Highlight-extensies gebruiken

Met highlight-extensies kunt u extra tekst toevoegen, zodat u meer gedetailleerde informatie kunt geven over uw bedrijf, producten en services. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u highlight-extensies kunt maken, bewerken, verwijderen en plannen.

Voordat u begint

Campagnetypen: Highlight-extensies kunnen worden toegevoegd aan campagnes in het zoeknetwerk en aan campagnes in het zoeknetwerk die zijn aangemeld voor het Display Netwerk.

Tips: Houd rekening met de volgende praktische tips wanneer u highlight-extensies maakt:
  • Houd de tekst kort: Kortere tekst betekent dat er meer highlights in uw advertenties kunnen worden weergegeven. Beschouw een highlight als een 'wervende kreet', niet als een volledige zin. 'Gratis verzending' werkt waarschijnlijk beter dan 'We bieden gratis verzending'.
  • Wees specifiek: Geef klanten gedetailleerde informatie, zodat ze kunnen beslissen of u heeft wat ze zoeken. Probeer 'Superzuinig: 1 op 30' in plaats van 'Laag brandstofverbruik'.
  • Tekenlimieten: Highlight-tekst is in de meeste talen beperkt tot maximaal 25 tekens of in het geval van double-byte-talen (zoals het Chinees, Japans en Koreaans) tot maximaal 12 tekens.
Afhankelijk van de tekenafstand, de browser en het apparaat dat wordt gebruikt, kunt u maximaal tien highlights weergeven.

Highlight-extensies op advertentiegroepniveau

• Standaard maakt een advertentiegroep gebruik van highlights die u op accountniveau heeft gemaakt.
  • Als u highlights op campagne- of op advertentiegroepniveau maakt, overschrijven deze respectievelijke highlights op account- of campagneniveau.
  • U kunt een highlight voor een advertentiegroep ook uitschakelen. Als u dit doet, worden alle highlights verwijderd die u in de advertentiegroep heeft gemaakt. Bovendien worden bij de betreffende advertenties geen highlights op campagneniveau meer weergegeven. Met andere woorden: er wordt bij de advertentiegroep geen highlight weergegeven.

Instructies

Highlight-extensies maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Klik op de plusknop en op Highlight-extensie.
  4. Selecteer in het dropdownmenu 'Toevoegen' het niveau waarop u de highlight wilt toevoegen. U kunt kiezen tussen de niveaus Account, Campagne en Advertentiegroep.
    1. Een nieuwe highlight maken: Deze instelling is standaard geselecteerd.
      • Klik op Geavanceerde opties om apparaatvoorkeuren in te stellen. Vink het selectievakje naast Mobiel aan om highlights voor mobiel te maken.
      • Typ een tekst in het veld Highlight-tekst.
    2. Een bestaande highlight gebruiken: Vink het keuzerondje naast 'Bestaande gebruiken' aan.
      • Selecteer de highlights die u wilt gebruiken in de lijst.
  5. Klik op Opslaan.

Highlight-extensies bewerken

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Zoek de highlight die u wilt bewerken. Klik in de kolom Extensies op de naam van de highlight.
  3. Er wordt een venster geopend. Breng de gewenste wijzigingen aan in de gekozen highlight. Klik op de pijl in de rechterbovenhoek om naar de bewerkingspagina van de highlight te gaan.
  4. Klik op Opslaan. Uw wijziging is van toepassing op de highlight-tekst in alle advertentiegroepen en campagnes die de highlight delen.

Highlight-extensies plannen

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Zoek de highlight die u wilt bewerken. Klik in de kolom Extensies op de naam van de highlight.
  3. Klik in het venster dat wordt geopend op de pijl in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Geavanceerde opties.
  5. Klik onder Startdatum op Kies datum en selecteer wanneer de highlight-extensie in uw advertenties moet worden weergegeven. Herhaal deze stappen om een einddatum te selecteren.
  6. Selecteer onder Extensieplanning de dagen en tijden waarop uw highlight-extensie in uw advertenties moet worden weergegeven. Alle tijden worden vermeld in de tijdzone van uw account.
  7. Klik op Toevoegen om aanvullende weergaveperioden voor uw highlight-extensies op te geven.
  8. Klik op Opslaan.

Highlight-extensies verwijderen

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Vink de selectievakjes aan naast de highlights die u wilt verwijderen.
  3. Klik op het dropdownmenu Bewerken dat wordt weergegeven en klik op Verwijderen

Aandachtspunt

• Highlights waarvoor de apparaatvoorkeur is ingesteld op mobiel, krijgen op mobiele apparaten voorrang op standaard-highlights.
  • Op desktops en laptops krijgen standaard-highlights voorrang op voor mobiele apparaten geoptimaliseerde highlights van hetzelfde type.
  • Als een campagne of advertentiegroep alleen voor mobiele apparaten geoptimaliseerde highlights bevat, worden deze mogelijk ook op desktops en laptops weergegeven. Als u dit wilt voorkomen, raden we u aan in uw campagne ook standaard-highlights op te nemen van hetzelfde type als de voor mobiele apparaten geoptimaliseerde highlights.