Tietoja Dynaamisten hakumainosten kohteista

Dynaamisten hakumainosten kohdistus lisää kattavuuttasi ilman avainsanoja yhdistämällä käyttäjien Google-haut tiettyihin sivustosi sivuihin. Voit itse hallita kohdistuksen toimintaa. Voit valita mainoskohteiksi verkkosivustosi kaikki sivut tai tietyt luokat, jotka vastaavat verkkosivustosi rakennetta. Voit myös luoda muita dynaamisia mainoskohteita tai estää sivuja dynaamisten mainoskohteiden poissulkemisilla.

Tässä artikkelissa kuvataan dynaamisten mainoskohteiden kahdeksan tyyppiä, joiden avulla voit määrittää, miten mainoksesi näytetään. Laajemman yleiskuvan saat artikkelista Tietoja Dynaamisista hakumainoksista. Muista, että olet vastuussa mainoksessasi näkyvästä lopullisesta tekstistä. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun valitset laskeutumissivuja.

Kohdetyypit

Luokat

Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä

Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä ‑luokka sisältää kaikki verkkosivut, joilla tällä hetkellä näytät hakumainoksia kaikkialla tililläsi. Tämän kohdistusvaihtoehdon avulla on helppo lisätä liikennettä verkkosivuilla, joita jo käytät laskeutumissivuina olemassa olevissa mainosryhmissä ja kampanjoissa. Suosittelemme tätä mainostajille, jotka eivät ole aikaisemmin käyttäneet Dynaamisia hakumainoksia ja jotka haluavat saada lisää liikennettä, jota tämän tyyppinen kohdistus voi lisätä. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain tileillä, joiden vakiotyyppisissä mainosryhmissä on kelvollisia laskeutumissivuja.

Esimerkki

Sinulla on elektroniikka-aiheinen verkkosivusto, ja käyttäjät ohjataan tällä hetkellä näyttämistäsi hakumainoksista Kamerat-sivulle. Jos haluat laajentaa mainostesi kattavuutta käyttäjiin, jotka etsivät tätä sivua koskevia kyselyjä, valitse Laskeutumissivut vakiotyyppisistä mainosryhmistä ‑luokka.

Muut luokat

Google luo verkkosivustosi sisällön perusteella kohdistukseen sopivia luokkia tai teemoittain järjestettyjä laskeutumissivujen joukkoja. Voit päättää itse tietojen tarkkuuden sekä sen, mitä sivujoukkoja käytetään kohteena ja miten samankaltaisia sivuja ryhmitellään. Muista että voi kestää jopa 24 tuntia, että luokat luodaan sen jälkeen, kun olet määrittänyt Dynaamisia mainoksia sisältävän mainosryhmän.

Esimerkki

Sinulla on elektroniikka-aiheinen sivusto ja haluat lisätä kohdistukseen sivut, joilla myydään digikameroita. Dynaamiset hakumainokset järjestävät verkkosivustosi automaattisesti luokkiin, jotka räätälöidään tuotteidesi ja palvelujesi mukaan – esimerkiksi digikamerat, televisiot ja videotallentimet.Jos haluat käyttää luokkiin perustuvaa kohdistusta, käytä verkkosivustollesi suositeltuja luokkia. Sivustosi perusteella näet dynaamisen mainoskohteen digikameroille. Luokkanäkymän yläpuolella olevan hakukentän avulla voit hakea suosittelemamme luokkajoukon lisäksi myös muita luokkia, vaikka niitä ei näkyisi luettelossa.

Mainonnan kohdistaminen URL-osoitteeseen

URL Equals

Voit lisätä kohdistukseen tietyt URL-osoitteet.

Esimerkki

Haluat lisätä verkkosivustosi Tyhjennysmyynti-sivun liikennettä, joten valitset kohdistukseen kyseisen sivun tietyn URL-osoitteen. Tämä on hyvä vaihtoehto myös sivustosi tiettyjen sivujen poissulkemiseen.

URL Contains

Voit lisätä kohdistukseen sivut, joiden URL-osoitteet sisältävät tiettyjä merkkijonoja.

Esimerkki

Haluat lisätä kohdistukseen kaikki elektroniikkasivustosi palveluihin liittyvät sivut sen URL-merkkijonon mukaan, joka näkyy sivustolle siirryttäessä. Jos kaikki tällaiset URL-osoitteet noudattavat samaa kaavaa eli ovat esimerkiksi muotoa elektroniikkaesimerkki.fi/palvelut/, sinun kannattaa lisätä kohteiksi kaikki URL-osoitteet, jotka sisältävät "palvelut"-sanan.

Oma tunniste

Voit käyttää sivusyötettä kohdistus-URL-luettelon luomiseen ja liittää sitten omat tunnisteet URL-osoitteisiin ja järjestää ne. Voit käyttää omilla tunnisteilla merkittyjä kohteita ja kohdistaa mainoksia näihin sivusyötteen alijoukkoihin tai sulkea niitä pois. Lue lisää sivusyötteistä

Esimerkki

Haluat luoda kampanjan digikameroille, jotka ovat saaneet neljän tähden arvostelun. Olet liittänyt kampanjaasi syötteen ja lisännyt syötteen avulla kaikkien neljän tähden kameroiden URL-osoitteisiin tunnisteen NELJÄ_TÄHTEÄ. Google Adsissa voit lisätä kohdistukseen omat tunnisteet ja määrittää omaksi tunnisteeksi NELJÄ_TÄHTEÄ.

Muut kohdistustyypit

Sivun otsikko

Voit lisätä kohdistukseen sivut, joiden otsikot sisältävät tiettyjä sanoja. Jos et tiedä, mikä sivun otsikko on, vie hiiri selaimen välilehden päälle, niin näkyviin pitäisi tulla työkaluvinkki, jossa kerrotaan sivun otsikko.

Esimerkki

Haluat kohdistaa mainoksia sivuille, joiden otsikoissa on tiettyjä sanoja, kuten "kamerat". Jos haluat kohdistaa mainoksia sivuille tämän otsikon perusteella, lisää kohteeksi Sivun otsikko sisältää "kamerat".

Page_Content

Voit lisätä kohdistukseen sivut, jotka sisältävät tiettyjä määrittämiäsi sanoja.

Esimerkki

Haluat kohdistaa mainokset sivuille, jotka sisältävät sanan "digikamerat". Jos haluat lisätä kohdesivuja sisällön perusteella, lisää verkkosivujen ryhmä. Valitse Page_Content ‑vaihtoehto ja kirjoita sitten "digikamerat".

Kaikki verkkosivut

Kaikkiin verkkosivuihin sisältyy jokainen verkkosivustosi verkkotunnuksen sivu, jonka Googlen haun ja mainosten indeksointirobotit (ohjelmat, jotka löytävät ja skannaavat verkkosivustoja automaattisesti seuraamalla linkkejä verkkosivulta toiselle) löytävät.

Esimerkki

Olet luonut sivuston www.elektroniikkaesimerkki.fi, jolla myyt elektroniikkaa. Jos haluat lisätä kohdistukseen kaikki www.elektroniikkaesimerkki.fi-sivuston sivut, valitse kaikki verkkosivustot.