Brug Søgeordsplanlægning

Hvis du er påvirket af ændringer på markedet, anbefaler vi, at du planlægger ugentligt i stedet for månedligt eller kvartalsvist, indtil markederne stabiliseres.

Prognoser i Søgeordsplanlægning opdateres dagligt og er baseret på de seneste 7-10 dage. Der foretages justering for sæsonudsving. Dine prognoser tager højde for eventuelle påvirkninger som følge af markedsændringer i denne periode. Vi har opdateret vores sæsonbetonede model for at tage højde for de aktuelle markedsforhold.

Sådan får du adgang til Søgeordsplanlægning:

Søgeordsplanlægning hjælper dig med at finde søgeord til dine søgekampagner.

Du kan bruge dette gratis værktøj til at finde nye søgeord, der er relateret til din virksomhed, og se estimater for de søgninger, der er på dem, og hvad det koster at målrette mod dem.

Søgeordsplanlægning giver dig også mulighed for at oprette søgekampagner, der er baseret på en dybdegående søgeordsanalyse.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du bruger Søgeordsplanlægning til at skabe fundamentet for en vellykket kampagne.

Fordele

• Find frem til nye søgeord: Få forslag til søgeord, der er relateret til dine produkter, tjenester eller dit website.
  • Se månedlige søgninger: Se estimater for, hvor mange søgninger der er på et søgeord hver måned.
  • Fastlæg pris: Se, hvor meget det koster i gennemsnit, hvis din annonce skal vises ved søgninger på et søgeord.
  • Organiser søgeord: Se, hvordan dine søgeord passer ind i forskellige kategorier med relation til dit brand.
  • Opret nye kampagner: Brug din søgeordsplan til at oprette nye kampagner, som er baseret på en dybdegående søgeordsanalyse.

Det er vigtigt at huske, at selvom Søgeordsplanlægning kan give indsigt i søgeordsmålretning, afhænger kampagneeffektiviteten af en række faktorer. Eksempelvis kan dit bud, dit budget, dit produkt og kundernes adfærd i din branche påvirke resultatet af din kampagne.

Vejledning

1. Opret en søgeordsplan

Når du har åbnet Søgeordsplanlægning, kan du oprette din søgeordsplan på to måder:

1. Søg efter nye søgeord ved at klikke på Find frem til nye søgeord.
  2. Upload eksisterende søgeord ved at klikke på Få data om søgevolumen og prognose.

Find frem til nye søgeord

A. Få idéer til nye søgeord

Angiv ord og/eller websites, der er relateret til din virksomhed, for at få vist forslag til søgeord.

1. Log ind på din Google Ads-konto
  2. Klik på værktøjsikonet , og klik derefter på Søgeordsplanlægning under "Planlægning".
  3. Klik på Find frem til nye søgeord.
  4. Du kan finde nye forslag til søgeord på to måder:
    1. Start med søgeord: Angiv ord, der er relateret til dine produkter eller tjenester. Du kan adskille flere sætninger med et komma og mellemrum.
      1. Hvis du angiver dit domæne, forsøger Google at ekskludere søgeord, der ikke er relateret til det, du tilbyder.
    2. Start med et website: Hvis du angiver et website, vil Google søge efter søgeord, der er relateret til indholdet på det pågældende website.
  5. Klik på Se resultater.

Når du har klikket på "Se resultater", kan du se en liste over de søgeord, der er relateret til det, du har angivet. Disse søgeord er ikke blevet føjet til din plan. Du kan nu redigere din liste med filtre og kategorier for at hjælpe dig med at finde dem, der er relevante for din plan.

B. Rediger din liste over forslag til søgeord

Du kan nu redigere din liste med forslag til søgeord ved hjælp af filtre og kategorier. Få flere detaljerede tips til redigering af din søgeordsliste.

Filter

Begræns din liste over søgeord ud fra kriterier som konkurrence, eksponeringsandel og søgeordstekst. Du kan f.eks. få vist forslag til søgeord, hvor bud under 1 USD kan være tilstrækkeligt til at nå toppen af siden.

1. Klik på Tilføj filter.
  2. Vælg et filter, og angiv dets værdier.
  3. Din liste over idéer vil nu matche filteret.

Juster efter kategori

Se grupper af søgeord baseret på deres temaer, varemærker eller kategorier.

1. Find sidepanelet "Juster søgeord" på siden "Forslag til søgeord".
  2. Åbn kategorierne under den for at se karakteristika, der er relateret til dine forslag til søgeord.
  3. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for hver kategori for at fjerne disse søgeord fra din liste.
    • Hvis dine søgeord f.eks. er relateret til løbesko, ser du måske en kategori for skofarve. Hvis du kun vil se søgeord for "røde løbesko", skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for alle andre farver.

C. Føj søgeord til din plan, og se en effektivitetsprognose

Når du har en liste over søgeord, kan du inkorporere dem på to forskellige måder i dine kampagner:

1. Føj dem til din søgeordsplan for at se prognoser for deres effektivitet og oprette en valgfri ny kampagne.
  2. Føj dem til annoncegrupper i eksisterende kampagner.

