Om betalningsprofiler

För att betala dina annonseringskostnader behöver du en betalningsprofil. Den här profilen skapades automatiskt när du skapade ditt Google Ads-konto, men du kan ändra den när som helst. Profilen innehåller all viktig information om fakturering och betalningar i ditt Google Ads-konto. Här finns uppgifter om

• vem som betalar: namn på och adress till den person eller det företag som har juridiskt ansvar för utgifter i kontot
  • vad du betalar med: de betalningsmetoder som används för att betala annonseringskostnader
  • skatteinformation: skattestatus, land och id som är kopplade till ditt konto
  • kontakter: namn på och kontaktuppgifter till personer som är kopplade till profilen
  • språkinställningar för dokument: I vissa länder kan du välja språk för fakturerings- och betalningsdokument. I dessa fall är standardspråket det officiella språket i faktureringslandet.

Betalningskonton

Betalningskontot är den del av betalningsprofilen som innehåller de aktuella inställningarna för din fakturerings- och betalningsaktivitet i Google Ads. Detta kallas även fakturainställningar eller faktureringsinställningar. Du kan ändra betalningskontot genom att öppna sidan Faktureringsöverföringar, klicka på Ändra fakturering och välja Ändra fakturainställning.

Varje betalningsprofil kan ha flera betalningskonton (fakturainställningar). Du kanske till exempel vill ha flera fakturainställningar så att du kan hantera faktureringar och betalningar för flera Google Ads-konton. En byrå kan till exempel använda fakturainställningar för att hantera faktureringsaktiviteten för flera olika kunder.

Visa eller redigera profilen

Följ stegen nedan om du vill visa eller redigera betalningsprofilen och kontrollera uppgifter som betalningsprofilens id eller kontotyp.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar.
    Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulsikonen i ditt konto. I stället klickar du på verktygsikonen uppe i det högra hörnet. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.
  3. Klicka på Inställningar på menyn till vänster.
  4. Leta reda på avsnittet Betalningsprofil. Där hittar du information om betalningsprofilens id, kontotyp och annat.

Redigera betalningsprofilen genom att göra ändringar i fälten som innehåller en pennikon och klicka på Spara.

Obs! Om du vill ändra betalningsprofilens behörigheter och bevilja eller återkalla behörighet att göra köp eller redigera profilen kan du besöka Googles betalningscenter och klicka på Inställningar.

Använd din profil i olika Google-produkter

Med din betalningsprofil är det enkelt att använda dina betalningsmetoder i andra Google Ads-konton och betala för tjänster i andra Google-produkter, som Cloud Storage eller Google Analytics. Det betyder också att om du redan har upprättat en betalningsrelation i ett befintligt Google Ads-konto eller i en annan Google-produkt kan du välja att använda samma profil utan att behöva mata in alla uppgifter igen eller skapa en ny profil för Google Ads.

Det är viktigt att komma ihåg att när du redigerar profiluppgifter (som betalningsmetoder) i ditt Google Ads-konto gäller ändringarna även för andra produkter som använder samma profil. Gå till Googles betalningscenter om du vill se en översikt över alla produkter som påverkas om du gör en ändring i betalningsprofilen.