Hendelser og parametere knyttet til dynamisk remarketing

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Med dynamisk remarketing kan du automatisk skreddersy annonsene dine ut fra hvilke produkter eller tjenester brukerne hadde interaksjoner med under tidligere besøk på nettstedet ditt. Denne artikkelen ser nærmere på hvordan du sporer brukerhendelser som er relevante for bedriftstypen din, via Google-taggen samt de tilhørende parameterne du bør angi. Finn ut mer om hvordan du kan tagge nettstedet ditt for dynamisk remarketing.

Før du begynner

For å aktivere denne funksjonen må du integrere Google-taggen på nettstedet. Deretter overfører taggen data om produktene eller tjenestene de besøkende ser på. Så etableres det samsvar mellom disse dataene og bedriftsdataene dine eller Google Merchant Center-feeden din for å hente informasjon som prisen, bildet, overskriften og nettadressen for landingssiden. Deretter settes denne informasjonen dynamisk inn i annonsene. Finn ut hvordan du kan opprette feeder for dynamisk remarketing.

Den strukturelle oppbygningen av remarketinghendelser

Remarketinghendelser er betydningsfulle handlinger besøkende utfører når de er innom nettstedet ditt. Disse hendelsene kan for eksempel være søk etter flybilletter på et reisenettsted, eller det kan være at noen legger et produkt i handlekurven eller gjennomfører en transaksjon. Når slike hendelser forekommer, bør du registrere den aktuelle hendelsen via Google Ads-hendelseskodebiten og overføre informasjon om hendelsen til Google Ads.

Nedenfor kan du se et eksempel på hvordan du bør fylle ut hendelseskodebiten dersom du skal spore visning av to produkter i en nettbutikk.

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234,
      'google_business_vertical': 'retail'
    },
    {
      'id': 45678
      'google_business_vertical': 'retail'
    }
  ]
});
</script>

Hendelseskodebiten kaller opp Google Ads-hendelsesfunksjonen og overfører to argumenter. Disse må dynamisk fylles ut med informasjon basert på den aktuelle hendelsestypen du registrerer.

• Navnet på hendelsen: Dette er en streng som beskriver hendelsen som registreres. Google Ads-systemet bruker denne strengen for å kunne tilordne brukere til en av de mange brukerlistene som genereres automatisk. Vi anbefaler at du bruker et bestemt sett av hendelsesnavn som du finner i listen over anbefalte hendelser nedenfor. Finn ut mer om datasegmenter.
Navn på hendelse Beskrivelse
view_search_results Denne hendelsen registreres når en bruker besøker en søkeresultatside.
view_item_list Denne hendelsen registreres når en bruker besøker en kategoriside.
view_item Denne hendelsen registreres når en bruker besøker en produktside.
add_to_cart Denne hendelsen registreres når en bruker legger en vare i handlekurven.
purchase Denne hendelsen registrerer kjøp.
  • Hendelsesparametere: Dette er JavaScript-objekter som inneholder data om hendelsen du sporer. Objektet for hendelsesparametere skal alltid inneholde en items-parameter som skal være fylt ut med minst ett item-objekt. Alle item-objekter inneholder informasjon om produktet eller tjenesten brukeren har hatt interaksjoner med. Objektet for hendelsesparametere kan alternativt også inneholde en value-parameter. Den representerer i så fall den totale verdien av de aktuelle produktene eller tjenestene.

Du bør alltid overføre minst ett vareobjekt hver gang hendelseskodebiten kalles opp for å spore dynamiske remarketinghendelser. Du kan overføre flere dersom brukeren har interaksjoner med flere varer. Dette kan for eksempel være om kunden betaler for alle varene i handlekurven eller søker etter flybilletter til en reise med flere destinasjoner.

Merk: Google Ads tilpasser annonseinnholdet ditt på bakgrunn av data om varene brukeren aller nyligst har hatt interaksjoner med. I tilfeller der brukeren har sett på en rekke produkter, for eksempel om vedkommende har vært innom en kategoriside eller side med søkeresultater for produkter, anbefaler vi at du overfører data om de mest relevante varene du vil markedsføre, til hendelseskodebiten. Dette er å foretrekke fremfor å overføre data om hele produktlisten brukeren så på.

