Over extensies en uw werkelijke kosten per klik

Een advertentie valt meer op wanneer er extensies worden weergegeven. Daarnaast presteert zo'n advertentie over het algemeen beter omdat meer mensen erop klikken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe extensies uw werkelijke kosten per klik (CPC) kunnen beïnvloeden. Begin met Over extensies voor een algemene inleiding tot extensies. U vindt meer informatie over rapportagegegevens in het artikel Extensieprestaties bekijken.

Werkelijke kosten per klik

U hoeft niets te betalen wanneer u extensies toevoegt aan uw campagne, maar de klikken op uw advertentie worden zoals gebruikelijk in rekening gebracht, evenals bepaalde interacties met extensies. U moet bijvoorbeeld betalen voor klikken op een downloadknop (app-extensies), op een belknop (oproepextensies), op een routebeschrijvingspictogram (locatie-extensies) enzovoort. Klikken op recensie-extensies en verkopersbeoordelingen vormen een uitzondering: deze kosten u niets. Per advertentie, inclusief bijbehorende extensies, brengt Google Ads u voor elke vertoning niet meer dan twee klikken in rekening.

De kosten voor klikken op extensies worden op dezelfde manier berekend als die voor klikken op de kopregel: u betaalt maximaal het bedrag dat minimaal is vereist om uw extensies en de advertentiepositie te behouden. Meer informatie over de werkelijke kosten per klik (CPC).

Net als advertenties op hogere posities doorgaans een hogere werkelijke CPC hebben (wegens concurrentie en ook deels wegens hogere drempels voor advertentierangschikking), is ook bij advertenties met extensies de werkelijke CPC vaak hoger. Dit komt door de grotere prominentie van deze advertenties. De extra kosten voor meer extensies bij uw advertenties zijn vaak echter lager dan de extra kosten die nodig zijn om een hogere positie op de pagina met zoekresultaten te behalen. In veel gevallen kunt u met advertentie-extensies dus meer klikken genereren voor minder geld dan wanneer u uw positie zou verbeteren.

Uw werkelijke CPC voor advertenties met extensies wordt op dezelfde wijze berekend als die voor advertenties zonder extensies: u betaalt het minimale bedrag dat nodig is om uw advertentiepositie en de advertentie-extensies op die positie te behouden. Als uw advertentie op basis van de advertentierangschikking bijvoorbeeld direct boven de zoekresultaten wordt geplaatst (bijvoorbeeld op de vierde positie) met locatie-extensies en sitelinks, betaalt u het minimale bedrag dat nodig is om die positie en extensies te behouden (en om de relevante drempels voor die positie te bereiken). Meer informatie over de werkelijke kosten per klik (CPC).