Milloin laajennuksia näytetään?

Laajennusten näyttäminen parantaa mainoksen näkyvyyttä ja yleensä myös tehokkuutta, koska tällöin useammat ihmiset klikkaavat mainosta. Mainoksen laatu ja hintatarjouksesi suuruus voivat vaikuttaa siihen, näytetäänkö laajennus.

Tässä artikkelissa kerrotaan, milloin ja missä laajennuksia näytetään. Aiheeseen liittyviä vinkkejä on artikkelissa Laajennusten näyttömahdollisuuksien parantaminen.

Saatavuus

Laajennuksia näytetään mainosten yhteydessä hakuverkostossa. Joitakin laajennuksia voidaan näyttää mainosten yhteydessä myös Display-verkostossa. Kansainvälinen saatavuus vaihtelee laajennustyypin mukaan. Lisätietoja kustakin laajennustyypistä on artikkelissa Käytettävien laajennusten valinta.

Laajennusten näkymiseen vaikuttavat tekijät

AdWordsin näyttämät laajennukset määräytyvät muun muassa seuraavien tekijöiden mukaan:

• Mainoksen sijoitus, jossa otetaan huomioon hintatarjous, mainoksen ja laskeutumissivun laatu, mainoksen sijoituksen kynnysarvot, käyttäjän haun konteksti sekä laajennusten ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus. AdWords edellyttää mainoksen sijoituksen vähimmäiskynnyksen täyttymistä (laajennukset mukaan lukien), ennen kuin laajennuksia voidaan näyttää. Laajennusten näkyminen saattaa edellyttää hintatarjouksen nostamista tai mainoksen laadun parantamista (tai molempia).
  • Mainoksen sijainti Googlen hakutulossivulla. Googlen hakutulosten yläpuolelta on varattu tietty rajallinen tila mainoslaajennuksille. Sijainniltaan korkeimmat mainokset pääsevät näyttämään laajennuksia ensimmäisinä.  Sijainniltaan alhaisemmilla mainoksilla ei käytännössä voi olla enempää laajennuksia kuin sijainniltaan korkeammilla mainoksilla. AdWords-järjestelmä ei myöskään yleisesti salli sitä, että sijainniltaan alhaisemmat mainokset saavat enemmän lisäklikkauksia laajennuksista kuin mitä ne saisivat siirtyessään korkeammalle sijainnille. Jos haluat mainostesi pääsevän korkeammille sijainneille, sinun on parannettava mainostesi laatua, suurennettava hintatarjousta tai tehtävä molemmat. Lue lisätietoja mainoksen sijainnista ja sijoituksesta.
  • Muut laajennukset, jotka olet ottanut käyttöön. Yleensä kaikissa huutokaupoissa näytetään käytettävissä olevien laajennusten ja mainosmuotojen tehokkain ja hyödyllisin yhdistelmä. Sellainen laajennusten yhdistelmä ei ole mahdollinen, jolla arvioitu klikkausprosentti (CTR) olisi korkeampi kuin korkeammalla mainoksen sijainnilla saatu arvioitu klikkausprosentti (CTR).