Doelen voor dynamische zoekadvertenties

Bij de targeting voor dynamische zoekadvertenties worden de zoekopdrachten van gebruikers op Google gekoppeld aan specifieke overeenkomstige pagina's op uw site, zodat u uw bereik kunt vergroten zonder zoekwoorden. U bepaalt zelf hoe de targeting werkt. U kunt uw advertenties targeten op basis van specifieke categorieën die de structuur van uw website weergeven of u kunt alle pagina's van uw website targeten. Bovendien kunt u aanvullende typen dynamische advertentiedoelen maken en pagina's blokkeren. Dit laatste doet u met uitsluitingen voor dynamische advertentiedoelen.

In dit artikel worden de acht typen dynamische advertentiedoelen beschreven die u kunt gebruiken om te verfijnen hoe we uw advertenties weergeven. Voor een algemeen overzicht begint u met Over dynamische zoekadvertenties. U bent verantwoordelijk voor de uiteindelijke tekst die in uw advertentie wordt weergegeven, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van uw bestemmingspagina's.

Doeltypen

Categorieën

Bestemmingspagina's van uw standaardadvertentiegroepen

De categorie 'Bestemmingspagina's van uw standaardadvertentiegroepen' bevat alle webpagina's waarop u momenteel zoekadvertenties uitvoert, in al uw accounts. Met deze targetingoptie kunt u eenvoudig het verkeer vergroten op webpagina's die u al als bestemmingspagina's in bestaande advertentiegroepen en campagnes gebruikt.

Voorbeeld

U heeft een website over elektronica en u voert momenteel zoekadvertenties uit die mensen naar de pagina Camera's leiden. Als u uw bereik wilt uitbreiden met gebruikers die zoekopdrachten gebruiken die relevant zijn voor deze pagina, target u de categorie 'Bestemmingspagina's van uw standaardadvertentiegroepen'.

Overige categorieën

Google maakt op basis van uw websitecontent targetbare categorieën of sets met bestemmingspagina's die zijn ingedeeld op thema. U kunt bepalen welke paginareeksen moeten worden getarget, hoe vergelijkbare pagina's moeten worden gegroepeerd en wat het detailniveau moet zijn.

Voorbeeld

U heeft een website over elektronica en u wilt pagina's targeten waarop digitale camera's worden verkocht. Met dynamische zoekadvertenties wordt uw website automatisch ingedeeld in categorieën op basis van uw producten en services, zoals 'digitale camera's', 'televisies' en 'videorecorders'. Als u pagina's wilt targeten op categorieën, kiest u Aanbevolen categorieën voor uw website. Er wordt op basis van uw site een dynamisch advertentiedoel voor digitale camera's weergegeven. U kunt ook het zoekvak boven de categorieweergave gebruiken om te zoeken naar categorieën buiten onze aanbevolen categorieset, zelfs als deze niet zijn vermeld.

URL-targeting

URL is

U kunt specifieke URL's targeten.

Voorbeeld

U wilt meer verkeer naar de pagina Opruiming op uw website halen, dus target u de specifieke URL voor die pagina. Dit is ook een goede optie om specifieke pagina's op uw site uit te sluiten.

URL bevat

U kunt pagina's targeten met URL's die bepaalde tekenreeksen bevatten.

Voorbeeld

Stel dat u alle servicepagina's van uw elektronicawebsite wilt targeten op basis van de URL die wordt weergegeven wanneer u op de site navigeert. Als al deze URL's een vergelijkbaar patroon hebben, zoals electronicsexample.com/services/, moet u alle URL's targeten die 'services' bevatten.

Aangepast label

U kunt een paginafeed gebruiken om aangepaste labels aan uw URL's toe te voegen en deze aangepaste labels vervolgens targeten. Meer informatie over paginafeeds.

Voorbeeld

U wilt een campagne maken voor digitale camera's die zijn beoordeeld met vier sterren. U heeft een feed aan uw campagne toegevoegd en deze gebruikt om al uw URL's voor camera's met vier sterren te labelen met 'VIER_STERREN'. In Google Ads target u aangepaste labels en geeft u 'VIER_STERREN' op als aangepast label. U kunt ervoor kiezen om een aangepast bod voor dat doel toe te voegen aan de rechterkant.

Andere targetingtypen

Paginatitel

U kunt pagina's targeten met titels die bepaalde woorden bevatten. Als u niet weet wat een paginatitel is, klikt u op google.com en kijkt u bovenaan het browservenster. Daar ziet u de paginatitel 'Google'.

Voorbeeld

U wilt pagina's targeten met titels die bepaalde woorden bevatten, zoals 'camera's'. Als u pagina's op titel wilt targeten, selecteert u Paginatitel bevat.

Paginacontent

U kunt pagina's targeten die bepaalde door u opgegeven woorden bevatten.

Voorbeeld

Stel dat u voor de targeting van uw advertenties alle pagina's wilt gebruiken die de woorden 'digitale camera's' bevatten. Als u pagina's wilt targeten op basis van content, voegt u een groep webpagina's toe. Selecteer de optie Paginacontent en geef vervolgens 'digitale camera's' op.

Alle webpagina's

'Alle webpagina's' omvat elke pagina in het domein van uw website die is ontdekt door de zoek- en advertentiecrawlers van Google (programma's die automatisch websites ontdekken en scannen door links tussen webpagina's te volgen).

Voorbeeld

Stel dat u een website over elektronica heeft, http://www.electronicsexample.com. Als u alle pagina's in www.electronicsexample.com wilt targeten, selecteert u Alle webpagina's.