Studieguide inför testet Mobilannonsering

Välj vilka tillägg du vill använda

Lägg till tillägg om du vill utöka dina annonser och ge människor fler anledningar att klicka på dem. Tilläggen visar användbar företagsinformation under annonsen, som adresser, ytterligare länkar, priser och annat. Därför rekommenderar vi tillägg för de flesta annonsörer som använder textannonser i söknätverket.

I den här artikeln beskriver vi de olika tillägg som du kan ställa in själv (”manuella tillägg”) och när du ska använda dem. Information om tillägg som du kan visa utan att göra inställningar finns i Om automatiska tillägg. Allmän information om tillägg finns i Om tillägg.

Innan du börjar

Följ gärna våra bästa metoder när du väljer och ställer in dina tillägg:

• Använd samtliga tillägg som är relevanta för din verksamhet. Det kostar inget att lägga till dem, och de visas bara när det är troligt att de förbättrar annonsresultatet. Se Om tillägg om du veta mer om när tilläggen visas.
  • Överväg att lägga till minst fyra tillägg. Du kan till exempel lägga till webbplatslänkar, informationstext, utbudsinformation och ytterligare ett tillägg.
  • Om det är relevant för din verksamhet kan du skapa tillägg på högre nivåer i ditt konto (till exempel på konto- eller kampanjnivå när det är tillgängligt).

Välja tillägg baserat på ditt mål

Välj tillägg utifrån ditt primära mål med annonseringen. Här visar vi några vanliga mål för annonsörer och motsvarande typer av tillägg:

Mål: Få kunder att handla på din företagsadress

Om du vill få besök på din fysiska adress (till exempel din butik eller restaurang) kan du fundera på att använda dessa tillägg:

Adresstillägg

Uppmuntra människor att besöka ditt företag genom att visa din adress, en samtalsknapp och en länk till sidan med företagsinformation, som kan innehålla öppettider, bilder från ditt företag och vägbeskrivning. Om du vill att kunderna ska besöka din företagsadress men ringa ett centralt nummer (i stället för nummer till specifika platser) kan du använda samtalstillägg tillsammans med dina adresstillägg.

Läs mer i Om adresstillägg.

Affiliate-adresstillägg

Hjälp människor att hitta butikskedjor som säljer dina produkter.

Läs mer i Om affiliate-adresstillägg.

Informationstillägg

Lägg till ytterligare text i annonsen, som ”gratis leverans” eller ”kundsupport dygnet runt”. Informationstexter kan användas för att uppmuntra användare att konvertera offline.

Läs mer i Om informationstillägg.

Mål: Få kunder att kontakta dig

Om du vill att människor ska ringa eller skicka sms till ditt företag kan du använda samtalstillägg:

Samtalstillägg

Uppmuntra människor att ringa till ditt företag genom att lägga till ett telefonnummer eller en samtalsknapp i dina annonser.

Läs mer i Om samtalstillägg.

Mål: Få kunder att konvertera på din webbplats

Använd dessa tillägg om du vill få besök på din webbplats:

Platslänkstillägg

Länka besökarna direkt till specifika sidor på din webbplats (som ”öppettider” eller ”beställ nu”).

Läs mer i Om platslänkstillägg.

Informationstillägg

Lägg till ytterligare text i din annons, som ”fri frakt” eller ”kundsupport dygnet runt”.

Läs mer i Om informationstillägg.

Tillägg med utbudsinformation

Visa upp den information som är mest intressant för potentiella kunder genom att välja en fördefinierad rubrik (som produkt- eller tjänstkategori) och artiklar.

Läs mer i Om tillägg med utbudsinformation.

Pristillägg

Visa upp dina tjänster eller produktkategorier med priser så att kunder kan bläddra bland dina produkter direkt från annonsen.

Tillgängligt i utvalda länder. Läs mer i Om pristillägg.

Mål: Få människor att ladda ned din app

Använd apptillägg om du vill få människor att hämta din app:

Apptillägg

Uppmuntra användarna att hämta din app. Finns globalt för mobila enheter med Android och iOS, inklusive surfplattor. Läs mer om apptillägg.