Om betalingsprofiler

Du trenger en betalingsprofil for å kunne betale for annonseringskostnadene dine. En slik profil ble generert automatisk da du opprettet Google Ads-kontoen din, men du kan når som helst redigere den. Profilen inneholder viktig informasjon som styrer faktureringen og betalingene for Google Ads-kontoen din. Blant annet:

• Hvem som betaler: Navnet og adressen til personen eller selskapet som er juridisk ansvarlig for kontokostnadene.
  • Hva du betaler med: De lagrede betalingsmåtene som brukes til å betale for annonseringskostnader.
  • Skatteinformasjon: Skattestatusen, -landet og -ID-en som er tilknyttet kontoen din.
  • Kontakter: Navnene og kontaktinformasjonen til folk som er tilknyttet profilen.
  • Valg dokumentspråk: I enkelte land kan du velge et språk for fakturerings- og betalingsdokumentene dine. Når dette alternativet ikke er tilgjengelig, brukes det offisielle språket i faktureringslandet som standard.

Betalingskontoer

En betalingskonto er en underordnet del av betalingsprofilen, og her finner du de gjeldende innstillingene for fakturerings- og betalingsaktiviteten din i Google Ads. Dette kalles av og til et «fakturaoppsett» eller «faktureringsoppsett». Du kan endre betalingskonto ved å gå til Faktureringsoverføringer-siden, klikke på Endre fakturering-knappen og velge Endre fakturaoppsett.

Du kan ha flere betalingskontoer eller fakturaoppsett tilknyttet hver betalingsprofil. Det kan være lurt å ha flere oppsett slik at du kan administrere fakturering og betalinger for flere Google Ads-kontoer. Et byrå kan for eksempel bruke flere fakturaoppsett for å administrere faktureringsaktiviteten til de ulike kundene sine.

Se eller rediger profilen

Slik kan du se eller redigere betalingsprofilen din og kontrollere detaljer som ID for betalingsprofil eller kontotype:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på tannhjulikonet , og velg Fakturering og betalinger.
    Hvis du bruker den nye utgaven av Google Ads, vises ikke tannhjulikonet  i kontoen din. Klikk i stedet på verktøyikonet øverst til høyre. Du finner Fakturering og betalinger under Konfigurasjon-overskriften.
  3. Klikk på Innstillinger på menyen til venstre.
  4. Finn Betalingsprofil-delen. Under denne delen finner du diverse informasjon, blant annet kontotype og ID for betalingsprofilen.

Hvis du vil endre betalingsprofilen din, kan du gjøre endringer i alle feltene det vises et blyantikon ved siden av. Husk å klikke på «Lagre» når du er ferdig.

Merk: Hvis du vil endre tillatelser som er knyttet til betalingsprofilen, og gi eller oppheve tilgang til å foreta kjøp eller redigere profilen, kan du gå til Googles betalingssenter og klikke på Innstillinger.

Bruk profilen din i alle Google-produkter

Med betalingsprofilen din kan du enkelt bruke betalingsmåtene dine i andre Google Ads-kontoer, eller betale for tjenester i andre Google-produkter som Cloud Storage eller Google Analytics. Dette betyr også at hvis du allerede har etablert et betalingsforhold i en eksisterende Google Ads-konto eller i et annet Google-produkt, kan du velge å bruke den aktuelle profilen uten å måtte skrive inn all informasjonen på nytt eller opprette en ny profil for Google Ads.

Det er viktig å huske at når du redigerer profildetaljer (f.eks. betalingsmåter) i Google Ads-kontoen din, blir endringene også gjeldende for andre produkter der den samme profilen brukes. Gå til Googles betalingssenter for å se en oversikt over alle produktene som blir berørt hvis du redigerer en betalingsprofil.