Bruk søkeordplanleggeren

Hvis du påvirkes av markedsendringer, anbefaler vi at du planlegger ukentlig i stedet for månedlig eller per kvartal frem til markedene stabiliseres igjen.

Prognosene i søkeordplanleggeren oppdateres daglig og er basert på de siste sju–ti dagene, justert for sesongvariasjoner. I prognosene dine tas det hensyn til eventuelle ringvirkninger av markedsendringer i denne tidsperioden. Vi har oppdatert den sesongbaserte modellen vår for å ta høyde for dagens markedsforhold.

Slik får du tilgang til søkeordplanleggeren:

Med søkeordplanleggeren kan du undersøke søkeord du ønsker å bruke i søkekampanjene dine.

Du kan bruke dette gratisverktøyet til å identifisere nye søkeord relatert til bedriften din og se anslag for søkene de inngår i, og hva det koster å målrette annonser mot dem.

Med søkeordplanleggeren kan du også opprette søkekampanjer tuftet på omfattende søkeordanalyse.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke søkeordplanleggeren som fundamentet for effektive kampanjer.

Fordeler

• Oppdag nye søkeord: Få forslag til søkeord relatert til nettstedet ditt eller produktene eller tjenestene dine.
  • Se månedlige søk: Se anslag for antallet månedlige søk du kan oppnå med søkeord.
  • Fastsett kostnaden: Se den gjennomsnittlige kostnaden av at annonsen din blir vist når det søkes etter et søkeord.
  • Hold oversikt over søkeord: Se hvordan søkeordene dine passer inn i ulike kategorier relatert til merkevaren din.
  • Opprett nye kampanjer: Med utgangspunkt i søkeordplanen din kan du opprette nye kampanjer tuftet på omfattende søkeordanalyse.

Selv om du kan hente ut mye informasjon om søkeordmålretting fra søkeordplanleggeren, er det viktig at du er klar over at kampanjeresultatene avhenger av en rekke faktorer. Som eksempler på faktorer som påvirker hvor effektive kampanjene dine blir, kan vi nevne budene og produktene dine, budsjettet ditt samt kundeatferd i bransjen din.

Veiledning

1. Opprett en søkeordplan

Når du har åpnet søkeordplanleggeren, kan du opprette en søkeordplan på to måter:

1. Søk etter nye søkeord ved å klikke på Oppdag nye søkeord.
  2. Last opp eksisterende søkeord ved å klikke på Få søkevolum og prognoser.

Oppdag nye søkeord

A. Få forslag til nye søkeord

Skriv inn ord og/eller nettsteder relatert til bedriften din for å se forslag til søkeord.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Søkeordplanlegger under Planlegging.
  3. Klikk på Oppdag nye søkeord.
  4. Du kan finne nye forslag til søkeord på to måter:
    1. Start med søkeord: Skriv inn ord relatert til produktene eller tjenestene dine. Du kan atskille flere uttrykk med komma og mellomrom.
      1. Skriv inn domenet ditt, så skal Google prøve å ekskludere søkeord som ikke er relatert til det du tilbyr.
    2. Start med et nettsted: Skriv inn et hvilket som helst nettsted, så ser Google etter søkeord relatert til innholdet på det aktuelle nettstedet.
  5. Klikk på Hent resultater.

Når du har klikket på «Hent resultater», får du se en liste over søkeord relatert til det du skrev inn. Disse søkeordene inngår ikke i planen din. Du kan nå redigere listen med filtre og kategorier, så du enklere kan identifisere de som går hånd i hånd med planen.

B. Rediger listen over forslag til søkeord

Du kan nå redigere listen over forslag til søkeord med filtre og kategorier. Få flere detaljerte tips om redigering av lister over søkeord.

Filter

Avgrens listen over søkeord basert på kriterier som konkurranse, visningsandel og søkeordtekst. Det kan for eksempel være lurt å se etter forslag til søkeord der bud på under NOK 10 kan være nok til å få annonsen vist øverst på siden.

1. Klikk på Legg til filter.
  2. Velg et filter, og skriv inn de tilhørende verdiene.
  3. Listen over forslag samsvarer nå med filteret.

Filtrer etter kategori

Se grupper med søkeord basert på temaer, merkevarer eller kategorier.

1. Se etter «Finstem søkeord»-sidepanelet på «Forslag til søkeord»-siden.
  2. Åpne kategoriene under panelet for å se egenskaper knyttet til forslagene til søkeord.
  3. Fjern avmerkingen i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle kategoriene for å fjerne de tilhørende søkeordene fra listen.
    • Hvis du har søkeord som for eksempel er relatert til joggesko, kan det hende du ser en kategori for skofarge. Hvis du bare vil se søkeord for «røde joggesko», kan du fjerne avmerkingen for alle de andre fargene.

C. Legg til søkeord i planen din og se en resultatprognose

Når du har en liste over søkeord, kan du bruke dem i kampanjene dine på to ulike måter:

1. Legg dem til i søkeordplanen for å se resultatprognoser, og opprett – om ønskelig – en ny kampanje.
  2. Legg dem til i annonsegrupper i eksisterende kampanjer.

Følg denne fremgangsmåten om du vil legge til søkeord i planen din og se resultatprognoser:

1. Merk av for hvert søkeord du vil ha med i planen.
  2. Klikk på Legg til i planen-rullegardinmenyen.
  3. Velg Legg til i planen. Du kan også velge Legg til i en eksisterende kampanje for å legge dem til i en kampanje du allerede har opprettet.
  4. Angi hvilken annonsegruppe i den planlagte kampanjen disse søkeordene skal legges til i, ved å klikke på Legges til i [navnet på annonsegruppen]-rullegardinmenyen.
  5. Angi samsvartypen ved å klikke på Fleksibelt samsvar-rullegardinmenyen og velge ønsket samsvartype.
  6. Klikk på Legg til søkeord.

