Studieguide inför testet Mobilannonsering

Välja vilka tillägg du vill använda

Lägg till tillägg om du vill utöka dina annonser och ge folk fler anledningar att klicka. Tilläggen visar användbar företagsinformation under annonsen, som adresser, ytterligare länkar, priser och annat. Därför rekommenderar vi tillägg för de flesta Google-annonsörer som använder textannonser i söknätverket.

I den här artikeln beskriver vi de olika tillägg som du kan ställa in själv (”manuella tillägg”) och när du ska använda dem. Information om tillägg som du kan visa utan att göra inställningar finns i Om automatiska tillägg. Om du vill ha allmän information om tillägg kan du börja med att läsa Om tillägg.

Innan du börjar

Följ gärna våra rekommendationer när du väljer och ställer in dina tillägg:

• Använd samtliga tillägg som är relevanta för din verksamhet. Det kostar inget att lägga till dem, och de visas bara när det är troligt att de förbättrar annonsresultatet. Se Om tillägg om du veta mer om när tillägg visas.
  • Överväg att lägga till minst fyra tillägg. Du kan till exempel lägga till webbplatslänkar, informationstexter, utbudsinformation och ytterligare ett tillägg.
  • Om det är relevant för din verksamhet kan du skapa tillägg på högre nivåer i ditt konto (till exempel på konto- eller kampanjnivå när det är tillgängligt).

Välj tillägg baserat på ditt mål

Välj tillägg utifrån ditt primära mål med annonseringen. Här visar vi några vanliga mål för annonsörer och motsvarande typer av tillägg:

Mål: Få kunder att handla från din företagsadress

Om du vill få besök på din fysiska adress (till exempel din butik eller restaurang) kan du fundera på att använda de här tilläggen:

Adresstillägg

Uppmuntra människor att besöka ditt företag genom att visa din adress, en samtalsknapp och en länk till sidan med företagsinformation, som kan innehålla öppettider, bilder från ditt företag och vägbeskrivning. Om du vill att kunderna ska besöka din företagsadress men ringa ett centralt nummer (i stället för nummer till specifika platser) kan du använda samtalstillägg tillsammans med dina adresstillägg.

Läs mer i Om adresstillägg.

Affiliate-adresstillägg

Hjälp människor att hitta butikskedjor som säljer dina produkter.

Läs mer i Om affiliate-adresstillägg.

Informationstillägg

Lägg till ytterligare text i din annons, som ”fri frakt” eller ”kundsupport dygnet runt”. Med informationstexter kan du uppmuntra människor att konvertera offline.

Läs mer i Om informationstillägg.

Mål: Få kunder att kontakta dig

Om du vill att människor ska ringa eller skicka sms till ditt företag kan du använda samtalstillägg eller sms-tillägg:

Samtalstillägg

Uppmuntra människor att ringa till ditt företag genom att lägga till ett telefonnummer eller en samtalsknapp i dina annonser.

Läs mer i Om samtalstillägg.

Sms-tillägg

Uppmuntra människor att skicka sms till dig direkt från din annons. Denna typ av tillägg är tillgänglig globalt på kampanj- eller annonsgruppsnivå.

Läs mer i Om sms-tillägg.

Mål: Få kunder att konvertera på din webbplats

Använd de här tilläggen om du vill få besök på din webbplats:

Platslänkstillägg

Länka besökarna direkt till specifika sidor på din webbplats (som ”öppettider” eller ”beställ nu”).

Läs mer i Om platslänkstillägg.

Informationstillägg

Lägg till ytterligare text i din annons, som ”fri frakt” eller ”kundsupport dygnet runt”.

Läs mer i Om informationstillägg.

Tillägg med utbudsinformation

Visa upp den information som är av störst intresse för dina potentiella kunder genom att välja en fördefinierad rubrik (som produkt- eller tjänstkategori) och artiklar.

Läs mer i Om tillägg med utbudsinformation.

Pristillägg

Visa upp dina tjänster eller produktkategorier med priser så att kunderna kan bläddra bland dina produkter direkt från annonsen.

Tillgängligt i utvalda länder. Om pristillägg.

Mål: Få människor att ladda ned din app

Använd apptillägg om du vill att människor ska ladda ned din app:

Apptillägg

Uppmuntra människor att ladda ned din app. Denna typ av tillägg är tillgänglig globalt för surfplattor och mobila enheter med Android och iOS. Läs mer i Om apptillägg.