Sobre els recursos

Els recursos són peces de contingut que complementen el vostre anunci amb informació útil sobre l'empresa, cosa que dona als usuaris més motius per triar-la. Els recursos inclouen títols, descripcions, enllaços a parts concretes del vostre lloc web, botons de trucada, informació d'ubicació i altres elements que s'agrupen per configurar el format d'anunci que es mostra a l'usuari.

Aquest article explica què fa cada tipus de recurs i com podeu triar els que més us convinguin.

Com funcionen

Per maximitzar el rendiment dels anuncis de cerca responsius, Google Ads selecciona quins recursos addicionals es mostren en resposta a cada cerca individual que es fa a Google. Per això, us recomanem que utilitzeu tots els recursos rellevants per als vostres objectius empresarials.

En afegir més contingut a l'anunci, els recursos com ara els enllaços de lloc i les imatges n'incrementen la visibilitat i la notorietat a la pàgina de resultats de cerca, és a dir, n'augmenten el valor. Sovint, els recursos incrementen el nombre total de clics i poden oferir als usuaris alternatives interactives per contactar amb la vostra empresa (per exemple, mitjançant mapes o trucades).

Molts tipus de recursos s'han de configurar una mica. Es tracta dels recursos manuals. Alguns recursos s'afegeixen automàticament quan Google Ads preveu que milloraran el rendiment: són els recursos automatitzats i no cal configurar-los. Obteniu més informació sobre els recursos automatitzats del nivell de compte.

Cost

Afegir recursos addicionals a la campanya no té cap cost. Els clics en qualsevol recurs de l'anunci final (al títol, a l'enllaç de lloc o a la imatge, entre d'altres) se us cobraran com de costum. L'única excepció són els clics a les puntuacions del venedor, que no es cobren. Per tant, se us cobrarà un clic quan algú us truqui des d'una icona de trucada de l'anunci final o bé quan algú baixi la vostra aplicació fent clic a l'aplicació renderitzada de l'anunci final. Google Ads no us cobrarà més de dos clics per impressió fets en cada anunci i als recursos corresponents.

Cost per clic real

Afegir recursos a una campanya no té cap cost. Ara bé, se us cobrarà com de costum per cada clic a l'anunci i per determinades interaccions que proporcionin els recursos. Per exemple, quan un usuari faci clic en un botó de baixada (recursos d'aplicació), en un botó de trucada (recursos de trucada) i en una icona d'indicacions (recursos d'ubicació), entre d'altres. En canvi, els clics fets a les ressenyes i a les puntuacions del venedor no tenen cap cost. Google Ads no us cobrarà més de dos clics (per impressió) fets en cada anunci i als recursos corresponents.

Només pagueu el mínim necessari per ultrapassar els llindars de rànquing d'anunci i superar el rànquing d'anunci del competidor que tingueu just a sota (si en teniu cap).

De la mateixa manera que el CPC real dels anuncis que es mostren a les posicions superiors sol ser més elevat (a causa de la competència i, en part, d'uns llindars de rànquing d'anunci més alts), també sol ser-ho el dels anuncis amb més recursos, ja que tenen més notorietat. Tot i això, tingueu en compte que l'increment de cost que implica afegir més recursos als anuncis sol ser menor que el cost incremental de pujar una posició a la pàgina de resultats de cerca. Això vol dir que sovint es poden obtenir més clics per menys diners utilitzant recursos d'anunci addicionals que incrementant la posició de l'anunci.

Títols i descripcions

Els títols i les descripcions són recursos obligatoris que han de ser atractius, centrats en els avantatges per a l'usuari i únics. Com més títols i descripcions introduïu, més oportunitats tindrà Google Ads de difondre anuncis que coincideixin més amb les consultes de cerca dels clients potencials, la qual cosa pot millorar el rendiment dels anuncis.

Després d'introduir els títols i les descripcions, Google Ads munta aquests textos en diverses combinacions de l'anunci i n'evita la redundància. Per a cada anunci de cerca responsiu podeu proporcionar fins a 15 títols i 4 descripcions.

En cada anunci concret, se seleccionaran un mínim d'un títol i d'una descripció per mostrar en combinacions i ordres diferents. Pot ser que una part del text de l'anunci aparegui automàticament en negreta quan coincideixi completament o en bona part amb la consulta de cerca d'un usuari. Al llarg del temps, Google Ads provarà les combinacions de l'anunci més prometedores i aprendrà quines són les més rellevants per a diferents consultes.

Els anuncis de cerca responsius mostren un, dos o tres títols en funció del que es preveu que tindrà un millor rendiment per a la consulta de cerca única de cada usuari. El text del recurs de títol pot mostrar-se al començament de la descripció quan es prevegi que tindrà un millor rendiment. Si teniu recursos fixats a la posició del títol 1, la posició del títol 2 o la posició de la descripció 1, es continuaran mostrant a les posicions designades quan es difonguin els anuncis. Obteniu més informació sobre els anuncis de cerca responsius.