Få søkevolum og prognoser

Legg til søkeord i planen og se prognoser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet , og klikk så på Søkeordplanlegger under Planlegging.
  3. Klikk på Få søkevolum og prognoser.
  4. Skriv eller lim inn en liste over søkeord i søkefeltet, eller last opp en liste over søkeord fra en CSV-fil ved å følge fremgangsmåten nedenfor:
    1. Klikk på Last opp en fil.
    2. Klikk på Velg en fil fra datamaskinen. Gjennomgå malene for opplasting av søkeord.
      1. Last opp en liste over søkeord: Du bør bare ha én kolonne med overskriften «Søkeord» i den aktuelle filen.
      2. Last opp en hel søkeordplan: Last ned malen for å ta med valgfrie data om blant annet sted, kampanje og annonsegruppe sammen med søkeordet.
    3. Klikk på Send inn.
  5. Klikk på Kom i gang.

2. Forstå prognosene for søkeord

I prognosene i planen din kan du se hvor mange klikk, visninger eller konverteringer du kan forvente å oppnå med søkeordene dine, basert på det aktuelle forbruket.

Forstå prognosen din

Du kan finne prognosen din på Søkeord-siden i planen din. Prognosen omfatter søkeord du har lastet opp via «Få søkevolum og prognoser», eller de du har lagt til fra «Forslag til søkeord»-siden.

Hva inngår i prognosen?

• prognoser på optimale resultater for alle søkeord basert på det aktuelle forbruket. Hvis du bruker mer enn dette beløpet, er det lite trolig at du oppnår bedre resultater.
    • Endre beregningen du kjører en prognose på, ved å klikke på «klikk» eller «konverteringer».
    • Endre maks. CPC-verdien ved å klikke på det aktuelle beløpet.
    • Klikk på rullegardinpilen for å se et diagram over de anslåtte resultatene du kan oppnå basert på forbruket ditt.
  • Du får se anslag for hvert enkelt søkeord basert på maks. CPC.
    • Endre beløpet i «Maks. CPC»-kolonnen for å se hvordan disse anslagene endres.
  • Du kan se hvilke annonsegrupper i en ny kampanje søkeordene dine blir lagt til i, hvis du gjennomfører planen.
  • Du får se hvilken datoperiode prognosen omfatter.
    • Klikk på datoperioden øverst på siden for å endre prognosens tidsrom.

Andre alternativer

• Legg til nye søkeord ved å klikke på plussknappen og skrive inn nye søkeord. Du kan også gå tilbake til «Forslag til søkeord»-siden og legge til søkeord derfra.
  • Last ned prognosen ved å klikke på nedlastingsknappen.
  • Del planen med andre ved å klikke på de tre prikkene og velge «Endre delingsinnstillingene».

3. Endre annonsegrupper og stedsmålretting

Du kan tilpasse planen videre ved å gruppere søkeordene dine i annonsegrupper og avgrense målrettingen etter sted.

Endre annonsegrupper

Du kan tilordne annonsegruppene du oppretter her, til søkeordene i planen din.

1. Gå til Annonsegrupper-siden.
  2. Klikk på plussknappen.
  3. Skriv inn navnet på annonsegruppene i tekstfeltet, atskilt med komma eller linjeskift.
  4. Klikk på Lagre.
  5. For å fjerne annonsegrupper, merk av i avmerkingsboksen ved siden av annonsegruppen, og klikk på Fjern.
  6. For å endre maks. CPC, klikk på Endre maks. CPC, og angi et nytt beløp.

Endre steder

Du kan målrette annonser mot folk som søker etter søkeordene dine på bestemte geografiske steder.

1. Gå til Steder-siden.
  2. Klikk på plussknappen.
  3. Angi et sted annonsene skal målrettes mot.
  4. Velg Mål ved siden av stedet du vil legge til, fra rullegardinmenyen som vises.
  5. Fjern steder fra listen ved å klikke på «x» ved siden av de aktuelle stedene.
  6. Klikk på Lagre.

4. Opprett en kampanje basert på planen din

Opprett kampanjer

Du kan implementere planen din ved å opprette den som en kampanje.

1. Du kan opprette kampanjer på disse sidene: Oversikt over planen, Annonsegrupper, Søkeord og Steder.
  2. Klikk på Opprett en kampanje oppe i hjørnet.
  3. Gi kampanjen et navn.
  4. Velg det dagsbudsjettet som anbefales basert på de optimale resultatene i planprognosen, eller angi et egendefinert budsjett.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Etter at du har klikket på Lagre, gjøres prognoseplanen din om til en ny kampanje på Kampanjer-siden i kontoen din.
  7. Klikk på Se kampanjen for å få tilgang til innstillingene for denne nye kampanjen.

Når du har implementert planen som en kampanje, har du fremdeles tilgang til prognosen via verktøyikonet, under Søkeordplanlegger. Du kan imidlertid bare gjøre endringer i søkeordene som er tilknyttet denne planen, i den nye kampanjen du opprettet.

Send oss tilbakemelding

Vi vil gjerne høre hva du synes fungerer i den nye utgaven av Google Ads, og hva vi kan forbedre. Du kan gi tilbakemelding ved å klikke på hjelpeikonet øverst til høyre i kontoen din, og deretter på Gi tilbakemelding.