Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin tageihin ja listoihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Uudessa Google Adsissa monet uudelleenmarkkinointiin (myös tageihin, tapahtumakoodinpätkiin ja luetteloihin) liittyvät mahdolliset ongelmat näkyvät Tilin tilan yleiskatsaus ‑ilmoituksina. Tässä artikkelissa kuvatut ilmoitukset koskevat uudelleenmarkkinointiin liittyviä ongelmia. Lue lisää Display-kampanjoiden muiden ongelmien ratkaisemisesta uudessa Google Adsissa.

Google-tagin ja tapahtumakoodinpätkien toimivuuden tarkistaminen

Jotta uudelleenmarkkinointi toimii Google Adsissa, Google-tagin on toimittava oikein. Tapahtumakoodinpätkien käyttö on valinnaista. Jos tapahtumakoodinpätkiä käytetään, ne on otettava käyttöön oikein, jotta niiden avulla voidaan saavuttaa valitut uudelleenmarkkinointitavoitteet. Tarkista Google Ads ‑tililtäsi, että Google-tagi ja tapahtumakoodinpätkät on otettu käyttöön oikein.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse Datalähteet-välilehti.
  5. Valitse "Google Ads ‑tagi" ‑kortista Tiedot. Näet Google-tagin ja tapahtumakoodinpätkien tilat.

Näet kortista

• Google-tagin tilan
  • tapahtumakoodinpätkien tilan
  • tagiparametriesi tehokkuustiedot
  • tagin koodin ja käyttöönotto-ohjeet.

Jos käytät dynaamista uudelleenmarkkinointia, Google-tagi-kortin Parametrit-osiossa on tietoja tagin parametreista sekä siitä, miten monta osumaa kukin parametri on saanut edeltävän päivän tai 30 viime päivän aikana.

Huom. Jos et ole ottanut Google-tagia ja tapahtumakoodinpätkiä käyttöön, katso ohjeet uudelleenmarkkinointitagin lisäämiseen sivustolle.

Vinkkejä

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin, kun tutkit Google-tagia ja koodinpätkää:

• Valitse oikea toimiala varmistaaksesi, että tagisi kerää haluamaasi verkkosivuston dataa. Kaikki toimialat eivät välttämättä vastaa yritystoimintaasi.
  • Perehdy tagiosumiin ja aktiivisiin parametreihin selvittääksesi, mitkä tagit toimivat hyvin ja mitkä tagit vaativat muokkaamista tai mitkä voidaan poistaa.
  • Katso, mitä luetteloita käytetään mainosryhmän tai kampanjan kohdistuksessa. Luetteloiden tehokkuus voi vaihdella kohdeyleisön mukaan tai silloin, jos luettelon tarkoitus on korostaa tiettyä yrityksesi tapahtumaa (kuten tarjouskampanjaa tai kausialennusmyyntiä).
  • Huomaa, että Tilan yleiskatsaus ‑ilmoitukset koskevat vain aktiivisia kampanjoita.

Jos uudelleenmarkkinoinnin määrityksessä käytetään JavaScriptia Google-tagin aiemmasta versiosta, se toimii jatkossakin. Jos määrityksessä käytetään muuta kuin JavaScriptia käyttävää kuvatagia, suosittelemme käyttämään uutta tagia, jotta voit hyödyntää kaikkia toimintoja.

Tarkista Google-tagin ja tapahtumakoodinpätkien toimivuus Google Tag Assistantilla käyttöönoton yhteydessä (työkalu on saatavana vain englanninkielisenä). Se tunnistaa suurimman osan virheistä. Lataa ja asenna Tag Assistant.

Yleisiä tageihin ja uudelleenmarkkinointiluetteloihin liittyviä ongelmia

Liian pieni yleisöluettelo

Jotta mainoksesi voivat näkyä, uudelleenmarkkinointiluettelossa on oltava vähintään 100 aktiivista kävijää 30 viime päivän ajalta.

Ilmoitus Mainosryhmäsi kohdistuksessa käytetään yleisöluetteloita, joissa on alle 100 aktiivista käyttäjää
Ratkaisu

Jos yleisöluetteloissasi on alle 100 aktiivista käyttäjää, sinun on ehkä odotettava hetki, jotta luetteloihisi kertyy enemmän käyttäjiä, etenkin jos luettelo on uusi. Jos käytät monentyyppisiä kohdistuksia tai poissulkemisia, voit säätää potentiaalista kattavuutta muokkaamalla mainosryhmäsi kohdistusasetuksia.

Jos epäilet, että ongelma saattaa liittyä luetteloidesi sääntöihin, tarkista yleisöluetteloidesi säännöt ja varmista, että ne toimivat oikein.

Klikkaa ilmoituskortista SIIRRY YLEISÖLUETTELOIHIN, niin voit katsoa ja muuttaa uudelleenmarkkinointiluetteloitasi. Lue lisää verkkosivuston uudelleenmarkkinointiluettelon luomisesta.

Ei-aktiivinen tagi

Tagisi ei ole lisännyt verkkosivuston kävijöitä yleisöluetteloihisi

30.7.2021 alkaen konversiotapahtumat, joille ei ole tallennettu dataa 13 viime kuukauden aikana, poistetaan. Poistetut konversiot eivät enää näy konversiotaulukossa oletuksena, mutta ne arkistoidaan ja voidaan ottaa uudelleen käyttöön milloin tahansa. Lue lisää ei-aktiivisten konversioiden poistamisesta.
Ilmoitus Yleinen sivustotagisi ei ole ollut aktiivinen kuluneen viikon aikana
Ratkaisu

Tutustu tageja koskeviin ohjeisiin. Vahvista sitten tagisi ja tarkista, että olet lisännyt uudelleenmarkkinointiparametrit liiketoiminnan tyypillesi.

Klikkaa ilmoituskortista Tutustu tagiohjeisiin, niin saat ohjeet tagin koodin etsimiseen ja muuttamiseen.

Lue lisää tagin tarkistuksista ja ilmoituksista.

Paras käytäntö Vertaile tageja Yleisön hallinnointi ‑osiossa.

Tagin arvot eivät vastaa syötteesi arvoja

Tagisi tunnus ei vastaa syötteesi arvoja
Ilmoitus Tagin parametrille <parametrin_nimi> määritetyt arvot eivät vastaa syötteesi parametrille <parametrin nimi> määritettyjä arvoja.
Ratkaisu

Lataa parametrin arvojen luettelo. Nämä ovat sellaisia tagisi arvoja, jotka eivät vastaa syötteesi parametrille määritettyjä arvoja. Varmista, että tagin arvot vastaavat syötteesi parametrin arvoja.

Tagin toiminnasta puuttuu parametri

Tagisi ei tunnista uudelleenmarkkinointiparametreja
Ilmoitus <50 %> tagisi toiminnasta ei sisällä parametria <parametrin nimi>
Ratkaisu

Tutustu tagiohjeisiin ja päivitä tagisi. Siirry sitten verkkosivustollesi ja tarkista Tag Assistantin avulla, että olet lisännyt muokatut parametrit kaikille sivuille, joilla esitellään tuotteita tai palveluita, joita haluat mainostaa.