Følg disse trin for at føje søgeord til din plan og udarbejde en prognose for deres effektivitet:

1. Markér afkrydsningsfeltet ud for hvert søgeord, som du vil føje til din plan.
  2. Klik på rullemenuen Føj til plan.
  3. Vælg Føj til plan. Du kan også vælge Føj til en eksisterende kampagne for at føje dem til en kampagne, som du allerede har oprettet.
  4. Angiv den annoncegruppe i den planlagte kampagne, som du vil føje disse søgeord til, ved at klikke på rullemenuen Føj til [navn på annoncegruppe]
  5. Angiv matchtypen ved at klikke på rullemenuen Bredt match og vælge en matchtype.
  6. Klik på Tilføj søgeord.

Få data om søgevolumen og prognoser

Tilføj søgeord for at planlægge og se prognose

1. Log ind på din Google Ads-konto
  2. Klik på værktøjsikonet , og klik på Søgeordsplanlægning under "Planlægning".
  3. Klik på Få data om søgevolumen og prognose.
  4. Indtast eller kopiér og indsæt en liste med søgeord i søgefeltet, eller upload en liste over søgeord fra en CSV-fil ved at følge vejledningen nedenfor:
    1. Klik på Upload en fil.
    2. Klik på Vælg en fil fra din computer. Gennemgå de angivne skabeloner til upload af søgeord.
      1. Upload en liste over søgeord: Din fil bør kun have én kolonne med overskriften "Søgeord".
      2. Upload en hel søgeordsplan: Download skabelonen for at medtage valgfrie data såsom kampagne, sted, annoncegruppe osv. sammen med dit søgeord.
    3. Klik på Send.
  5. Klik på Kom godt i gang.

2. Forstå din søgeordsprognose

Din planprognose viser dig, hvor mange konverteringer, klik eller visninger du sandsynligvis vil få for dine søgeord baseret på dit forbrug.

Forstå din prognose

Din prognose er tilgængelig på siden "Søgeord" i din plan. Det omfatter søgeord, som du har uploadet via "Få data om søgevolumen og prognose", eller dem, du har tilføjet fra siden "Forslag til søgeord".

Hvad er inkluderet i din prognose?

• Prognose for optimal effektivitet for alle søgeord baseret på dit forbrug. Hvis du bruger mere end dette beløb, vil det sandsynligvis ikke give større effektivitet.
    • Rediger den metric, som du udarbejder prognoser for, ved at klikke på "konverteringer" eller "klik".
    • Skift maks. CPC ved at klikke på beløbet i USD.
    • Klik på rullepilen for at se et diagram over din estimerede effektivitet baseret på dit forbrug.
  • Estimater for hvert enkelt søgeord baseret på maks. CPC.
    • Rediger beløbet i USD for kolonnen "Maks. CPC" for at se, hvordan disse estimater ændrer sig.
  • Annoncegrupper, som dine søgeord føjes til i en ny kampagne, hvis du implementerer din plan.
  • Datointerval for din prognose.
    • Klik på datointervallet øverst på siden for at ændre tidsrammen for din prognose.

Flere muligheder

• Tilføj nye søgeord ved at klikke på plusknappen og indtaste nye søgeord. Du kan også vende tilbage til siden med forslag til søgeord og tilføje søgeord derfra.
  • Download prognose ved at klikke på downloadknappen.
  • Del plan med andre ved at klikke på de tre prikker og vælge Rediger deling.

3. Rediger annoncegrupper og geografisk målretning

Du kan tilpasse din plan yderligere ved at gruppere dine søgeord i annoncegrupper og indsnævre din målretning efter sted.

Rediger annoncegrupper

Du kan knytte de annoncegrupper, du opretter her, til søgeordene i din plan.

1. Gå til siden Annoncegrupper.
  2. Klik på knappen "+".
  3. Indtast navnet på dine annoncegrupper i tekstfeltet adskilt af nye linjer eller kommaer.
  4. Klik på Gem.
  5. Hvis du vil fjerne annoncegrupper, skal du markere feltet ud for annoncegruppen og klikke på Fjern.
  6. For at redigere dit maks. CPC skal du klikke på Rediger maks. CPC og angive et nyt beløb.

Rediger placeringer

Du kan målrette mod personer, der søger efter dine søgeord i bestemte geografiske placeringer.

1. Gå til siden Placeringer.
  2. Klik på knappen "+".
  3. Angiv den placering, der skal målrettes mod.
  4. Vælg Målretning ud for den placering, som du vil tilføje, på den rullemenu, der vises.
  5. Fjern alle placeringer fra din liste ved at klikke på "x".
  6. Klik på Gem.

4. Opret en kampagne ud fra din plan

Opret kampagne

Du kan implementere din plan ved at oprette den som en kampagne.

1. Du kan oprette en kampagne fra siden Oversigt, Annoncegrupper, Søgeord eller Placeringer.
  2. Klik på Opret kampagne oppe i hjørnet.
  3. Navngiv din kampagne.
  4. Vælg det anbefalede daglige budget baseret på optimal effektivitet i din planprognose, eller angiv et tilpasset budget.
  5. Klik på Gem.
  6. Når du har klikket på "Gem", konverteres din prognoseplan til en ny kampagne på siden "Kampagner" på din konto.
  7. Klik på Se kampagne for at få adgang til indstillingerne for din nye kampagne.

Når du har implementeret din plan som en kampagne, kan du stadig få adgang til prognosen via værktøjsikonet under Søgeordsplanlægning. Du kan dog kun ændre søgeordene for denne plan i den nye kampagne, som du har oprettet.

Send feedback til os

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes godt om i det nye Google Ads, og hvad du synes knap så godt om. Du kan dele dine indtryk med os ved at klikke på Hjælp-ikonet øverst til højre på din konto og derefter klikke på Send feedback.