Nota: a diferència d'altres recursos, els títols i les descripcions no es poden aplicar a nivells de compte o de campanya diferents. Obteniu més informació sobre com podeu optimitzar els títols i les descripcions.

Com es poden seleccionar recursos addicionals per utilitzar

Tingueu presents aquestes pràctiques recomanades a l'hora de triar i configurar els recursos:

• Utilitzeu tots els recursos que siguin rellevants per a la vostra empresa. Afegir-los és gratuït i només es mostren si es preveu que han de millorar el rendiment de l'anunci.
  • Us recomanem que afegiu quatre tipus de recursos o més. Per exemple, podeu afegir enllaços de lloc, textos destacats, imatges i un recurs addicional del tipus que vulgueu.
  • Si té sentit per a la vostra empresa, creeu recursos als nivells més alts del compte (com ara al nivell de compte o de campanya, si és possible).
  • Els tipus de recursos només de lectura no es mostren ni es compten, però és possible que es continuïn difonent.

Seleccionar els recursos en funció d'un objectiu

Seleccioneu els recursos addicionals segons el vostre objectiu publicitari principal. A continuació, es descriuen alguns objectius habituals dels anunciants i els recursos que poden donar-los suport:

Objectiu: aconseguir que els clients comprin a la ubicació de la vostra empresa

Si voleu dirigir els usuaris a les ubicacions físiques de la vostra empresa (com ara botigues o restaurants), aquests són els recursos que us poden ajudar:

Recursos d'ubicació

Per animar els usuaris a visitar la vostra empresa, mostreu-ne la ubicació, un botó de trucada i un enllaç a la pàgina de detalls de l'empresa, que pot incloure l'horari, fotos i indicacions per arribar-hi. Si voleu que els clients visitin la ubicació de l'empresa, però preferiu que truquin a una centraleta (i no als números específics de cada ubicació), utilitzeu els recursos de trucada juntament amb els recursos d'ubicació. Obteniu més informació sobre els recursos d'ubicació.

Objectiu: aconseguir que els clients contactin amb l'empresa

Si voleu que els usuaris us truquin o us enviïn una consulta per missatge de text, utilitzeu els recursos de trucada.

Recursos de trucada

Afegiu un número de telèfon o un botó de trucada als anuncis per convidar la gent a trucar a la vostra empresa. Obteniu més informació sobre els recursos de trucada.

Objectiu: aconseguir que els clients facin conversions al vostre lloc web

Si voleu dirigir els usuaris al vostre lloc web, utilitzeu aquests recursos:

Recursos d'enllaç de lloc

Oferiu enllaços a pàgines específiques del vostre lloc web (com ara "horari" o "fes la comanda ara"). Obteniu més informació sobre com podeu crear i editar recursos d'enllaç de lloc.

Recursos de text destacat

Afegiu text addicional a l'anunci, com ara "Entrega gratuïta" o "Servei d'assistència tècnica 24 hores".

Recursos de fragment de lloc

A fi de destacar la informació més valuosa per als clients potencials, trieu una capçalera predefinida (com ara una categoria de producte o de servei) i proporcioneu una llista d'articles. Obteniu més informació sobre els recursos de fragment de lloc.

Recursos de preu

Mostreu les categories de serveis o productes amb els preus corresponents, de manera que els usuaris puguin navegar pels productes des de l'anunci. Obteniu més informació sobre els recursos de preu.

Objectiu: aconseguir que els usuaris baixin l'aplicació

Si voleu que els usuaris baixin la vostra aplicació, utilitzeu aquests recursos:

Recursos d'aplicació

Convideu els usuaris a baixar la vostra aplicació. Aquests recursos estan disponibles per a tots els dispositius mòbils Android i iOS, incloses les tauletes. Obteniu més informació sobre els recursos d'aplicació.

Objectiu: aconseguir que els usuaris enviïn la seva informació

Si voleu animar els usuaris a enviar la seva informació de contacte (com ara una adreça electrònica, un número de telèfon i altres dades) en resposta a un producte o servei que oferiu, utilitzeu recursos de formulari de contactes.

Recursos de formulari de contactes

Aconseguiu que els usuaris es registrin des de l'anunci. Aquesta opció està disponible per a tots els dispositius mòbils i tauletes. Obteniu més informació sobre els recursos de formulari de contactes.

Com es poden treure recursos

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Els recursos afegeixen als anuncis informació sobre l'empresa i solen potenciar el rendiment dels anuncis. Si tot i això voleu treure recursos, seguiu les instruccions que s'indiquen a continuació.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Seleccioneu Associació al menú desplegable "Visualització de taula".
  5. Marqueu la casella que hi ha a l'esquerra dels recursos i feu clic a Edita a la barra blava.
  6. Seleccioneu Treu al menú desplegable.

