Hva består fremhevede Shopping-annonser av?

Med fremhevede Shopping-annonser kan du gjøre det enklere for andre å finne og utforske merkevaren din og produktene dine. Med fremhevede Shopping-annonser kan du gruppere et utvalg av relaterte produkter og presentere disse sammen for å introdusere merkevaren eller bedriften din. Hvis du bruker slike annonser, blir det enklere for brukerne å finne ut hvor de skal kjøpe det de ser etter, når de søker med mer generelle termer, for eksempel «møbler» eller «ryggsekker».

Fremhevede Shopping-annonser er tilgjengelige i Australia, Canada, De forente arabiske emirater, Frankrike, Hong Kong, India, Irland, Indonesia, Malaysia, New Zealand, Filippinene, Singapore, Storbritannia, Sør-Afrika, Taiwan, Tyskland og USA. Du kan opprette fremhevede Shopping-annonser i den nye utgaven av Google Ads samt via Google Ads API (AdWords API). Hvis du vil markedsføre enkeltprodukter, kan du lese om Shopping-produktannonser.

I denne artikkelen forklarer vi hva en fremhevet Shopping-annonse består av.

Fra og med 31. oktober 2018 er bare et fåtall leverandører av klikkmåling godkjent for å måle bestemte annonseinteraksjoner på fremhevede Shopping-annonser, annonser for varer i butikk og bilannonser for mobil på områder som Google er vert for. Google Ads-teamet har satt på pause alle annonsegruppene dine som sender tredjepartskall til uautoriserte leverandører, for å sikre at annonsene dine ikke vises uten måling.

Med mindre du har autorisert kontoen din for å fortsette å kjøre de berørte annonsene, blir tidligere opprettede annonser midlertidig satt på pause for å forhindre at de vises uten måling.

Finn ut mer om måling av annonseinteraksjoner med leverandører av klikkmålingsverktøy på sider som Google er vert for

Eksempel: Tenk deg at du selger badetøy og vil markedsføre siden din med badebukser for menn og alle de relevante produktene dine overfor en kunde som søker etter «badebukser menn». Du kan da opprette en fremhevet Shopping-annonse der du fremhever alt du har å tilby relatert til badebukser for menn.

Fordeler

• Vis annonser som gjør det enklere for folk å finne ut hvor de skal kjøpe det de ser etter. I mange søk på Google Shopping brukes det nokså generiske søketermer som ikke inneholder spesifikke produkter eller merkevarer. Det kan for eksempel søkes etter stuemøbler eller sportsklær til kvinner. Dette er brede termer og indikerer som regel at vedkommende ikke har bestemt seg for verken produkt eller hvor dette skal kjøpes. Bruk fremhevede Shopping-annonser for å nå ut til disse potensielle kundene og få dem til å tenke på merkevaren din og produktene dine mens de fortsatt prøver å bestemme seg.
  • Styr hvilke produkter som vises i annonsen din. Du velger selv hvilke produkter som skal vises i de fremhevede Shopping-annonsene dine. Du kan for eksempel presentere bestselgere eller sesongbetonte produkter.
  • Mål engasjementer og konverteringer som kommer fra de fremhevede Shopping-annonsene dine, i sanntid. Du kan bruke avanserte rapporteringsverktøy for å spore resultatene for annonsene dine.

Sånn fungerer det

En fremhevet Shopping-annonse vises på Google når noen søker med en mer generell term, som for eksempel «ryggsekker». Da viser fremhevede Shopping-annonser relevante produkter sammen med livsstilsbilder som du velger, som representerer merkevaren eller bedriften din.

Når noen klikker på en fremhevet Shopping-annonse, blir den utvidet, slik at de av produktene dine som er mest relevante for søketermene, vises. Du knytter dem til annonsen ved hjelp av produktgrupper. I fremhevede Shopping-annonser kan du markedsføre flere titalls produkter eller en hel kategori fra beholdningen din.

Vi anbefaler at du starter med et større utvalg av produkter (flere hundre), og deretter lager mindre grupper når du ser hva som fungerer. Du kan se hvor mange produkter som er målrettet i en annonsegruppe for fremhevede Shopping-annonser, i Aktive produkter-kolonnen på Produktgrupper-siden.

Opprett annonser for å oppnå forretningsmålene dine. Jo flere annonser du oppretter, desto bedre er sjansene for at annonsene dine blir vist etter mange forskjellige typer søk.

Budgiving

Med fremhevede Shopping-annonser blir det brukt maks. CPE-budgivning (kostnad per handling). Dette innebærer at du må angi hva som er det høyeste beløpet du er villig til å betale for en interaksjon. For å være mer presis blir du belastet når brukeren utvider den fremhevede Shopping-annonsen og enten har annonsen åpen i ti sekunder eller klikker på en link eller et produkt i den utvidede annonsen før disse ti sekundene er passert. Finn ut mer om engasjementsberegninger.

I motsetning til Shopping-produktannonser, der du angir bud for produktgrupper, blir budet for en fremhevet Shopping-annonse angitt for annonsegruppen som inneholder annonsen.

Linker til beslektet innhold