Om appelementer

Merk: Appelementer kan bare brukes i søkeannonser.

Med appelementer kan du sette inn linker til mobil- eller nettbrettappen din under tekstannonser. Folk klikker enten på annonseoverskriften for å gå til nettstedet ditt, eller på linken til appen din. Med appelementer kan du gi brukere tilgang til appen eller nettstedet fra den samme annonsen.

Denne artikkelen forklarer hvordan apputvidelser fungerer, og noen av grunnene til å bruke dem.

Før du begynner

Følgende må være på plass før du kan konfigurere appelementer:

• en mobilapp som er tilgjengelig i Google Play-butikken eller Apple App Store
  • pakkenavnet (Android) eller app-ID-en (iOS) for mobilappen
  • nettadressen til siden i appbutikken der brukerne kan klikke for å installere appen eller finne ut mer om den

Hvis alt det ovennevnte er på plass, kan du legge til appelementer i annonsene i kontoen, kampanjen eller annonsegruppen din.

Merk: Hvis nedlastinger av appen er det overordnede målet, kan det være mer effektivt å vise annonser for appen (som bare har linker til apper).

Slik fungerer det

Med appelementer kan du vise frem mobil- eller nettbrettappen din ved å sette inn en link til appen under annonser. Når noen klikker på denne linken, kommer hen til beskrivelsen av appen i appbutikken (Google Play-butikken eller Apple App Store). Når noen klikker på annonseoverskriften, kommer hen fremdeles til nettstedet ditt.

Viktige fordeler ved appelementer

• Fleksibilitet: Du kan legge til appelementer i kontoer, kampanjer og annonsegrupper.
  • Detaljert rapportering: Se hvor mange klikk du får på de forskjellige delene av annonsen når det vises et appelement, for eksempel antallet klikk på annonseoverskriften sammenlignet med antallet klikk på appelementet. Del opp denne statistikken etter annonse, kampanje eller annonsegruppe.
  • «Smart» identifisering av appbutikk og enhet: Hvis du oppretter et element for hver appbutikk, viser vi linken som samsvarer med kundens enhet. Dette fører til at brukere på iOS-enheter ser linken til Apple App Store. Vi viser også linken for appelementet som samsvarer med enhetstypen kunden bruker, så hvis appen din bare kan kjøres på nettbrett, viser vi ikke linken til kunder som bruker mobiltelefon.
  • Direkte redigering: Endre appelementene uten at resultatstatistikken tilbakestilles.

Merk deg at du bare kan vise ett appelement per tekstannonse (til forskjell fra nettstedslinker, som du kan bruke til å legge til flere linker på ulike sider på nettstedet). Du kan likevel opprette flere appelementer – ett for hver app eller appbutikk.

Kontonivåer

Du kan legge til appelementer på konto-, kampanje-, annonse- eller annonsegruppenivå. Hvis du oppretter appelementer på ulike nivåer (konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå), brukes det mest spesifikke elementet. Når du legger til et appelement i en annonsegruppe, vises det i stedet for appelementene på konto- eller kampanjenivå. Elementer på kampanjenivå overstyrer likeledes elementer på kontonivå.

Hva koster appelementer?

Det koster ingenting å legge til appelementer, og du blir bare belastet når noen klikker på dem. Klikk på et appelement for en annonse koster det samme som klikk på overskriften i den samme annonsen. Du blir med andre ord belastet med det samme beløpet uansett hvilken link i den samme annonsen noen klikker på.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett appelementer

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Klikk på plussknappen .
  5. Velg App fra rullegardinmenyen.
  6. Velg om du vil at appelementet skal kjøres på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå, fra rullegardinmenyen.
  7. Velg om du vil opprette et nytt appelement eller bruke eksisterende elementer.
  8. Skriv inn navnet på appen din i søkefeltet. Du kan velge mellom Android- og IOS-versjonen av appen.
  9. Skriv inn linkteksten du vil bruke som handlingsfremmende oppfordring.
  10. Legg til eventuelle egendefinerte sporingsparametere, eller angi appelementets start- og sluttdato.
  11. Klikk på Lagre.

Linker til relatert innhold