muotoilua pitäisi muuttaa.
    3. Yhteenveto-sarakkeen Tiedot-kohta: Virheilmoitukset kertovat, miten lähetetyn laskentataulukon muotoilua tai rivien sisältöä pitäisi muuttaa. Jos haluat ladata laskentataulukon, jossa on kaikki rivitason virheet, klikkaa TOIMINNOT-kohdan painiketta, jolla virheet ladataan.
  5. Korjaa virheet seuraavan lähetysvirhetaulukon avulla virheilmoituksen perusteella.
  6. Sinun täytyy ehkä lisätä tai päivittää korjattu data syötteeseesi. Lue lisää bisnesdatan päivittämisestä.

Latausvirheiden korjaaminen

Jos tietojoukkoasi tai syötettäsi ei ole muotoiltu oikein, mainoksesi eivät välttämättä näy. AdWordsin avulla voit etsiä virheitä ja korjata laskentataulukkoasi muutamasta kohdasta:

• Lähetyspaneeli: saatat nähdä punaisen virheilmoituksen heti, kun aloitat lähettämisen.
  • Lähetyshistoria-taulukon Yhteenveto-osio: virheilmoitukset kertovat, miten lähetetyn laskentataulukon muotoilua pitäisi muuttaa.
  • Lähetyshistoria-taulukon Yhteenveto-osion Tiedot-kohta: Virheilmoitukset kertovat, miten lähetetyn laskentataulukon muotoilua tai rivien sisältöä pitäisi muuttaa. Jos haluat ladata laskentataulukon, jossa on kaikki rivitason virheet, klikkaa TOIMINNOT-kohdan painiketta, jolla virheet ladataan.
Latausvirheiden korjaaminen
Virheilmoitus Ongelma Ratkaisu
Tunnusarvo ei kelpaa Add-toiminnon aikana. Syötit Item ID:n riville, jonka yrität lisätä. Uusilla riveillä ei saa olla tuotetunnuksia, koska AdWords lisää ne. Muokkaa tiedostoa, poista lisättävän rivin tunnusarvo ja lähetä uudelleen.
Kuvaa ei ole saatavilla AdWords ei voi käyttää kuvaa. Palvelin voi esimerkiksi estää kuvan käytön, tai kuvan käyttöön saaminen kestää liian kauan. Sijoita kuva paikkaan, jossa se on käytettävissä.
Virheellinen kuvamuoto Kuvaa ei ole tallennettu vakiotiedostotyyppinä tai vakiotiedostomuodossa. Muunna kuva .PNG‑, .JPG‑, .JPEG‑ tai .GIF-muotoon ja tallenna se RGB-värikoodilla, johon on liitetty IIC-profiili.
Virheellinen kuvakoko Kuva on liian suuri. Pienennä kuvaa seuraavasti:

– suositeltu kuvakoko: 300 kuvapistettä × 300 kuvapistettä
– suositeltu resoluutio: 72 dpi
– tiedoston enimmäiskoko: 6 Mt.
Virheellinen osoitteen muoto Osoitetta ei ole muotoiltu oikein. Käytä jotakin seuraavista muotoilutavoista:

– kaupunki, valtio koodi, maa
– täydellinen osoite ja postinumero
– leveysaste ja pituuspiiri DDD-muodossa.

Käytä pilkkuja osoitteen erottimina. Katso kaupunkien, alueiden ja maiden tiedot.
Virheellinen [attribuutin nimi]: [virhe] Muokatulle attribuutille syöttämiesi tietojen tyyppi ei vastaa valittua attribuuttityyppiä. Varmista, että tiedot ovat valitsemallesi attribuuttityypille sopivassa muodossa. Kun kyse on päivämääristä, muista, että 00:00:00 tarkoittaa keskiyötä (ei 24:00:00).
Katso attribuuttien tyypit
Virheellinen URL-osoite Lopullinen URL-kenttään lisäämäsi URL-osoite ei ole kelvollinen, joten siihen on tehtävä muutoksia.
  • Varmista, ettei URL-osoitteessa ole erikoismerkkejä. Kaikki erikoismerkit on koodattava.
  • Varmista, että URL-osoite johtaa toimivaan URL-osoitteeseen.
  • Lopullisessa URL-osoitteessa saa olla korkeintaan 2 048merkkiä.
Näyttää siltä, että olet lisännyt uusia attribuutteja. Sinun täytyy lisätä attribuutit aikaisempaan tietojoukkoosi tai syötteeseesi, ennen kuin voit joukkomuokata niitä. Tiedostossa on sarakkeita, joita AdWords ei tunnista. Poista ongelmasarakkeet ja yritä uudelleen tai lisää uudet sarakkeet, ennen kuin joukkomuokkaat niitä.
Uudet tietojoukot tai syötteet eivät voi sisältää Action-saraketta (Action-sarake on aikaisempien tietojoukkojen tai syötteiden joukkomuokkausta varten). Poista sarake ja yritä uudelleen. Lähettämässäsi tiedostossa on Action-sarake. Poista Action-sarake ja yritä uudelleen.
Ei tuotetta vastaavaa Item ID:tä. Tiedoston sisältämässä rivissä on Item ID, jota AdWords ei tunnista. AdWords määrittelee nämä arvot. Etsi tuotetunnukset: Lisää sarake taulukkoon klikkaamalla Sarakkeet, sen jälkeen Attribuutit ja sitten Item ID. Käytä tuotetunnuksia, kun joukkomuokkaat syötteesi tai tietojoukkosi arvoja.
Muokattavaa riviä ei ole nykyisessä yritystietojoukossa. Jos haluat lisätä uuden rivin, varmista, että valitset Päivitä-vaihtoehdon ja lisäät Action-sarakkeeseen Add. Tiedoston sisältämässä rivissä on tunnus, jota AdWords ei tunnista. Korjaa tunnusarvo. Jos lisäät uuden sarakkeen, vaihda toiminnaksi Add.
Yhden tai useamman määritetyn sarakkeen tyyppiä ei tunnisteta. AdWords tunnistaa nämä tyypit: (text), (number), (price), (date). Yhdeltä tai useammalta muokatulta sarakkeelta puuttuu kelvollinen attribuuttityyppi. Määritä jokaiselle muokatulle sarakkeelle attribuuttityypiksi teksti, numero, hinta tai päivämäärä.
Katso attribuuttityyppien tiedot
Käytä joko Target keyword -saraketta tai sekä Target keyword text- että Target keyword match type -saraketta. Kaikkia kolmea ei voi käyttää yhdellä rivillä. Käytössäsi on liian monta avainsanan kohdistussaraketta. Käytä joko

