Tietoja IF-funktioista

IF-funktioiden avulla voit lisätä tekstimainokseesi tietyn viestin, joka näkyy ehdon täyttyessä. Jos ehto ei täyty, mainoksessa näkyy oletusteksti. Näin voit räätälöidä mainoksiasi tietyn haun mukaan ja tehdä niistä osuvampia potentiaalisille asiakkaille. Toisin kuin mainosmuokkaajat, IF-funktiot eivät käytä syötettä.

Toimintaperiaate

IF-funktiot ovat käytettävissä vain mainoksissa, joita näytetään hakuverkostossa. IF-funktiot ovat parametreja, jotka kirjoitetaan aaltosulkeiden sisään {tähän tapaan}. Parametri korvataan määrittämälläsi tekstillä, kun käyttäjän haku saa aikaan mainoksen näyttämisen. Voit lisätä IF-funktioita mihin tahansa tekstimainoksesi kohtaan lopullisen URL-osoitteen kenttää lukuun ottamatta.

Tuetut kohteet

Kohde Attribuutti Koodi Esimerkki

laite

matkapuhelin

{=IF(device=mobile, lisättävä teksti):oletusteksti}

{=IF(device=mobile,Helppo\, nopea mobiilitilaus):Taatusti paras hinta}

yleisö

mikä tahansa tililläsi oleva kelvollinen käyttäjäluettelon nimi

{=IF(audience IN(<userlist1>,<userlist2>),lisättävä teksti):oletusteksti}

{=IF(audience IN(Palaavat asiakkaat, Ostoskorin hylänneet),30 %):25 %}

Jos kohdistat mainonnan yleisön mukaan, varmista, että mainoksesi ovat räätälöityä mainontaa koskevan käytännön mukaisia.

Muistettavaa

• Tietyt erikoismerkit on vaihdettava IF-funktioiden sisällä käyttämällä kenoviivaa (\). Koodinvaihtomerkillä merkki esitetään lähdekoodina, jolloin se näytetään oikein.
  • Yksittäiset puolilainausmerkit (‘), parittaiset puolilainausmerkit (‘ ’), yksittäiset kaarevat lainausmerkit (“) ja parittaiset kaarevat lainausmerkit (“ ”) on vaihdettava, kun ne ovat merkkijonon literaalin (" ") sisällä.
  • Kenoviivat (\) on aina vaihdettava.
  • Kaksoispiste (:) on vaihdettava, kun se on osa syötteen tai attribuutin nimeä.
  • Pilkku (,) on vaihdettava, kun sitä käytetään lainausmerkittömissä merkkijonoissa.
  • Sulkumerkit ( ) on vaihdettava, kun niitä käytetään lainausmerkittömissä käyttäjäluetteloiden nimissä.
  • Jos lainausmerkit ovat merkkijonossa, joka on erilaisten lainausmerkkien sisällä, niitä ei tarvitse vaihtaa. Jos merkkijono on esimerkiksi kaarevien lainausmerkkien sisällä, merkkijonossa olevan puolilainausmerkin voi säilyttää (“ ‘ “).

Esimerkkejä

Räätälöi viestisi mobiililaitteiden käyttäjille.

Google Ads Google Haku

Otsikko 1: Lasten koripallokengät

Otsikko 2: Säästä 20 % huippumerkeistä

Otsikko 3: Perheyritys

Kuvaus: Parhaat kengät parhaaseen hintaan. {=IF(device=mobile,Ilmainen toimitus mobiilitilauksille.):Osta heti!}

Mobiililaitteet

Lasten koripallokengät | Säästä 20 % huippumerkeistä | Perheyritys
Mainos www.example.com
Parhaat kengät parhaaseen hintaan. Maksuton toimitus mobiilitilauksille.

Tietokoneet

Lasten koripallokengät | Säästä 20 % huippumerkeistä
Mainos www.example.com
Parhaat kengät parhaaseen hintaan. Osta heti!

Kannusta ostoskorin hylänneitä asiakkaita viemään ostotapahtuma loppuun.

Google Ads Google Haku

Otsikko 1: Lasten koripallokengät

Otsikko 2: Säästä {=IF(audience IN(Ostoskorin hylänneet),30 %):20 %} huippumerkeistä

Otsikko 3: Perheyritys

Kuvaus: Parhaat kengät parhaaseen hintaan. Ilmainen toimitus. Osta heti!

Yleisö = Ostoskorin hylänneet

Lasten koripallokengät | Säästä 30 % huippumerkeistä
Mainos www.example.com
Parhaat kengät parhaaseen hintaan. Osta heti!

Muut yleisöt

Lasten koripallokengät | Säästä 20 % huippumerkeistä
Mainos www.example.com
Parhaat kengät parhaaseen hintaan. Osta heti!
Mainosten suurin sallittu merkkimäärä voi vaihdella kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä. Varmista, että mainoksesi ovat toimituksellisen mainostuskäytännön mukaisia.