Om tillgångar

Tillgångar är innehållselement som utgör din annons och innehåller användbar företagsinformation, vilket ger människor fler anledningar att välja ditt företag. Tillgångarna inbegriper rubriker, beskrivningar, länkar till särskilda delar av din webbplats, samtalsknappar, platsinformation och annat som tillsammans utgör det slutliga annonsformat som visas för en användare.

I den här artikeln går vi igenom vad varje typ av tillgång gör och hur du väljer rätt tillgångar för dig.

Så fungerar de

För att du ska få bästa möjliga resultat av dina responsiva sökannonser väljer Google Ads vilka tillgångar som ska visas i samband med varje enskild sökning på Google. Därför rekommenderar vi att du använder alla tillgångar som är relevanta för dina verksamhetsmål.

Tillgångar som webbplatslänkar och bilder infogar mer innehåll i dina annonser och gör dem därigenom mer synliga och framträdande på sökresultatsidan. Det brukar resultera i att annonserna blir mer lönsamma. Tillgångarna leder ofta till att dina annonser får fler klick och ger människor fler och interaktiva sätt att nå dig, till exempel i form av kartor eller via telefonsamtal.

Många typer av tillgångar kräver inställningar. Sådana tillgångar är manuella. Andra läggs till automatiskt när Google Ads beräknar att de kommer att förbättra ditt resultat. Sådana tillgångar är automatiska och kräver ingen konfigurering. Läs mer om automatiska tillgångar på kontonivå

Kostnad

Det kostar inget att lägga till ytterligare tillgångar i din kampanj. Klick på alla tillgångar i den slutliga annonsen, som rubriken, webbplatslänkar, bilder och annat, debiteras som vanligt. (Undantaget är klick på säljaromdömen, som inte debiteras.) Det innebär att du debiteras för ett klick när någon ringer dig via en samtalsikon i din slutliga annons eller när någon laddar ned din app genom att klicka på appen som visas i den slutliga annonsen. Google Ads tar betalt för högst två klick per exponering på varje annons och dess tillgångar.

Faktisk kostnad per klick

Det kostar inget att skapa tillgångar i din kampanj, men du debiteras som vanligt för klick på din annons och för vissa interaktioner som tillgångarna leder till. Det kan till exempel handla om att en person klickar på en nedladdningsknapp (apptillgångar), samtalsknapp (samtalstillgångar), vägbeskrivningsikon (adresstillgångar) eller liknande. Undantag är klick på recensioner och säljaromdömen, som inte kostar dig något. Google Ads debiterar högst två klick (per exponering) på varje annons och dess tillgångar.

Det högsta belopp du betalar är det som krävs som minst för att klara gränsvärdena för annonsrankning och få högre annonsrankning än den eventuella konkurrenten närmast efter.

På samma sätt som annonser på högre positioner vanligtvis har högre faktisk CPC (på grund av konkurrens och delvis på grund av högre gränsvärden för annonsrankning) har annonser med tillgångar ofta högre faktisk CPC eftersom de är mer framträdande på sidan. Observera dock att den inkrementella kostnaden för att lägga till fler tillgångar i annonserna ofta är lägre än den inkrementella kostnaden för att flytta upp dem en position på sökresultatsidan. Det betyder att du ofta kan få fler klick till lägre kostnad genom att använda fler annonstillgångar än genom en högre position.

Rubriker och beskrivningar

Rubriker och beskrivningar är obligatoriska tillgångar som bör vara övertygande, fokusera på fördelarna för användarna och vara unika. Ju fler rubriker och beskrivningar du anger, desto fler möjligheter får Google Ads att visa annonser som matchar dina potentiella kunders sökfrågor.

När du har angett dina rubriker och beskrivningar sätter Google Ads samman texten till flera annonskombinationer på ett sätt som undviker redundans. Du kan ange upp till 15 rubriker och fyra beskrivningar för en responsiv sökannons.