– Target keyword -saraketta
– Target keyword text -saraketta Target keyword match type -sarakkeen kanssa.

Katso kaikki kohdistusattribuutit
Määritä- tai Poista-toiminnot vaativat Item ID -sarakkeen. AdWords ei tiedä, mitkä rivit haluat päivitt Sisällytä tunnussarake tiedostoon, jonka avulla päivität tietojoukkoasi tai syötettäsi.
Löydät AdWordsin määräämät tunnukset klikkaamalla Sarakkeet, valitsemalla Attribuutit ja sen jälkeen Item ID.
Target ad group ei löytynyt. AdWords ei löydä määritettyä kohtaa Target ad group. Varmista, että nimi vastaa täysin aikaisemman mainosryhmän nimeä välilyöntejä ja kirjainkokoa myöten.
Target campaign ei löytynyt. AdWords ei löydä määritettyä kohtaa Target campaign. Varmista, että nimi vastaa täysin aikaisemman kampanjan nimeä välilyöntejä ja kirjainkokoa myöten.
Target campaign tarvitaan, kun Target ad group asetetaan. Target campaign -sarake puuttuu. Tarvitset saraketta, kun käytät Target ad group -saraketta. Lisää Target campaign -sarake.
Katso kaikki kohdistusattribuutit
Target keyword match type tarvitaan Target keyword text -kohdan käyttöä varten. Target keyword match type -sarake puuttuu. Tarvitset saraketta, kun käytät Target keyword text -saraketta. Lisää Target keyword match type -sarake.
Katso kaikki kohdistusattribuutit
Custom ID -sarakkeelle täytyy antaa nimi Custom ID ilman määritettyä attribuuttityyppiä, kuten (number) tai (text). Poista tyyppi, tallenna tiedosto uudelleen ja lähetä uudelleen. Katso attribuuttiohjeet Olet lisännyt attribuuttityypin Custom ID -sarakkeeseen, jossa ei saa olla attribuuttityyppiä. Poista attribuutin tyyppi Custom ID -nimisen sarakkeen vierestä.
Tämä kohde on jo olemassa. Tiedosto, jonka avulla päivität syötettäsi tai tietojoukkoasi, antaa komennon Add riville, joka on jo olemassa. Ota käyttöön uusi oma tunnus, tai älä määritä tunnusta lisättäville riveille.
Arvo on ristiriidassa attribuutin tyypin kanssa sarakkeessa X. Esimerkiksi tyyppi Number on yhteensopimaton sellaisten arvojen kanssa, joissa on kirjaimia tai symboleja. Jossain tiedoston rivissä on tietoja, joiden muoto ei ole yhteensopiva määritetyn attribuutin kanssa. Muotoile tiedot valitsemasi attribuuttityypin mukaan. Katso attribuuttien vakiomuodot
Sinulla on jo tämän niminen tietojoukko tai syöte. Anna uusi nimi. Sinulla on jo tämän niminen tietojoukko tai syöte. Anna jokaiselle uudelle tietojoukolle tai syötteelle uusi nimi.
Tietojoukkoasi tai syötettäsi ei päivitetty, koska lähetettävässä laskentataulukossa on Action-sarake. Valitse Päivitä (ei Korvaa), jos haluat sisällyttää Action-sarakkeen, tai poista Action-sarake ja yritä uudelleen. Tiedosto sisältää Action-sarakkeen. Action-sarake on vain tietojen päivitystä varten, ja valitsit Korvaa-vaihtoehdon. Poista Toiminto-sarake ja yritä uudelleen.
Olet saavuttanut sallittujen bisnesdatajoukkojen enimmäisrajan (100 tietojoukkoa). Sinun täytyy poistaa yksi ennen kuin voit lisätä uuden. Tililläsi on liian monta tietojoukkoa. Lisää uusi tietojoukko poistamalla vanha tietojoukko, jota et käytä. Varo, ettet poista laajennussyötteitä (kuten Pääsivustolinkki-syöte), jos haluat säilyttää laajennukset.