Om IF-funktioner

Med IF-funktioner kan du visa en viss text i din textannons när ett villkor är uppfyllt och en standardtext när villkoret inte är uppfyllt. På så sätt kan du anpassa annonserna till sökningarna och göra dem mer relevanta för potentiella kunder. Till skillnad från annonsanpassare används inget flöde med IF-funktioner.

Så fungerar det

IF-funktioner fungerar bara med annonser som visas i söknätverket. IF-funktioner är parametrar inom klammerparenteser, {så här}. Parametern ersätts av texten som du anger när annonsen aktiveras av en användares sökning. IF-funktioner kan infogas var som helst i textannonsen utom i fältet för slutlig webbadress.

Inriktningar som stöds

Inriktning Attribut Kod Exempel

enhet (device)

mobile

{=IF(device=mobile, infogningstext):standardtext}

{=IF(device=mobile, Boka snabbt och enkelt på mobilen):Garanterat bästa pris}

tittare

giltigt namn på en användarlista i ditt konto

{=IF(audience IN(<användarlista1>,<användarlistat2>),infogningstext):standardtext}

{=IF(audience IN(återkommande besökare, överger kundvagnen),30 %):25 %}

Om du inriktar dig på en målgrupp måste du se till att annonserna följer policyn för anpassad annonsering.

Viktigt att tänka på

• Vissa specialtecken måste kodas med ett omvänt snedstreck (\) i IF-funktionerna. Kodning är ett sätt att representera ett tecken i källkoden så att det kan visas korrekt.
  • Enkla raka citattecken ('), dubbla raka citattecken ("), enkla typografiska citattecken (’) och dubbla typografiska citattecken (”) måste kodas om de förekommer inuti en finns en strängliteral (" ").
  • Omvända snedstreck (\) måste alltid kodas.
  • Kolon (:) ska kodas om det ingår i ett flödes- eller attributnamn.
  • Kommatecken (,) måste kodas om det används i strängar som inte omges av citattecken.
  • Parenteser () måste kodas om de används i namn på användarlistor som inte omges av citattecken.
  • Citattecken behöver inte kodas om de förekommer i en sträng som omges av en annan typ av citattecken. Du kan till exempel skriva ett enkelt citattecken i en sträng om det omges av dubbla citattecken (" ' ").

Exempel

Skräddarsy ditt budskap för mobilanvändare.

Google Ads Google Sök

Rubrik 1: Basketskor för barn

Rubrik 2: 20 % lägre pris på populära märken

Rubrik 3: Familjeägt företag

Beskrivning: Köp de bästa skorna till det bästa priset. {=IF(device=mobile,Fri frakt när du beställer på mobilen!):Köp nu!}

Mobilt

Basketskor | Spara 20 % | Familjeägt företag
Annons www.exempel.se
Köp de bästa skorna till det bästa priset. Fri frakt när du beställer i mobilen!

Dator

Basketskor – 20 % lägre pris
Annons www.exempel.se
Köp de bästa skorna till det bästa priset. Köp nu!

Ge användare som har övergett kundvagnen extra incitament att slutföra köpet.

Google Ads Google Sök

Rubrik 1: Basketskor för barn

Rubrik 2: {=IF(audience IN(övergett kundvagnen),30 %):20 %} lägre pris på populära märken

Rubrik 3: Familjeägt företag

Beskrivning: Köp de bästa skorna till det bästa priset. Fri frakt. Köp nu!

Målgrupp = övergett kundvagnen

Basketskor – 30 % lägre pris
Annons www.exempel.se
Köp de bästa skorna till det bästa priset. Köp nu!

Övriga målgrupper

Basketskor – 20 % lägre pris
Annons www.exempel.se
Köp de bästa skorna till det bästa priset. Köp nu!
Teckenbegränsningen i annonserna kan vara en annan för språk med dubbel teckenbredd. Kontrollera att annonserna följer den redaktionella policyn för annonsering.