Innholdet i «item» (vare)-objektet varierer alt etter hvilken produkt- eller tjenestetype du fremhever på nettstedet ditt. I delen nedenfor finner du varespesifikasjonene som gjelder for bedriftstypen din. I alle tilfeller skal «item» (vare)-objektet inneholde en nøkkel som tilsvarer hovedidentifikatoren for produktet eller tjenesten (f.eks. ID eller destination) samt google_business_vertical-nøkkelen som representerer feedtypen identifikatoren skal samsvare med.

Google Ads oppretter feednøkler på bakgrunn av data om én eller flere vareparametere, og akkurat hvilke kommer an på bedriftstypen din. Disse parameterne henter så informasjon om produktene eller tjenestene dine fra Google Merchant Center-feedene dine med bedriftsdata. Oppføringene i feedattributtene dine og de tilsvarende parameterne i hendelseskodebiten skal alltid samsvare. Finn ut hvordan du kan opprette feeder for dynamisk remarketing.

Hvis du for eksempel driver et reisenettsted, kan du angi «Opprinnelses-ID»-verdien for Paris som «PAR» samt «Destinasjons-ID»-verdien for London som «LON» i feeden din med informasjon om flyvninger. Når en bruker søker etter flyvninger fra Paris til London, bør du dessuten angi opprinnelsesparameteren som PAR og destinasjonsparameteren som LON i vareobjektet som overføres til hendelseskodebiten. Google Ads finner så samsvar mellom feednøkkelen «PAR+LON» samt «Opprinnelses-ID»- og «Destinasjons-ID»-kolonnen i feeden med flyvninger. Så fort det finnes samsvar mellom feednøkkelen og feeden din, kan Google Ads vise brukeren annonser for flyvninger fra Paris til London. Nedenfor kan du se et eksempel på et skript:

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'LHR',
      'destination': 'LAX',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

I delene nedenfor finner du informasjon om de obligatoriske og valgfrie vareparameterne for de enkelte bedriftstypene. For parameterne som feednøkler opprettes på bakgrunn av, får du opplyst hvilke av de tilsvarende feedattributtene det skal finnes samsvar med.

Merk: Når du oppgir hendelsesparametere, må du utelukkende bruke gyldige unicode-tegn. Unngå ugyldige tegn, for eksempel kontrolltegn, funksjontegn og tegn for personlig bruk.

Vareparametere

Detaljhandel

Disse hendelsene gjelder for nettsteder der det selges produkter. Du bør være oppmerksom på at data som overføres via detaljhandelshendelser og -parametere, bare kan brukes sammen med en Merchant Center-produktfeed. Hvis du vil promotere en nettbutikk, men ikke får konfigurert noen Google Merchant Center-produktfeed, kan du vurdere å bruke en egendefinert bedriftstype i stedet.

Vareparametere for detaljhandel

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
id

Dette er en unik produktkode. Parameterverdien må samsvare med én av disse attributtene fra Google Merchant Center-produktfeeden din: id, item_group_id eller display_ads_id.

Obligatorisk
google_business_vertical Her angis feedtypen som brukes for å finne produktet. Du må angi verdien som «retail» (detaljhandel). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for detaljhandel

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 1234
      'google_business_vertical': 'retail'
    }]
});
</script>

Utdanning

Disse hendelsene gjelder for nettsteder med utdanningstjenester, for eksempel nettsteder tilhørende universiteter, utdanningsinstitusjoner på nettet og utdanningsinstitusjoner som tilbyr voksenopplæring. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via utdanningsparametere, og den aktuelle feeden med utdanningsrelaterte bedriftsdata.

Vareparametere for utdanning

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
id

Dette er det aktuelle utdanningsprogrammets identifikator. Parameterverdien må samsvare med «Program-ID»-
attributtet i den utdanningsrelaterte feeden med bedriftsdata.

