Bruk søkeordplanleggeren

Tips: Hvis du påvirkes av markedsendringer, anbefaler vi at du planlegger ukentlig i stedet for månedlig eller kvartalsvis frem til markedene er stabile igjen.

Prognosene i søkeordplanleggeren oppdateres daglig og er basert på de siste 7–10 dagene, justert for sesongvariasjoner. I prognosene tas det hensyn til eventuelle ringvirkninger av markedsendringer i denne perioden. Vi har oppdatert den sesongbaserte modellen vår for å ta høyde for dagens markedsforhold.

Med søkeordplanleggeren kan du undersøke søkeord du ønsker å bruke i søkekampanjene dine.

Du kan bruke dette kostnadsfrie verktøyet til å identifisere nye søkeord relatert til bedriften din og se anslag for søkene de inngår i, og hva det koster å målrette annonser mot dem.

Med søkeordplanleggeren kan du også opprette søkekampanjer basert på omfattende søkeordanalyse.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke søkeordplanleggeren som fundamentet for effektive kampanjer.

Fordeler

• Oppdag nye søkeord: Få forslag til søkeord relatert til nettstedet ditt eller produktene eller tjenestene dine.
  • Se månedlige søk: Se anslag for antallet månedlige søk du kan oppnå med søkeord.
  • Fastsett kostnaden: Se den gjennomsnittlige kostnaden av at annonsen din blir vist når det søkes etter et søkeord.
  • Hold oversikt over søkeord: Se hvordan søkeordene dine passer inn i ulike kategorier relatert til merkevaren din.
  • Opprett nye kampanjer: Bruk søkeordplanen til å opprette nye kampanjer basert på omfattende søkeordanalyse.

Husk at selv om du kan hente ut mye informasjon om søkeordmålretting fra søkeordplanleggeren, avhenger kampanjeresultatene av en rekke faktorer. Eksempler på slike faktorer er budene og produktene dine, budsjettet ditt samt kundeatferd i bransjen din.

Veiledning

Slik får du tilgang til søkeordplanleggeren:

1. Opprett en søkeordplan

Når du har åpnet søkeordplanleggeren, kan du opprette søkeordplaner på to måter:

1. Søk etter nye søkeord ved å klikke på Oppdag nye søkeord.
  2. Last opp eksisterende søkeord ved å klikke på Få søkevolum og prognoser.

Oppdag nye søkeord

A. Få forslag til nye søkeord
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Skriv inn ord og/eller nettsteder relatert til bedriften for å se forslag til søkeord. Finn ut mer om Google Ads-managerkontoer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Søkeordplanlegger.
  4. Klikk på Oppdag nye søkeord.
  5. Du kan få forslag til nye søkeord på to måter:
    • Start med søkeord: Skriv inn ord relatert til produktene eller tjenestene dine. Du kan atskille flere uttrykk med komma og mellomrom.
      • Skriv inn domenet ditt, så skal Google prøve å ekskludere søkeord som ikke er relatert til det du tilbyr.
    • Start med et nettsted: Skriv inn et hvilket som helst nettsted, så ser Google etter søkeord relatert til innholdet på det aktuelle nettstedet. Merk: Innholdet i hyperlinker brukes ikke til å generere forslag til søkeord.
  6. Klikk på Hent resultatene.
Tips: At du angir et søkeord og en nettadresse, kan føre til flere forslag til søkeord enn om du bare spesifiserer nettadressen.

Når du har klikket på «Hent resultatene», får du se en liste over søkeord relatert til det du skrev inn. Disse søkeordene inngår ikke i planen din. Nå kan du redigere listen ved hjelp av filtre og kategorier, så det blir enklere å finne søkeordene som passer for planen.

Merk: Du finner ikke og kan ikke kjøre prognoser på søkeord som har svært lavt søkevolum eller anses som sensitive. I slike tilfeller får du en feilmelding der du blir bedt om å prøve nye søkeord eller nettadresser.
Dette bildet er et eksempel på en feilmelding for søkeordmålretting.

B. Rediger listen over forslag til søkeord

Du kan nå redigere listen over forslag til søkeord med filtre og kategorier. Få flere detaljerte tips om redigering av lister over søkeord.

Filter

Avgrens listen over søkeord basert på kriterier som konkurranse, visningsandel og søkeordtekst. Det kan for eksempel være lurt å se etter forslag til søkeord der bud på under NOK 10 kan være nok til å få annonsen vist øverst på siden.

1. Klikk på Legg til filter.
  2. Velg et filter, og skriv inn de tilhørende verdiene.
  3. Listen over forslag samsvarer nå med filteret.

Filtrer etter kategori

Se grupper med søkeord basert på temaer, merkevarer eller kategorier.

1. Se etter «Finstem søkeord»-sidepanelet på «Forslag til søkeord»-siden.
  2. Åpne kategoriene under panelet for å se egenskaper knyttet til forslagene til søkeord.
  3. Fjern avmerkingen for de aktuelle kategoriene for å fjerne de tilhørende søkeordene fra listen.
    • Hvis søkeordene for eksempel er relatert til joggesko, kan det hende at du ser en kategori for skofarge. Hvis du bare vil se søkeord for «røde joggesko», kan du fjerne avmerkingen for alle de andre fargene.

C. Legg til søkeord i planen og se en resultatprognose

Når du har utarbeidet en liste over søkeord, kan du bruke søkeordene i kampanjer på to måter:
  • Legg dem til i «Lagrede søkeord» for å organisere dem senere og se resultatprognoser.
  • Legg dem til i annonsegrupper i eksisterende kampanjer.

