De componenten van een Shopping-showcaseadvertentie

Met Shopping-showcaseadvertenties kunt u mensen helpen uw merk en producten te ontdekken en te verkennen. Met Shopping-showcaseadvertenties kunt u gerelateerde producten groeperen en presenteren om uw merk of bedrijf te introduceren. Aan de hand van deze advertenties kunnen gebruikers bepalen waar ze willen kopen wanneer ze zoeken naar algemenere termen zoals 'rugzakken' of 'meubels'.

Shopping-showcaseadvertenties zijn beschikbaar in de volgende landen:

• Australië
  • België
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Hongkong
  • Ierland
  • India
  • Indonesië
  • Maleisië
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Filipijnen
  • Singapore
  • Zuid-Afrika
  • Zweden
  • Taiwan
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • VS

Shopping-showcaseadvertenties kunt u maken met de nieuwe versie van Google Ads en de Google Ads API (AdWords API). Raadpleeg Shopping-productadvertenties als u wilt adverteren voor afzonderlijke producten.

In dit artikel wordt uitgelegd uit welke componenten een Shopping-showcaseadvertentie bestaat.

Met ingang van 31 oktober 2018 is slechts een kleine groep providers van klikmetingen goedgekeurd voor het meten van specifieke interactiegebeurtenissen voor advertenties op door Google gehoste property's voor Shopping-showcaseadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen. Op dit moment heeft het Team Google Ads alle advertentiegroepen die externe oproepen naar niet-goedgekeurde providers doen, onderbroken om te voorkomen dat uw advertenties zonder meting worden weergegeven.

Tenzij u uw account heeft gemachtigd om de betreffende advertenties te blijven weergeven, worden eerder gemaakte advertenties onderbroken om te voorkomen dat ze zonder meting worden weergegeven.

Meer informatie over het meten van advertentie-interacties op door Google gehoste pagina's door providers van klikmetingen

Voorbeeld: u verkoopt badkleding en u wilt de pagina met zwembroeken voor heren en al uw relevante producten benadrukken voor een klant die zoekt naar 'zwembroeken voor heren'. U kunt een Shopping-showcaseadvertentie maken met uw hele aanbod van zwembroeken voor heren.

Voordelen

• Advertenties weergeven aan de hand waarvan gebruikers kunnen bepalen waar ze willen kopen. In veel zoekopdrachten op Google Shopping worden bredere zoektermen gebruikt die geen specifiek merk of product bevatten (bijvoorbeeld 'sportkleding voor dames' of 'meubels voor de woonkamer'). Dit soort brede termen betekent meestal dat de gebruiker nog niet heeft besloten welk product hij wil kopen of waar hij dit wil kopen. Gebruik Shopping-showcaseadvertenties om deze potentiële klanten te bereiken en kennis te laten maken met uw merk en producten terwijl ze proberen een keuze te maken.
  • Bepalen welke producten in uw advertentie worden weergegeven. U kiest de producten die worden weergegeven in een Shopping-showcaseadvertentie. U kunt bijvoorbeeld uw best verkochte producten of seizoensgebonden aanbiedingen kiezen.
  • In realtime de betrokkenheid en conversies bijhouden die voortkomen uit uw Shopping-showcaseadvertenties. U kunt uitgebreide rapportagetools gebruiken om de prestaties van uw advertenties bij te houden.

Hoe het werkt

Er wordt een Shopping-showcaseadvertentie weergegeven op Google wanneer iemand zoekt naar een algemenere term, zoals 'rugzakken'. In de Shopping-showcaseadvertenties worden vervolgens relevante producten weergegeven samen met lifestyle-afbeeldingen die u kiest om uw merk of bedrijf te vertegenwoordigen.

Wanneer iemand op een Shopping-showcaseadvertentie klikt, wordt deze uitgevouwen en worden de producten zichtbaar die het meest relevant zijn voor de gebruikte zoektermen. Deze koppelt u via productgroepen aan de advertentie. Met uw Shopping-showcaseadvertentie kunt u adverteren voor enkele tientallen producten of voor een hele categorie van uw voorraad.

We raden u aan te beginnen met een grotere reeks producten (honderden) en vervolgens kleinere groepen te maken wanneer u weet wat werkt. In de kolom Actieve producten op de pagina Productgroepen kunt u zien hoeveel producten worden getarget in een showcaseadvertentiegroep.

Maak advertenties om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Hoe meer advertenties u maakt, hoe groter de kans dat uw advertenties worden weergegeven voor veel verschillende soorten zoekopdrachten.

Bieden

Er zijn drie biedopties beschikbaar voor Shopping-showcaseadvertenties:

1. Maximum CPE-biedingen (kosten per engagement): u stelt het hoogste bedrag in dat u bereid bent te betalen voor een engagement. Er worden u vervolgens kosten in rekening gebracht wanneer iemand rechtstreeks op de link 'Verkoper bezoeken' in de Showcase-advertentie klikt of uw Shopping-showcaseadvertentie uitvouwt en tien seconden in de advertentie doorbrengt of op een product of link in de uitgevouwen advertentie klikt. Meer informatie over Engagementstatistieken.
  2. Bieden voor het maximaliseren van klikken: met 'Klikken maximaliseren' kunt u biedingen instellen om binnen uw budget zo veel mogelijk engagements te genereren met Shopping-showcaseadvertenties. Meer informatie over bieden voor het maximaliseren van klikken.
    • Opmerking: In tegenstelling tot Shopping-productadvertenties waarbij u biedingen instelt voor productgroepen, stelt u een bod in voor een engagement met uw Shopping-showcaseadvertentie in de advertentiegroep die uw advertentie bevat.
  3. Doel-ROAS-biedingen (rendement op advertentie-uitgaven): deze slimme biedstrategie van Google Ads helpt u meer conversiewaarde of opbrengst te genereren tegen het door u ingestelde doelrendement op advertentie-uitgaven. Meer informatie over Doel-ROAS-biedingen.
    • Opmerking: Als u deze biedstrategie implementeert, raadt Google aan deze toe te passen in combinatie met een data-driven-attributiemodel.