Obligatorisk
location_id Dette er det aktuelle utdanningsprogrammets stedsidentifikator. Hvis den er angitt, må verdien samsvare med «Steds-ID»-attributtet i feeden med utdanningsinformasjon. Valgfritt
google_business_vertical Her angis feedtypen som brukes for å finne produktet. Du må angi verdien som «education» (utdanning). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for utdanning

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 998.55,
  'items': [
    {
      'id': 'CS75',
      'location_id': 'SFO',
      'google_business_vertical': 'education'
    }]
});
</script>

Flyreiser

Disse hendelsene gjelder for nettsteder med oppføringer for flyreiser. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via flyvningsparametere, og den aktuelle feeden med bedriftsdata relatert til flyreiser.

Vareparametere for flyreiser

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
origin

Dette viser til reiserutens opprinnelse. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Opprinnelses-ID»-kolonnen i flyreisefeeden. Bruk bare gyldige Unicode-tegn. Unngå ugyldige tegn, for eksempel kontrolltegn, funksjontegn og tegn for personlig bruk.

Anbefales
destination Dette viser til destinasjonen på reiseruten som vurderes. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Destinasjons-ID»-kolonnen i flyreisefeeden.
Vi anbefaler at du bruker flyplasskoder bestående av tre bokstaver.
Obligatorisk
start_date Dette viser til datoen når reiseruten startes.
Merk: Datoen skal være i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valgfritt
end_date Dette er datoen når reiseruten avsluttes. Vi anbefaler at du tar med denne parameteren. Grunnen til dette er at når sluttdatoen har passert, vises ikke lenger produktet.
Merk: Datoen skal være i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valgfritt
google_business_vertical Her spesifiseres varens feedtype. Du må angi verdien som «flights» (flyreiser). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for flyreiser

<script>
gtag('event','purchase', {
      'value': 639.74,
      'items':[{
      'origin': 'PAR',
      'destination': 'LON',
      'start_date': '2019-04-20',
      'end_date': '2019-04-21',
      'google_business_vertical': 'flights'
}]
});
</script>

Hoteller og utleie

Disse hendelsene er relatert til reisenettsteder der brukerne kan bestille hotellrom, og særskilt til nettsteder uten feeder med hotell-lister. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via hotell- og utleieparametere, og den aktuelle feeden med bedriftsdata relatert til hoteller og utleie.

Vareparametere for hoteller og utleie

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
id

Dette viser til ID-en for hotellet eller eiendommen. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Eiendoms-ID»-kolonnen i feeden din med bedriftsdata relatert til hoteller og utleie.

Obligatorisk
start_date Dette viser til datoen bestillingen gjelder fra.
Merk: Datoen skal være i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valgfritt
end_date Dette viser til datoen når bestillingen utløper. Vi anbefaler at du tar med denne parameteren. Grunnen til dette er at når sluttdatoen har passert, vises ikke lenger produktet.
Merk: Datoen skal være i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD.
Valgfritt
google_business_vertical Her spesifiseres varens feedtype. Du må angi verdien som «hotel_rental» (hotell/utleie). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for hoteller og utleie

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150,
  'items':[{
  'id': 'gb197',
  'start_date': '2019-04-18',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'hotel_rental'
   }]
   });
</script>

Jobber

Disse hendelsene gjelder for nettsteder der brukerne finner stillingsannonser. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via stillingsparametere, og den aktuelle feeden med bedriftsdata relatert til ledige stillinger.

Vareparametere for ledige stillinger

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
id

Dette er ID-en for den aktuelle jobboppføringen. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Stillings-ID»-kolonnen i feeden med informasjon om ledige stillinger.

Obligatorisk
location_id Dette er en stedsidentifikator for den aktuelle stillingsoppføringen. Hvis den er angitt, må verdien samsvare med «Steds-ID»-attributtet i feeden med bedriftsdata relatert til ledige stillinger. Valgfritt
google_business_vertical Her spesifiseres varens feedtype. Du må angi verdien som «jobs» (ledige stillinger). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for ledige stillinger

<script>
gtag('event','purchase', {
  'value': 150',
  'items':[{
  'id': 'cc197',
  'location_id': 'NYC',
  'google_business_vertical': 'jobs'
   }]
   });
</script>

Lokale tilbud

Disse hendelsene gjelder for nettsteder der brukerne kan finne lokale tilbud. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via parametere for lokale tilbud, og den aktuelle feeden med bedriftsdata relatert til lokale tilbud.