Følg denne fremgangsmåten om du vil legge til søkeord i planen din og se resultatprognoser:

1. Merk av for hvert søkeord du vil ha med i planen. Hvis du legger til søkeord i «Lagrede søkeord», kan du lagre dem i planen og organisere dem senere.
    • Hvis du vil organisere søkeordene i en bestemt annonsegruppe manuelt, kan du klikke på Kampanje/Annonsegruppe i rullegardinmenyen og velge annonsegruppen i velgeren.
  2. Angi samsvartypen ved å klikke på Fleksibelt samsvar-rullegardinmenyen og velge ønsket samsvartype.
  3. Klikk på Legg til søkeord for å opprette en ny plan, eller klikk på Legg til søkeord for å legge til søkeordene i en eksisterende plan.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Få søkevolum og prognoser

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Søkeordplanlegger.
  4. Klikk på Få søkevolum og prognoser.
  5. Skriv eller lim inn en liste over søkeord i søkefeltet, eller last opp en liste over søkeord fra en CSV-fil ved å følge fremgangsmåten nedenfor:
    1. Klikk på Last opp en fil.
    2. Klikk på Velg en fil fra datamaskinen. Gjennomgå malene for opplasting av søkeord.
      1. Last opp en liste over søkeord: Du bør bare ha én kolonne med overskriften «Søkeord» i den aktuelle filen.
      2. Last opp en hel søkeordplan: Last ned malen for å ta med valgfrie data om blant annet sted, kampanje og annonsegruppe sammen med søkeordet.
    3. Klikk på Send inn.
  6. Klikk på Kom i gang.

2. Forstå prognosene for søkeord

I prognosene i planen din kan du se hvor mange klikk, visninger eller konverteringer du kan forvente å oppnå med søkeordene dine, basert på det aktuelle forbruket. Finn ut mer om prognoser fra søkeordplanleggeren.

Slik kan du tolke prognoser

Du kan finne prognosen din på Prognoser-siden i planen din. Prognosen inkluderer søkeord du har lastet opp via «Få søkevolum og prognoser», eller de du har lagt til fra «Forslag til søkeord»-siden.

Hva inngår i prognosen?

• prognoser på optimale resultater for alle søkeord basert på det aktuelle forbruket.
    • Endre beregningen du kjører en prognose på, ved å klikke på «Klikk» eller «Konverteringer». Dette kan du gjøre hvis du har slått på konverteringssporing i kontoen. Eller du kan klikke på «Legg til konverteringsberegninger» for å se alternativene.
    • Endre det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ved å klikke på beløpet.
    • Endre budstrategien ved å klikke på «Maksimer antall klikk»-rullegardinmenyen.
    • Klikk på rullegardinpilen for å se et diagram over resultatene du er forventet å oppnå, basert på det nåværende forbruket.
  • Anslagene for de enkelte søkeordene er basert på budstrategien «maksimer antall klikk».
    • Endre beløpet i «Gjennomsnittlig dagsbudsjett» for å se hvordan disse anslagene svinger.
  • Du kan se hvilke annonsegrupper i en ny kampanje søkeordene dine blir lagt til i, hvis du implementerer planen.
  • Du får se hvilken datoperiode prognosen omfatter.
    • Klikk på datoperioden øverst på siden for å endre prognosens tidsrom.

Andre alternativer

• Legg til nye søkeord ved å klikke på plussknappen og skrive inn nye søkeord. Du kan også gå tilbake til «Forslag til søkeord»-siden og legge til søkeord derfra.
  • Last ned prognosen ved å klikke på nedlastingsknappen.
  • Del planen med andre ved å klikke på Del-knappen og slå på delingstilgang.

3. Organiser søkeord i annonsegrupper (bare på engelsk)

Organiser søkeord

Skriv inn ord eller nettsteder relatert til bedriften for å se forslag til søkeord.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Søkeordplanlegger.
  4. Klikk på Organiser søkeord i annonsegrupper.
  5. Du kan organisere søkeord på tre måter:
    • Start med søkeord: Skriv inn ord relatert til produktene eller tjenestene dine. Du kan atskille flere uttrykk med komma og mellomrom.
      • Skriv inn domenet ditt, så skal Google prøve å ekskludere søkeord som ikke er relatert til det du tilbyr.
    • Start med et nettsted: Skriv inn et hvilket som helst nettsted, så ser Google etter søkeord relatert til innholdet på det aktuelle nettstedet.
    • Last opp eller lim inn: Last opp en fil, eller skriv inn søkeord. Søkeordplanleggeren prøver å organisere søkeordene i kampanjene, men du kan også organisere dem manuelt.
  6. Klikk på Organiser søkeordene automatisk.

Når du har klikket på «Organiser søkeordene automatisk», får du se en liste over annonsegrupper med forslag til søkeord. Vi skal prøve å matche dem med de mest relevante annonsegruppene i de mest lønnsomme kampanjene. Etter det kan du sjekke om de er relevante og gjøre endringer selv. Du kan også laste ned og gjennomgå det hele. Det blir ikke gjort noen endringer i verken kontoen før du er klar til å laste dem opp.

Send oss tilbakemelding

Vi vil gjerne høre hva du er fornøyd med i Google Ads, og hva vi kan utbedre. Du kan gi tilbakemelding ved å klikke på hjelpeikonet øverst til høyre i kontoen din, og deretter på Gi tilbakemelding.

Linker til beslektet innhold