Om söknätverkskampanjer med displaytillval

En söknätverkskampanj med displaytillval kan hjälpa dig att nå människor när de använder Google Sök och besöker webbplatser på nätet. I den här artikeln beskrivs grunderna för hur den här kampanjtypen fungerar, hur den är jämfört med kampanjtypen Söknätverk, som har liknande egenskaper, och hur du skapar en kampanj i söknätverket som expanderar till Display-nätverket.

Så fungerar det

Du hanterar kampanjer i söknätverket med Display-expansion på samma sätt som du hanterar kampanjer i söknätverket: ange en budget, välj relevanta sökord, skapa annonser och ange bud.

Dina annonser kan visas när folk söker efter termer på Google Sök och på sökpartners webbplatser som matchar dina sökord, och de kan också visas på relevanta sidor på hela webben i Googles Display-nätverk. Annonserna visas selektivt i Display-nätverket och budgivningen sker automatiskt, vilket hjälper dig att nå användare som med störst sannolikhet är intresserade av produkterna och tjänsterna du annonserar om.

I allmänhet visas dina annonser främst i söknätverket, men kan visas i Display-nätverket om det verkar som om du kommer att ha en del av den dagliga budgeten kvar.

Hitta den rätta målgruppen

En söknätverkskampanj med displaytillval ökar din räckvidd utan ytterligare inställningar och kan hjälpa dig att hitta rätt målgrupp på rätt plats och vid rätt tidpunkt.

• Utöka din potentiella målgrupp: Om du lägger till Display-nätverket kan dina annonser visas i Googles Display-nätverk, som består av fler än två miljoner webbplatser, videor och appar.
  • Nå potentiella kunder tidigare under köpcykeln: Med Display-expansion kan dina annonser nå personer som tittar på eller undersöker liknande produkter på olika webbplatser.
  • Var strategisk utan mycket extraarbete: Eftersom Display-expansion är helt automatiskt kommer dina annonser att vara optimerade för att riktas in mot Display-nätverket utan några fler inställningar.

Använd responsiva annonser för att nå fler

Du kan öka din räckvidd ännu mer och förbättra resultatet genom att skapa en responsiv annons för kampanjen i söknätverket med Display-expansion. Responsiva annonser är ett bekvämt allt-i-ett-format som fungerar i hela Display-nätverket. Med hjälp av de tillgångar du anger – däribland rubriker, bilder och din målsida – anpassas responsiva annonsers storlek, utseende och format så att de passar nästan alla tillgängliga annonsutrymmen. Genom att skapa en annons som passar i nästan alla annonsutrymmen i Display-nätverket kan en responsiv annons öka din räckvidd och effekt. Dessutom sparar du tid. Läs mer om responsiva annonser.

Viktigt att tänka på

Om du har haft söknätverkskampanjer och sedan expanderar till Display-nätverket kan du få fler konverteringar (15 % i genomsnitt) och därmed ökade dagliga utgifter (även de 15 % i genomsnitt). I genomsnitt bör kostnaden per konvertering i Display-nätverket likna den i söknätverket.

Skapa en söknätverkskampanj med displaytillval

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Välj ett mål för din kampanj, eller om inget av målen passar det du söker, välj Skapa en kampanj utan ett måls vägledning.
    1. Om detta steg inte motsvarar vad du ser i ditt konto väljer du först en kampanjtyp och sedan ett mål. Läs mer om mål.
  5. Välj kampanjtypen Sök.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. I avsnittet Nätverk väljer du alternativet Display-nätverk.
  8. Ställ in övriga kampanjinställningar. Läs mer om de olika inställningarna.
  9. Klicka på Spara och fortsätt.

Uppgradera en söknätverkskampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Välj sökkampanjen du vill uppgradera.
  4. Klicka för att expandera avsnittet Nätverk.
  5. Välj alternativet Display-nätverk.
  6. Klicka på Spara.