Selecteren welke extensies u wilt gebruiken

Voeg extensies toe als u uw advertenties wilt uitbreiden en als u het aantrekkelijker wilt maken voor mensen hierop te klikken. Extensies voegen nuttige bedrijfsgegevens toe onder uw advertentie, zoals locaties, extra links, prijzen en meer. Daarom worden extensies aanbevolen aan zo ongeveer iedere Google Ads-adverteerder die tekstadvertenties gebruikt in het zoeknetwerk.

In dit artikel vindt u een overzicht van de extensies die u zelf instelt (handmatige extensies) en wanneer u deze gebruikt. In het artikel Over automatische extensies vindt u een lijst met extensies die kunnen worden weergegeven zonder ze in te stellen. Begin met Over extensies voor algemene informatie over extensies.

Voordat u begint

Houd rekening met deze praktische tips wanneer u uw extensies kiest en instelt:

• Gebruik iedere extensie die relevant is voor uw bedrijf. U kunt extensies gratis toevoegen en ze worden alleen weergegeven als wordt verwacht dat ze de prestaties van uw advertenties verbeteren. Raadpleeg Over extensies voor meer informatie over wanneer extensies worden weergegeven.
  • Overweeg vier of meer extensies toe te voegen. U kunt bijvoorbeeld sitelinks, highlights, website-informatie en één aanvullende extensie naar keuze toevoegen.
  • Het kan voor uw bedrijf zinvol zijn om extensies te maken op een hoger accountniveau (bijvoorbeeld op het account- of campagneniveau, indien beschikbaar).

Extensies selecteren op basis van uw doel

Selecteer uw extensies op basis van uw primaire advertentiedoel. U vindt hier een aantal veelvoorkomende doelstellingen voor adverteerders en de extensies die daarbij nuttig kunnen zijn:

Doel: klanten aankopen laten doen op uw bedrijfslocatie

Als u mensen naar uw fysieke locaties wilt sturen (zoals winkels of restaurants), kunt u de volgende extensies overwegen:

Locatie-extensies

Stimuleer mensen om naar uw bedrijf te komen door uw locatie, een belknop en een link naar de pagina met uw bedrijfsgegevens weer te geven. Op die pagina kunnen bijvoorbeeld uw openingstijden, foto's van uw bedrijf en een routebeschrijving staan. Als u wilt dat klanten uw bedrijfslocatie bezoeken, maar een algemeen nummer bellen (in plaats van het nummer van een specifieke locatie), gebruikt u oproepextensies bij uw locatie-extensies.

Meer informatie leest u in het artikel Over locatie-extensies.

Locatie-extensies voor partners

Zorg ervoor dat mensen winkelketens kunnen vinden die uw producten verkopen.

Meer informatie leest u in het artikel Over locatie-extensies voor partners.

Highlight-extensies

Voeg extra tekst toe aan uw advertentie, zoals 'Gratis bezorgen' of '24/7 klantenondersteuning'. Met highlights kunt u mensen stimuleren offline conversies te doen.

Meer informatie leest u in het artikel Over highlight-extensies.

Doel: klanten contact met u laten opnemen

Als u wilt dat mensen u bellen of u per sms een vraag sturen, gebruikt u oproepextensies of berichtextensies:

Oproepextensies

Stimuleer mensen om uw bedrijf te bellen. Voeg hiervoor een telefoonnummer of belknop toe aan uw advertenties.

Meer informatie leest u in het artikel Over oproepextensies.

Berichtextensies

Stimuleer mensen om u vanuit uw advertentie een sms te sturen. Deze optie is wereldwijd beschikbaar op campagne- of advertentiegroepniveau.

Meer informatie leest u in het artikel Over berichtextensies.

Doel: klanten conversies laten genereren op uw website

Als u mensen naar uw website wilt sturen, gebruikt u de volgende extensies:

Sitelinkextensies

Link mensen rechtstreeks naar specifieke pagina's op uw website (zoals 'Openingstijden' en 'Bestel nu').

Meer informatie leest u in het artikel Over sitelinkextensies.

Highlight-extensies

Voeg extra tekst toe aan uw advertentie, zoals 'Gratis bezorgen' of '24/7 klantenondersteuning'.

Meer informatie leest u in het artikel Over highlight-extensies.

Extensies voor website-informatie

Selecteer een vooraf gedefinieerde koptekst (zoals Product- of Servicecategorie) en maak een lijst van artikelen waarmee u informatie presenteert die het meest waardevol is voor potentiële klanten.

Meer informatie leest u in het artikel Over extensies voor website-informatie.

Prijsextensies

Presenteer uw diensten of productcategorieën met de bijbehorende prijsinformatie, zodat mensen vanuit uw advertentie door uw producten kunnen browsen.

Beschikbaar in bepaalde landen. Meer informatie leest u in het artikel Over prijsextensies.

Doel: mensen uw app laten downloaden

Als u wilt dat mensen uw app downloaden, gebruikt u app-extensies:

App-extensies

Stimuleer mensen om uw app te downloaden. Wereldwijd beschikbaar voor mobiele Android- en iOS-apparaten, inclusief tablets. Meer informatie leest u in het artikel Over app-extensies.