Vareparametere for lokale tilbud

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
id

Dette er ID-en for tilbudet eller spesialtilbudet. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Spesialtilbud-ID»-kolonnen i feeden med lokale tilbud.

Obligatorisk
google_business_vertical Her spesifiseres varens feedtype. Du må angi verdien som «local» (lokalt). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for lokale tilbud

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 125,
  'items':[{
  'id': 'SPA6231',
  'google_business_vertical': 'local'
}]
});
</script>

Eiendom

Disse hendelsene gjelder for nettsteder der fast eiendom omsettes. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via parametere for fast eiendom, og den aktuelle feeden med bedriftsdata relatert til fast eiendom.

Vareparametere for fast eiendom

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
id

Dette er ID-en for den aktuelle eiendommen. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Oppførings-ID»-kolonnen i feeden med fast eiendom.

Obligatorisk
google_business_vertical Her spesifiseres varens feedtype. Du må angi verdien som «real_estate» (fast eiendom). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for fast eiendom

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items':[{
  'id': 'NYBRKLN123A',
  'google_business_vertical': 'real_estate'
}]
});
</script>

Reise

Disse hendelsene gjelder for reisenettsteder. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via reiseparametere, og den aktuelle feeden med bedriftsdata relatert til reise.

Reiseparametere

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
origin

Dette er ID-en for reisens opprinnelse. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Opprinnelses-ID»-kolonnen i reisefeeden. Kombinasjonen av destination og origin bør være unik for alle feedene i kontoen din.

Valgfritt
destination Dette er ID-en for reisens destinasjon. Denne ID-en må samsvare med en verdi i «Destinasjons-ID»-kolonnen i reisefeeden. Obligatorisk
start_date Dette viser til datoen når reiseplanen starter. Merk at dette skal gjengis i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Valgfritt
end_date Dette viser til datoen når reiseplanen slutter. Merk at dette skal gjengis i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Vi anbefaler at du tar med denne parameteren. Grunnen til dette er at når sluttdatoen har passert, vises ikke lenger produktet. Valgfritt
google_business_vertical Her spesifiseres varens feedtype. Du må angi verdien som «travel» (reise). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for reise

<script>
gtag('event','view_item', {
  'value': 1000000,
  'items': [{
  'origin': 'LGA',
  'destination': 'LON123A',
  'start_date': '2019-04-20',
  'end_date': '2019-04-21',
  'google_business_vertical': 'travel'
    }]
});
</script>

Egendefinert

Disse hendelsene er relatert til nettsteder som ikke passer inn i de andre vertikalspesifikke områdene på denne siden, men som fortsatt ønsker å oppgi informasjon som skal brukes til dynamisk remarketing. Det skal finnes samsvar mellom data som blir samlet inn via de egendefinerte parameterne, og den aktuelle feeden med egendefinerte bedriftsdata.

Egendefinerte vareparametere

Parameternavn Beskrivelse Er denne parameteren obligatorisk?
id

Dette er vare-ID-en. Denne ID-en må samsvare med en verdi i ID-kolonnen i feeden med egendefinert informasjon.

Obligatorisk
location_id Dette er en stedsidentifikator for den aktuelle varen. Hvis den er angitt, må verdien samsvare med «ID2»-kolonnen i feeden din. Verdien kan være numerisk eller alfanumerisk. Valgfritt
google_business_vertical Her spesifiseres varens feedtype. Du må angi verdien som «custom» (egendefinert). Anbefales

Eksempel på en hendelseskodebit for egendefinerte bruksmønstre

<script>
gtag('event','add_to_cart', {
  'value': 78.98,
  'items':[{
  'id':'CORS9',
  'location_id': 'KURS8',
  'google_business_vertical': 'custom',
</script>

Linker til beslektet innhold