Studieguide inför testet Mobilannonsering

Optimera dina annonser för mobila enheter

I den här artikeln beskriver vi hur du optimerar dina annonser för mobila enheter så att du kan nå det växande antal människor som söker på mobilen.

Det här är den andra delen i vår serie i två delar. I del 1 berättade vi hur du optimerar din webbplats för mobila enheter.

1. Uppgradera till utökade textannonser

Utökade textannonser ge mer utrymme för annonstexten och är utformade för att ge bästa möjliga resultat på mobila enheter. För att kunna dra fördel av det nya formatet rekommenderar vi att du uppdaterar dina befintliga textannonser till utökade textannonser. Det kostar ingenting.

Läs mer om utökade textannonser.

Uppdatera dina befintliga annonser till utökade textannonser

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. I vänstermenyn väljer du kampanjen med den önskade annonsen.
  4. Klicka på fliken Annonser.
  5. Håll muspekaren över den textannons du vill redigera och välj Kopiera och redigera på rullgardinsmenyn bredvid pennikonen. Den befintliga annonstexten infogas automatiskt i fälten i det nya formatet så att du snabbt kan skapa den utökade annonsen.
  6. Ange en slutlig webbadress, rubriktext, beskrivning och text i de valfria fälten för sökväg. En dator- och mobilversion av annonsen visas direkt i annonsförhandsgranskningen samtidigt som du skriver.
  7. När du är nöjd med din nya textannons klickar du på Spara annons

2. Använd de rätta annonstilläggen för mobila enheter

Med annonstillägg kan du visa ytterligare företagsuppgifter tillsammans med din annons, som adress, telefonnummer eller länkar till särskilda sidor på din webbplats. Tilläggen gör dina annonser mer framträdande och tilltalande för kunder på mobila enheter.

Det kostar inget att använda annonstillägg, men du debiteras som vanligt för klick på din annons.

Här kommer några annonstillägg som kan hjälpa dig att förbättra annonsresultatet på mobila enheter:

Öka onlineförsäljningen med hjälp av platslänkstillägg

Med platslänkstillägg kan du lägga till länkar till specifika sidor på din webbplats, till exempel dina öppettider eller en viss produkt. Det hjälper besökarna att gå direkt till det de vill veta eller köpa via din annons.

Uppmuntra till besök i din butik med hjälp av adresstillägg

Med adresstillägg visas dina annonser tillsammans med en karta, din företagsadress eller avståndet till ditt företag. Det hjälper människor att få en omedelbar uppfattning om var din butik ligger så att de enkelt kan hitta dit och besöka den.

Skapa adresstillägg

Få fler telefonsamtal med hjälp av samtalstillägg

Med samtalstillägg läggs det till ett telefonnummer i annonsen, vilket kan öka klickfrekvensen med fyra till fem procent. Det gör det möjligt för människor att ringa direkt till ditt företag.

Skapa samtalstillägg

3. Bästa metoder för att skapa effektiva mobilannonser

För att du ska nå potentiella kunder på mobila enheter måste dina annonser vara relevanta, övertygande och informativa. Här kommer några tips på hur du skapar en effektiv mobilannons:

• Fånga uppmärksamhet med övertygande rubriker: Rubriken är det besökarna ser först. Den är den klickbara och mest framträdande delen av din mobilannons, så fokusera på att göra den relevant och tilltalande. Pröva att använda dina sökord i rubriken så att besökarna ser direkt att annonsen är relevant för det de letar efter.
  • Använd en stark uppmaning: En stark och tydlig uppmaning berättar för mobilbesökarna vad de kan förvänta sig och uppmuntrar dem att göra det du vill att de ska göra. Använd starka verb som köp, ring oss i dag, beställ, registrera dig eller begär en offert. Om du väljer rätt uppmaning undviker du att betala för klick som troligen inte är lönsamma för dig.
  • Utnyttja beskrivningen maximalt: Framhäv det som gör ditt företag unikt och varför du har det kunderna letar efter. Betona dina främsta säljargument (till exempel service, tillförlitlighet, brett urval, exklusiva produkter, särskilda priser eller kampanjer) som skiljer dig från konkurrenterna.
  • Växla mellan flera olika annonsvarianter: Om du har fler än en annons i en annonsgrupp börjar Google Ads automatiskt visa de annonser som ger bäst resultat. Vi rekommenderar att du har två till fyra olika annonser med olika rubriker eller beskrivningar.

Redo att skriva din nya annons? Läs anvisningarna om hur du skapar en utökad textannons.

5. Se till att din mobilmålsida matchar din annons

Mobilmålsidan spelar en viktig roll när det gäller att förvandla klick till konverteringar. Personer som klickar på din annons förväntar sig att hamna på en sida som är relevant för annonsens innehåll. Om de inte hittar det de väntar sig med en gång, är risken större att de lämnar din webbplats.

Välj en mobilmålsida som speglar uppmaningen i annonstexten och som visar tydligt hur besökarna ska göra det du vill att de ska göra, som att köpa en viss produkt eller fylla i ett formulär.  Kampanjer eller specialerbjudanden som du nämner i annonsen ska synas tydligt på målsidan.

Kopplingen mellan din mobilannons och målsidan är själva bryggan mellan den potentiella kunden och det du vill att han eller hon ska göra. Leder du kunderna till samma åtgärd på båda ställena? Betonar du samma säljargument? Ju starkare kopplingen mellan din annons och målsida är, desto större är chansen att den leder till resultat.

Gå till del 1: Optimera din webbplats för mobila enheter