Hva består fremhevede Shopping-annonser av?

Med fremhevede Shopping-annonser kan du gjøre det enklere for andre å finne og utforske merkevaren din og produktene dine. Med fremhevede Shopping-annonser kan du gruppere et utvalg av relaterte produkter og presentere disse sammen for å introdusere merkevaren eller bedriften din. Hvis du bruker slike annonser, blir det enklere for brukerne å finne ut hvor de skal kjøpe det de ser etter, når de søker med mer generelle termer, for eksempel «møbler» eller «ryggsekker».

Fremhevede Shopping-annonser er tilgjengelige i disse landene:

• Australia
  • Brasil
  • Canada
  • Tyskland
  • Frankrike
  • Hongkong
  • Irland
  • India
  • Indonesia
  • Malaysia
  • Nederland
  • New Zealand
  • Filippinene
  • Singapore
  • Sør-Afrika
  • Sverige
  • Taiwan
  • De forente arabiske emirater
  • Storbritannia
  • USA

Du kan opprette fremhevede Shopping-annonser ved å bruke Google Ads og Google Ads API (AdWords API). Hvis du vil markedsføre enkeltprodukter, kan du lese om Shopping-produktannonser

I denne artikkelen forklarer vi hva en fremhevet Shopping-annonse består av.

Fra og med 31. oktober 2018 er bare et fåtall leverandører av klikkmåling godkjent for å måle bestemte annonseinteraksjoner på fremhevede Shopping-annonser, annonser for varer i butikk og bilannonser for mobil på områder som Google er vert for. Google Ads-teamet har satt på pause alle annonsegruppene dine som sender tredjepartskall til uautoriserte leverandører, for å sikre at annonsene dine ikke vises uten måling.

Med mindre du har autorisert kontoen din for å fortsette å kjøre de berørte annonsene, blir tidligere opprettede annonser midlertidig satt på pause for å forhindre at de vises uten måling.

Finn ut mer om måling av annonseinteraksjoner med leverandører av klikkmålingsverktøy på sider som Google er vert for

Eksempel: Tenk deg at du selger badetøy og vil markedsføre siden din med badebukser for menn og alle de relevante produktene dine overfor en kunde som søker etter «badebukser menn». Du kan da opprette en fremhevet Shopping-annonse der du fremhever alt du har å tilby relatert til badebukser for menn.

Fordeler

• Vis annonser som hjelper folk med å finne ut hvor de skal kjøpe det de ser etter. I mange søk på Google Shopping brukes det nokså generiske søketermer som ikke inneholder spesifikke produkter eller merkevarer. Det kan for eksempel søkes etter stuemøbler eller sportsklær til kvinner. Dette er brede termer og indikerer som regel at vedkommende ikke har bestemt seg for verken produkt eller hvor dette skal kjøpes. Bruk fremhevede Shopping-annonser for å nå ut til disse potensielle kundene og få dem til å tenke på merkevaren din og produktene dine mens de fortsatt prøver å bestemme seg.
  • Styr hvilke produkter som vises i annonsen din. Du velger selv hvilke produkter som skal vises i de fremhevede Shopping-annonsene dine. Du kan for eksempel presentere bestselgere eller sesongbetonte produkter.
  • Mål engasjementer og konverteringer som kommer fra de fremhevede Shopping-annonsene dine, i sanntid. Du kan bruke avanserte rapporteringsverktøy for å spore resultatene for annonsene dine.

Sånn fungerer det

En fremhevet Shopping-annonse vises på Google når noen søker med en mer generell term, for eksempel «ryggsekker». Da viser fremhevede Shopping-annonser relevante produkter sammen med livsstilsbilder som du velger, som representerer merkevaren eller bedriften din.

Når noen klikker på en fremhevet Shopping-annonse, blir den utvidet og viser de av produktene dine som er mest relevante for søketermene som ble brukt. Produktene knytter du til annonsen ved hjelp av produktgrupper. I fremhevede Shopping-annonser kan du markedsføre flere titalls produkter eller en hel kategori fra beholdningen din.

Vi anbefaler at du starter med et større utvalg av produkter (flere hundre), og deretter lager mindre grupper når du ser hva som fungerer. Du kan se hvor mange produkter som er målrettet i en annonsegruppe for fremhevede Shopping-annonser, i Aktive produkter-kolonnen på Produktgrupper-siden.

Opprett annonser for å oppnå forretningsmålene dine. Jo flere annonser du oppretter, desto bedre er sjansene for at annonsene dine blir vist etter mange forskjellige typer søk.

Budgiving

Tre budgivningsalternativer er tilgjengelige for fremhevede Shopping-annonser:

1. Maks. CPE-budgivning (kostnad per handling): Du angir det høyeste beløpet du er villig til å betale for en handling. Da belastes du når noen klikker direkte på «Gå til selgeren»-linken i den fremhevede annonsen, eller når de utvider den fremhevede Shopping-annonsen og enten ser på annonsen i 10 sekunder eller klikker på et produkt eller en link i den utvidede annonsen. Finn ut mer om engasjementsberegninger.
  2. Budgivning for maksimering av antall klikk: Med maksimering av antall klikk angis budene dine slik at du skal få så mange interaksjoner med fremhevede Shopping-annonser som mulig innenfor budsjettet ditt. Finn ut mer om budgivning for maksimering av antall klikk.
    • Merk: I motsetning til Shopping-produktannonser, der du angir bud for produktgrupper, blir budet for en interaksjon med den fremhevede Shopping-annonsen angitt for annonsegruppen som inneholder annonsen.
  3. Budgivning med mål-ROAS (avkastning på annonsekostnader): Denne strategien for smart budgivning med Google Ads hjelper deg med øke konverteringsverdien eller inntekten for målet du angir for avkastning på annonsekostnader. Finn ut mer om mål-ROAS-budgivning.

Linker til beslektet innhold