Högst tre rubriker och två beskrivningar väljs ut för annonsen och visas i olika kombinationer och ordning. En del av annonstexten kan automatiskt visas i fetstil när den matchar eller nästan matchar en användares sökfråga. Google Ads testar de mest lovande annonskombinationerna och lär sig över tid vilka kombinationer som är mest relevanta för olika sökningar.

Obs! Till skillnad från andra tillgångar kan rubriker och beskrivningar inte användas på olika konto- eller kampanjnivåer. Läs mer om hur du optimerar dina rubriker och beskrivningar

Välja fler tillgångar att använda

Följ gärna våra bästa metoder när du väljer och ställer in dina tillgångar:

• Använd alla tillgångar som är relevanta för ditt företag. Tillgångarna är kostnadsfria att lägga till och visas bara om de förväntas förbättra annonsens resultat.
  • Överväg att lägga till fyra eller fler tillgångstyper. Du kan till exempel lägga till webbplatslänkar, informationstexter, bilder och en ytterligare valfri tillgång.
  • Om det är relevant för din verksamhet kan du skapa tillgångar på högre nivåer i ditt konto (till exempel på konto- eller kampanjnivå när det är tillgängligt).

Välj tillgångar baserat på ditt mål

Välj ytterligare tillgångar utifrån ditt primära mål med annonseringen. Här visar vi några vanliga mål för annonsörer och motsvarande typer av tillgångar:

Mål: Få kunder att handla på din företagsadress

Om du vill få besök på din fysiska adress (till exempel din butik eller restaurang) kan du fundera på att använda dessa tillgångar:

Adresstillgångar

Uppmuntra människor att besöka ditt företag genom att visa din adress, en samtalsknapp och en länk till sidan med företagsinformation, som kan innehålla öppettider, bilder från ditt företag och vägbeskrivning. Om du vill att kunderna ska besöka din företagsadress men ringa ett centralt nummer (i stället för nummer till specifika platser) kan du använda samtalstillgångar tillsammans med dina adresstillgångar. Läs mer om adresstillgångar

Mål: Få kunder att kontakta dig

Om du vill att människor ska ringa eller skicka sms till ditt företag kan du använda samtalstillgångar:

Samtalstillgångar

Uppmuntra människor att ringa till ditt företag genom att lägga till ett telefonnummer eller en samtalsknapp i dina annonser. Läs mer om samtalstillgångar

Mål: Få kunder att konvertera på din webbplats

Använd dessa tillgångar om du vill få besök på din webbplats:

Webbplatslänktillgångar

Länka besökarna direkt till specifika sidor på din webbplats (som ”öppettider” eller ”beställ nu”). Läs mer om webbplatslänktillgångar

Informationstillgångar

Lägg till ytterligare text i din annons, som ”fri frakt” eller ”kundsupport dygnet runt”.

Tillgångar med utbudsinformation

Visa upp den information som är mest intressant för potentiella kunder genom att välja en fördefinierad rubrik (som produkt- eller tjänstkategori) och artiklar. Läs mer om tillgångar med utbudsinformation

Pristillgångar

Visa upp dina tjänster eller produktkategorier med priser så att kunder kan bläddra bland dina produkter direkt från annonsen. Läs mer om pristillgångar

Mål: Få användarna att hämta din app

Använd apptillgångar om du vill att användarna ska ladda ned din app:

Apptillgångar

Uppmuntra användarna att hämta din app. Finns globalt för mobila enheter med Android och iOS, inklusive surfplattor. Läs mer om apptillgångar

Mål: Få personer att skicka in sina uppgifter

Använd formulärtillgångar för potentiella kunder om du vill uppmuntra personer att skicka in sina kontaktuppgifter (till exempel e-postadress, telefonnummer och andra uppgifter) som svar på en produkt eller tjänst som du erbjuder.

