Om udvidelser og din faktiske pris pr. klik

Når der vises udvidelser, bliver en annonce mere iøjnefaldende og typisk også mere effektiv (hvilket vil sige, at flere klikker på den). I denne artikel forklares det, hvordan udvidelser kan indvirke på din faktiske pris pr. klik (CPC). Start med at læse Om udvidelser for at få en generel indføring i udvidelser. Få flere oplysninger om rapportering af data i artiklen Se udvidelsers effektivitet.

Faktisk pris pr. klik

Det koster ikke noget at føje udvidelser til din kampagne, men du debiteres som normalt for klik på din annonce og for bestemte interaktioner, som udvidelserne giver mulighed for. F.eks. når en person klikker på en downloadknap (appudvidelser), en opkaldsknap (opkaldsudvidelser), et rutevejledningsikon (adresseudvidelser) osv. Klik på anmeldelsesudvidelser og sælgerbedømmelser er undtagelser: Dem debiterer vi dig ikke for. Google Ads debiterer højst for to klik (pr. eksponering) på hver enkelt annonce og dens udvidelser.

Prisen for klik på udvidelser angives på samme måde som overskriftsklik: Det maksimale beløb, du kommer til at betale, er det mindste beløb, som kræves for at gå fri af grænserne for annoncerangering og slå annoncerangeringen for de konkurrenter, der rangerer lige under dig (hvis nogen). Få flere oplysninger om den faktiske pris pr. klik (CPC, cost per click).

På samme måde som annoncer på højere positioner normalt har en højere faktisk CPC (på grund af konkurrencen og til dels højere grænser for annoncerangering), har annoncer med udvidelser også ofte en højere faktisk CPC på grund af øget mulighed for eksponering. Vær dog opmærksom på, at de ekstra omkostninger ved at føje flere udvidelser til dine annoncer ofte er lavere end de ekstra omkostninger ved at rykke en position op på søgeresultatsiden. Det betyder, at du ofte kan få flere klik for færre penge ved at bruge annonceudvidelser end ved at forbedre din position.

Din faktiske CPC for annoncer med udvidelser beregnes på samme måde som for annoncer uden udvidelser. Du betaler det mindst mulige beløb, der kræves for at gå fri af grænserne for annoncerangering og slå annoncerangeringen for de konkurrenter, der er rangeret direkte under dig (hvis der er nogen). Hvis din annoncerangering f.eks. placerer dig lige oven over søgeresultaterne (f.eks. på fjerde position) med adresseudvidelser og undersidelinks, betaler du det mindst mulige beløb, der kræves for at opfylde de relevante grænseværdier med disse udvidelser. Få flere oplysninger om den faktiske pris pr. klik (CPC, cost per click).