En treure un recurs d'una campanya, no es traurà de la resta de campanyes.

Com es poden desactivar els recursos automatitzats del nivell de compte

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Per desactivar els recursos automatitzats del nivell de compte, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Seleccioneu Associació al menú desplegable "Visualització de taula".
  5. Feu clic al menú de tres punts que hi ha a la dreta i, tot seguit, seleccioneu Recursos automatitzats del nivell de compte.
  6. Torneu a fer clic al menú de tres punts que hi ha a la dreta i, tot seguit, seleccioneu Opcions avançades.
  7. Seleccioneu Desactiva recursos automàtics concrets i, tot seguit, trieu quin recurs voleu desactivar.
  8. Seleccioneu el motiu pel qual desactiveu el recurs i afegiu comentaris addicionals.
  9. Feu clic a Desactiva.

Informació específica dels recursos que no són títols ni descripcions

La informació següent només s'aplica als recursos que no són títols ni descripcions.

Com es poden programar els recursos

En el cas dels recursos admesos, els podeu programar perquè només es mostrin en hores concretes del dia o en un període de temps concret. Per exemple, podeu programar els recursos de trucada de manera que només es mostrin durant les hores en què l'empresa pot atendre el telèfon.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Recursos.
  3. Feu clic a Recursos.
  4. Seleccioneu Associació al menú desplegable "Visualització de taula". Veureu una taula amb tots els vostres recursos.
  5. Seleccioneu un tipus de recurs de la llista que hi ha a sobre de la barra d'eines de la taula.
  6. Feu clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició que hi ha al costat del recurs que voleu programar i trieu Edita.
  7. Feu clic al menú desplegable Opcions avançades.
  8. Definiu una data d'inici i una de finalització perquè el recurs només es mostri en aquest interval de dates.
  9. A "Programació del recurs", seleccioneu els dies i les hores en què voleu que es mostri el recurs. Feu clic a Afegeix una programació per programar dies i hores addicionals.
  10. Feu clic a Desa.

Factors que determinen quan es mostren els recursos

Google Ads mostra els recursos en funció d'una sèrie de factors, com ara:
  • El rànquing d'anunci, que combina l'oferta, la qualitat de l'anunci i de la pàgina de destinació, el llindar de rànquing d'anunci, el context de la cerca de l'usuari i l'impacte previst dels recursos i dels altres formats d'anunci. Google Ads requereix un rànquing d'anunci mínim (que inclou els recursos en el càlcul) abans de mostrar més recursos amb l'anunci, de manera que pot ser que hàgiu de millorar l'oferta o la qualitat de l'anunci (o totes dues coses) perquè es mostrin.
  • La posició que ocupa l'anunci a la pàgina de resultats de la Cerca de Google. L'espai disponible reservat als recursos d'anunci al damunt dels resultats de cerca de Google és limitat. Els anuncis que ocupen les posicions més altes poden mostrar més recursos primer. Com a norma general, els anuncis de les posicions inferiors tenen menys recursos afegits que els anuncis de les posicions més altes. A més, en general el sistema de Google Ads no permet que els anuncis de les posicions inferiors obtinguin més clics incrementals dels recursos que els que obtindrien en ascendir posicions a la llista. Per tal que l'anunci es mostri en les posicions més altes, normalment cal augmentar-ne la qualitat, l'oferta o totes dues coses. Obteniu més informació sobre el rànquing d'anunci.
  • Altres recursos que heu activat. Normalment, en cada subhasta, mostrem la combinació de recursos i formats aptes més útil i que us proporciona més rendiment. No aconseguireu cap combinació de recursos que us aporti una ràtio de clics d'entrada (CTR) superior a l'esperada per a un anunci en una posició més alta.

Com es pot augmentar la probabilitat que els recursos es mostrin

De vegades, els recursos que voleu utilitzar no es mostren amb els anuncis, però això no vol dir que hi hagi cap problema. Per exemple, si voleu afegir un enllaç de lloc i una imatge al vostre anunci, hi ha diversos motius pels quals un d'aquests recursos es pot mostrar en algunes cerques, però no en d'altres.

Comproveu que el recurs estigui associat a un grup d'anuncis, a una campanya o a un compte actius.

Tal com passa amb els anuncis i les paraules clau, els recursos també poden aprovar-se o rebutjar-se. Els recursos rebutjats no es mostren i s'han d'editar i enviar perquè es tornin a revisar.

Encara que un recurs estigui aprovat, el fet d'afegir-lo no garanteix que es mostri sempre amb l'anunci. Els recursos es mostren amb l'anunci quan:

• Es preveu que el recurs (o la combinació de recursos) millorarà el rendiment de l'anunci.
  • Quan la posició de l'anunci i el rànquing d'anunci siguin prou alts per mostrar els recursos.