Løs problemer med tagger og lister for dynamisk remarketing

I den nye utgaven av Google Ads vises mange potensielle problemer med remarketing, inkludert de knyttet til taggene, listene og hendelseskodebitene dine, som varsler i kontoens statusgjennomgang. Varslene du får se i denne artikkelen, handler spesifikt om problemer med remarketing. Finn ut mer om hvordan du løser andre problemer med bannerkampanjer i den nye utgaven av Google Ads.

Se om Google-taggen og hendelseskodebitene fungerer

For at remarketing skal fungere i Google Ads, må Google-taggen fungere korrekt. Du velger selv om du vil bruke hendelseskodebitene, men de må implementeres korrekt om du skal nå bestemte mål med remarketingen. I Google Ads-kontoen din kan du se om Google-taggen og hendelseskodebitene er korrekt implementert.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Velg Datakildene dine-fanen.
  5. Velg Detaljer under kortet merket «Google Ads-tag». Her kan du se statusen for Google-taggen og hendelseskodebitene du bruker.

Du får se

• statusen for Google-taggen
  • statusen for hendelseskodebitene
  • hvilke resultater du oppnår med tag-parameterne dine
  • tagkoden og implementeringsveiledningen

Hvis du bruker dynamisk remarketing, har Parametere-delen av kortet som er merket med «Google-tag», informasjon om parameterne for taggen din, også antallet treff hver parameter har mottatt den siste dagen eller i løpet av de siste 30 dagene.

Merk: Hvis du ikke har konfigurert Google-taggen og hendelseskodebitene, kan du sjekke hvordan du tagger nettsteder for remarketing.

Tips

Når du skal konfigurere Google-taggen og kodebiten, bør du vurdere disse faktorene:

• Bruk riktig bedriftstype for å sikre at du får samlet inn riktige nettstedsdata via taggen. Bedriften din kan passe inn i flere bedriftstyper, men absolutt ikke i alle.
  • Ta en gjennomgang av tagtreffene og de aktive parameterne dine for å se hvilke tagger du oppnår såpass gode resultater med, at du kan videreutvikle disse. Se også hvilke du kan fjerne.
  • Se hvilke lister som brukes i forbindelse med målretting av kampanjer eller annonsegrupper. Du kan oppnå ulike resultater med én og samme liste alt etter hvilken målgruppe du bruker den sammen med. Det samme gjelder også om du har skreddersydd listen med tanke på en spesiell aktivitet (spesialtilbud, sesongbasert kampanje osv.) bedriften din gjennomfører.
  • Vær oppmerksom på at varslene om statusgjennomgang bare gjelder omfatter aktive kampanjer.

Remarketingkonfigurasjonen din fungerer selv om den inneholder JavaScript-innhold fra den forrige versjonen av Google-taggen. Hvis den derimot inneholder bildetaggen uten JavaScript, anbefaler vi at du bruker den nye taggen for å sikre full funksjonalitet.

Under implementeringen av Google-taggen kan du validere den og hendelseskodebitene via Tag-assistenten (bare på engelsk). De aller fleste feil fanges opp i dette verktøyet. Last ned og installer Tag-assistent.

Vanlige problemer med tagger og remarketinglister

Målgruppelisten er ikke stor nok

Annonsene dine blir ikke vist hvis remarketinglisten din har hatt færre 100 aktive besøkende i løpet av de siste 30 dagene

Varslingsmelding Annonsegruppen din er målrettet mot målgruppelister med færre enn 100 aktive brukere
Løsning

Hvis det er registrert færre enn 100 aktive brukere i målgruppen din, kan det hende du må vente til nye brukere blir lagt til. Dette gjelder spesielt om listen er ny. Hvis du bruker flere typer målretting eller ekskludering, kan du justere målrettingen for annonsegrupper for å øke den potensielle rekkevidden.

Hvis du tror det kan være et problem med listereglene dine, kan du kontrollere om reglene for målgruppelister fungerer som forventet.

Klikk på GÅ TIL MÅLGRUPPELISTENEvarslingskortet for å se og endre remarketinglistene dine. Finn ut hvordan du kan opprette remarketinglister for nettsteder

Inaktiv tag

Taggen din har ikke lagt til besøkende på nettstedet ditt i målgruppelistene dine.

Fra og med 30. juli 2021 fjernes konverteringshandlinger der det ikke er registrert nye data i løpet av de siste 13 månedene. Konverteringer som fjernes, vises ikke lenger som standard i Konverteringer-tabellen. I stedet arkiveres de, og du kan når som helst aktivere dem på nytt. Finn ut hvordan du kan fjerne inaktive konverteringer.
Varslingsmelding Den globale nettstedstaggen din har ikke vært aktiv den siste uken
Løsning

Gjennomgå veiledningen for taggen. Få deretter validert taggen din, og kontrollér at du har lagt til remarketingparameterne for bedriftstypen din.

Klikk på Gjennomgå veiledningen for tagger i varslingskortet for å få se hvordan du kan se og endre tagkoden din.

Finn ut mer om validering av og varsler om tagger

Anbefalt fremgangsmåte Bruk Målgruppestyring for å sammenligne tagger.

Tagverdiene samsvarer ikke med feedverdiene

Tag-ID-en din samsvarer ikke med verdiene i feeden din
Varselmelding Taggens «<parameter_name>»-verdier samsvarer ikke med «<parameternavn>»-verdiene i feeden din.
Løsning

Last ned listen over verdier for parameteren som ble identifisert. Disse er verdier fra taggen din som ikke samsvarer med de aktuelle parameterverdiene i feeden din. Sørg for at tagverdiene og de aktuelle parameterverdiene i feeden din samsvarer.

Tagaktiviteten mangler en parameter

Taggen din registrerer ikke remarketingparametere
Varselmelding <50 %> av taggens aktivitet mangler «<parameternavn>»
Løsning

Gå gjennom veiledningen for taggen, og oppdater så taggen. Gå så til nettstedet ditt, og bruk Tag-assistent for å kontrollere at du har lagt til de egendefinerte parameterne på alle sidene som inneholder produktene eller tjenestene du vil markedsføre.

Linker til beslektet innhold