Formulärtillgångar för potentiella kunder

Få personer att registrera sig från din annons. Tillgängligt globalt för mobila enheter och surfplattor. Läs mer om tillgångar för formulärtillgångar för potentiella kunder

Ta bort tillgångar

Tillgångar visar information om ditt företag i dina annonser och ger oftast ett bättre annonsresultat. Om du ändå vill ta bort tillgångar följer du anvisningarna nedan.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn till vänster och klicka på Tillgångar.
  3. Välj Koppling på rullgardinsmenyn Tabellvy.
  4. Markera rutan till vänster om tillgångarna och klicka på Redigera i det blå fältet.
  5. Välj Ta bort på rullgardinsmenyn.

Om du tar bort en tillgång från en kampanj tas den inte bort från andra kampanjer.

Information som endast gäller tillgångar som inte är rubriker eller beskrivningar

Informationen nedan gäller endast tillgångar som inte är rubriker eller beskrivningar.

Schemalägga tillgångar

Du kan schemalägga tillgångar som stöds så att de bara visas under särskilda tider på dygnet eller under en viss tidsperiod. Till exempel kan du schemalägga samtalstillgångar så att de bara visas när ni kan svara i telefon.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn till vänster och klicka på Tillgångar.
  3. Välj Koppling på rullgardinsmenyn Tabellvy. En tabell med alla dina tillgångar visas.
  4. Välj en tillgångstyp i listan ovanför tabellverktygsfältet.
  5. Klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon vid tillgången som du vill schemalägga och välj Redigera.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Avancerade alternativ.
  7. Ange start- och slutdatum om du bara vill visa tillgången under den perioden.
  8. Välj vilka dagar och tider som tillgången ska visas under schemat för tillgången. Klicka på Lägg till ett schema för att schemalägga fler dagar och tider.
  9. Klicka på Spara.

Faktorer som avgör när tillgångar visas

Google Ads visar dina tillgångar baserat på flera olika faktorer, som
  • annonsrankningen, det vill säga en kombination av ditt bud, kvaliteten på din annons och målsida, tröskelvärden för annonsrankning samt den förväntade effekten av tillgångar och andra annonsformat. Google Ads kräver en lägsta annonsrankning (där dina tillgångar räknas in) innan ytterligare tillgångar visas i annonsen. Du kan behöva höja budet eller förbättra annonskvaliteten (eller både och) innan dina extra tillgångar kan visas.
  • annonsens position på Googles sökresultatsida. Det finns ett begränsat antal platser ovanför Googles sökresultat för annonstillgångar. Annonser på högre positioner har den första möjligheten att visa fler tillgångar. Annonser på lägre positioner brukar ha färre tillgångar än annonser på högre positioner. Google Ads-systemet tillåter inte heller att annonser på lägre positioner samlar på sig fler inkrementella klick från tillgångar än antalet inkrementella klick de skulle ha fått på en högre position. Om du vill att dina annonser ska visas högre upp på sidan måste du i allmänhet förbättra annonskvaliteten, höja budet eller både och. Läs mer om annonsrankning
  • andra tillgångar som du har aktiverat. I varje auktion visar vi i regel den kombination av kvalificerade tillgångar och format som ger bäst resultat. Du kan inte få en kombination av tillgångar som ger en högre förväntad klickfrekvens (CTR) än den förväntade klickfrekvensen på en högre annonsposition.

Öka sannolikheten för att tillgångar ska visas

Ibland visas inte de tillgångar som du vill använda med dina annonser. Det betyder inte att något är fel. (Om du till exempel lägger till en webbplatslänk eller en bild i din annons finns det ett antal skäl till att en av dessa tillgångar visas för vissa sökningar men inte för andra.)

Se till att tillgången är kopplad till en aktiv annonsgrupp eller kampanj eller ett aktivt konto.

Precis som annonser och sökord kan tillgångar bli godkända eller avvisade. Avvisade tillgångar visas inte och behöver då redigeras och skickas in för ny granskning.

Att du lägger till en tillgång är ingen garanti för att det alltid visas tillsammans med din annons, även om det har godkänts. Tillgångar visas med din annons när

• tillgången (eller kombinationen av tillgångar) förväntas förbättra resultatet.
  • annonsens position och annonsrankning är tillräckligt höga för att tilläggen ska visas.