De componenten van een Shopping-advertentie

Shopping-advertenties bieden verkopers verschillende opties om hun producten weer te geven aan de juiste klanten.

Ze kunnen een productafbeelding, titel en prijs in de advertentie opnemen, plus de naam van de winkel of het bedrijf. Merchant Center maakt deze advertenties op basis van informatie die ze hebben opgenomen in hun productfeed. Ze hoeven de advertenties dus niet zelf te maken.

Een Shopping-advertentie kan er op verschillende typen apparaten zo uitzien:

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

Het uiterlijk van Shopping-advertenties kan veranderen omdat we voortdurend experimenteren met de beste weergaveopties voor deze indeling. Zo kan uw afbeelding bijvoorbeeld automatisch worden bijgesneden om meer aandacht op het product te vestigen. Neem contact met ons op als u zich voor deze experimenten wilt afmelden.

Uw Shopping-advertenties verbeteren

Gebruik deze optionele optimalisaties om de aandacht op uw advertenties te vestigen. Als u zich aanmeldt voor een optimalisatie, wordt die niet noodzakelijkerwijs steeds weergegeven als uw advertentie te zien is.

Promoties toevoegen aan producten

Met promoties kunt u speciale productaanbiedingen weergeven in uw Shopping-advertenties en in gratis productvermeldingen die worden weergegeven op het tabblad Shopping in de VS (ze kunnen ook worden weergegeven buiten de VS).

Promoties worden weergegeven als klikbare annotaties met de tekst 'speciale aanbieding' wanneer klanten deze te zien krijgen op een desktop en bevatten aanvullende informatie over uw promotie wanneer ze op een mobiel apparaat worden bekeken. Het kost niets om promoties toe te voegen, maar de kosten per klik zijn nog wel van toepassing.

Hoe u gebruik kunt maken van promoties, ziet u hier.

Productbeoordelingen weergeven

Productreviews voorzien klanten van belangrijke informatie wanneer zij een aankoopbeslissing nemen. Ze helpen adverteerders ook om meer relevant verkeer te genereren voor hun sites.

Productbeoordelingen worden in Shopping-advertenties weergegeven in landen die hiervoor in aanmerking komen, er wordt dan gebruikgemaakt van een beoordelingssysteem met 1 tot 5 sterren en een telling van het totale aantal beoordelingen. Deze sterbeoordelingen zijn gebaseerd op de verzamelde beoordelings- en reviewgegevens over het product, afkomstig van meerdere bronnen, zoals verkopers, externe verzamelsites, redactionele sites en gebruikers.

Productbeoordelingen worden alleen weergegeven voor producten met minimaal 3 reviews.

Meer informatie over hoe u ervoor zorgt dat er productbeoordelingen worden weergegeven in uw Shopping-advertenties, vindt u hier.

Google Klantenreviews aanzetten

Met Google Klantenreviews kunt u waardevolle feedback verzamelen van klanten die een aankoop hebben gedaan op uw site. Uw klanten kunnen met slechts één klik op de betaalpagina deelnemen aan een enquête waarin ze hun gebruikerservaring beoordelen.

De beoordelingen uit deze klantenquêtes bepalen mede of u in aanmerking komt voor verkopersbeoordelingen en (optioneel) voor productbeoordelingen. Verkopers kunnen deze optimalisatie kosteloos aanzetten.

Hoe u gebruik kunt maken van Google Klantenreviews, ziet u hier.