Tietoja Google-hakuverkostosta

Google-hakuverkosto on joukko hakuun liittyviä verkkosivustoja ja sovelluksia, joissa mainoksesi voivat näkyä. Kun mainostat Google-hakuverkostossa ja käyttäjä tekee haun avainsanaasi liittyvällä termillä, mainoksesi voidaan näyttää hakutulosten yhteydessä. Tässä artikkelissa käsitellään alla olevia aiheita.

Hakukampanja on yksi Google Adsissa käytettävissä olevista kampanjatyypeistä.

LUO HAKUKAMPANJA

Missä Hakumainokset voivat näkyä?

Mainokset voivat näkyä Google-hakutuloksissa ja muilla hakusivustoilla, kun avainsanat ovat käyttäjän haun kannalta osuvia.

• Googlen hakusivustot: Mainokset voivat näkyä Google-hakutulosten ylä- tai alapuolella. Lisäksi ne voivat näkyä hakutulosten ylä- tai alapuolella tai niiden vieressä Google Playssa, Shopping-välilehdellä, Google Kuvahaussa, Google Mapsissa ja Maps‑sovelluksessa.

Search Network ads on results page

• Googlen hakukumppanit: Mainokset voivat näkyä Googlen hakukumppaneiden hakutulosten lähellä tai jäljessä tai samantyyppisen haun yhteydessä. Hakukumppanit sisältävät satoja Googlen ulkopuolisia sivustoja sekä YouTuben ja muita Googlen sivustoja. Mainokset voivat näkyä hakukumppanien sivustoilla, joilla esitellään myytäviä tuotteita ja kerrotaan niiden linkit. Hakukumppanisivustoilla näkyvien mainosten klikkausprosentit eivät vaikuta laatupisteisiisi Googlessa.

Katso, miten hintatarjoukset toimivat hakukumppaneiden sivustoilla.

Hakuverkoston mainostyypit

• Tekstimainokset, Dynaamiset hakumainokset, Responsiiviset hakumainokset ja "vain soitto" ‐mainokset: Nämä ovat yleisimpiä hakuverkoston mainoksia. Hakutulossivulla näissä mainoksissa näkyy Mainos- tai Mainokset-tunniste, ja kumppanisivustoilla niissä saattaa näkyä "Google-mainokset"‑tunniste. Lisäksi niiden yhteydessä näkyy usein mainoselementtejä, joiden avulla mainostajat voivat lisätä mainoksiinsa yritystietoja, kuten sijainnin tai puhelinnumeron.
  • Shopping-mainokset: Shopping-mainoksissa näytetään myytäviä tuotteita ja linkkejä niihin. Mainoksissa näkyy Sponsoroitu-merkintä tai Mainos- tai Mainokset-tunniste, kun mainos näytetään hakutulossivulla. Mainoksissa saattaa näkyä Google-mainokset-tunniste, kun ne näytetään kumppanisivustoilla.
  • Kuva- ja videomainokset: Hakukumppanit voivat hostata kuva- ja videomainoksia.

Esimerkki

Sinulla on yritys, joka tarjoaa kasvomaalauspalveluja lastenjuhliin. Jos lisäät avainsanan "lasten kasvomaalaus" mainosryhmääsi ja sisällytät mukaan hakukumppaneita, mainoksesi voivat näkyä kyseisten hakukumppanien hakutulossivulla, kun joku kirjoittaa hakuun "kasvomaalaus".

Hakukumppaneiden lisääminen ja poistaminen

Kun luot Hakuverkostokampanjan, hakukumppanit sisällytetään siihen oletuksena. Hakukampanja voi näkyä tuhansilta eri sivustoilta peräisin olevien käyttäjähakujen yhteydessä. Google Ads ei tarjoa tarkkaa tietoa siitä, millä hakuverkoston sivustolla mainoksesi on näkynyt. Jos haluat sisällyttää hakukumppanit Hakukampanjaasi tai poistaa ne kampanjasta, seuraa alla olevia ohjeita.

Kaikkien hakuverkoston kumppanisivustojen on noudatettava Googlen käytäntöjä. Luomalla hakuverkostokampanjan vahvistat, että käytännöt täyttävät kaikki yrityksellesi asetetut imagoa ja mainetta koskevat vaatimukset. Mikäli jokin hakuverkoston kumppanisivusto rikkoo Googlen käytäntöjä, se poistetaan hakuverkostosta.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Vie hiiri sen kampanja päälle, johon haluat sisällyttää tai josta haluat poistaa hakukumppanit.
  4. Klikkaa nimen vieressä olevaa rataskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  5. Klikkaa avattavaa Verkostot-valikkoa ja merkitse Sisällytä Googlen hakukumppanit ‑valintaruutu, jotta mainokset voivat näkyä hakukumppaneiden verkkosivustoilla, tai poista valinta, jotta kampanjan mainokset eivät näy kumppaneiden sivustoilla.
  6. Klikkaa Tallenna.