Tietoja avainsanojen suunnittelijasta

Tämä artikkeli koskee ainoastaan uutta Google Adsia. Selvitä, kumpaa Google Adsia käytät.

Avainsanojen suunnittelija on maksuton Google Ads -työkalu, jonka avulla sekä aloittelevat että kokeneet mainostajat voivat luoda uusia hakuverkostokampanjoita. Avainsanojen suunnittelijan avulla voit hakea avainsanoja ja nähdä, miten tietty avainsanaluettelo saattaisi toimia. Lisäksi se voi auttaa valitsemaan kampanjoihin kilpailukykyisiä hintatarjouksia ja budjetteja.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten avainsanojen suunnittelijaa voi käyttää apuna menestyksekkään kampanjan luomisessa.

Edut

Voit käyttää avainsanojen suunnittelijaa seuraaviin tarkoituksiin:

• Avainsanojen tutkiminen. Tarvitsetko apua löytääksesi avainsanoja uuteen kampanjaasi? Vai haluatko löytää lisää avainsanoja aiemmin luotuun kampanjaasi? Voit hakea avainsanoja tuotteen, palvelun, verkkosivuston tai laskeutumissivun kannalta osuvien termien perusteella.
  • Historiatilastojen ja liikenne-ennusteiden hyödyntäminen. Voit valita avainsanoja uuteen tai aiemmin luotuun kampanjaan hyödyntämällä tilastoja, kuten tietoja hakujen määrästä. Ennusteiden, kuten ennakoitujen klikkausten ja arvioitujen tulosten, avulla saat käsityksen avainsanaluettelon mahdollisesta tehokkuudesta tietyllä hintatarjouksella ja budjetilla. Nämä ennusteet voivat myös auttaa sinua valitsemaan määritettävät hintatarjoukset ja budjetit.

On tärkeää muistaa, että vaikka Avainsanojen suunnittelija voikin antaa hienoja avainsanaideoita ja liikenne-ennusteita, kampanjan tehokkuus riippuu useista eri tekijöistä. Esimerkiksi hintatarjous, budjetti, tuote ja asiakaskäyttäytyminen toimialallasi voivat kaikki vaikuttaa kampanjoiden menestykseen.

Vinkki

Kun käytät avainsanojen suunnittelijaa, pidä mielessä vinkkimme tehokkaan avainsanaluettelon luomiseen

Näin voit etsiä uusia avainsanoja

1. Kirjaudu Google Ads-tilillesi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta  ja valitse sitten Suunnittelu-kohdasta Avainsanojen suunnittelija
  3. Kirjoita tai liitä vähintään jokin seuraavista vaihtoehdoista Etsi uusia avainsanoja ‑hakukenttään ja paina kunkin jälkeen näppäimistön Enter-näppäintä:
    • sanat tai lauseet, jotka kuvaavat sitä, mitä mainostat
    • yritykseesi liittyvän verkkosivun tai ‑sivuston URL-osoite.
  4. Klikkaa Aloita, niin saat uusia avainsanaideoita ja näet historiatilastoja, kuten kilpailudataa ja tietoja kuukausittaisten hakujen keskiarvosta.

Hyödyntämällä saamiasi tuloksia Avainsanaideat-sivulla voit

• suodattaa tuloksesi seuraavien tietojen perusteella: avainsanateksti, kuukausittaisten hakujen keskiarvo, sivun yläosan hintatarjoukset (alimmat), sivun yläosan hintatarjoukset (ylimmät), kilpailu, osuus orgaanisista näyttökerroista sekä osuus mainoksen näyttökerroista. Vaihtoehtoisesti voit sulkea tililläsi jo olevat avainsanat pois tuloksista.
  • tutkia avainsanaideoiden hakujen määrää koskevaa dataa ajanjakson mukaan
  • katsella hakutulostrendien, käyttöympäristöjen ja sijaintien mukaan eriteltyjä visualisointeja
  • ladata avainsanaideoita
  • lisätä suunnitelmaasi avainsanoja, jotta saat sijainnin, kielen tai verkoston asetusten mukaan eriteltyjä ennusteita.

Näin voit saada avainsanoja koskevia ennusteita ja historiatietoja

1. Kirjaudu Google Ads-tilillesi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta  ja valitse sitten Suunnittelu-kohdasta Avainsanojen suunnittelija
  3. Kirjoita tai liitä Nouda avainsanojesi tiedot ja ennusteet ‑hakukenttään avainsanaluettelo, jossa avainsanat on erotettu pilkulla tai kirjoitettu eri riveille.
  4. Klikkaa Aloita, niin näet ennusteet.
  5. Klikkaa sivun yläosasta Historiatiedot, niin näet historiatilastoja, kuten kilpailudataa ja tietoja kuukausittaisten hakujen keskiarvosta.

Hyödyntämällä saamiasi tuloksia Ennusteet-sivulla voit

• saada potentiaalisiin hintatarjouksiin perustuvia päivitettyjä avainsanaennusteita
  • lajitella tulokset klikkausten, hinnan, vastaavuustyypin, impressioiden, klikkausprosentin tai keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan perusteella
  • muuttaa ennusteiden ajanjaksoa ja katsoa, miten kausivaihtelu vaikuttaa liikenteeseen
  • tutkia suosituimpiin avainsanoihin, sijainteihin ja laitteisiin liittyviä ennusteita Suunnitelman yleiskatsaus ‑sivulla
  • ladata suunnitelman ennusteita Google Ads Editorin kanssa yhteensopivassa muodossa.

Hyödyntämällä saamiasi tuloksia Historiatiedot-sivulla voit

• tutkia avainsanaideoita koskevia historiatilastoja ajanjakson mukaan
  • ladata suunnitelmaasi sisältyvien avainsanojen historiatilastoja.

Lisätietoja ennusteista ja historiatiedoista

Lähetä meille palautetta

Haluamme kuulla, mikä uudessa Google Adsissa on mielestäsi hyvää ja mitä voimme vielä parantaa. Kerro meille mielipiteesi klikkaamalla tilisi oikeassa yläkulmassa olevaa ohjekuvaketta ja valitsemalla Anna palautetta.