Skapa uteslutningar för dynamiska sökannonser

Med dynamiska sökannonser matchas dina webbsidor dynamiskt med användarnas specifika sökningar på Google. Du kan ange uteslutningar för att förhindra att vissa sidor på din webbplats genererar annonser, till exempel sidor med slutsålda produkter. I denna artikel beskriver vi hur du utesluter webbsidor och söktermer (negativa sökord) som du inte vill ska leda till att dina annonser genereras eller visas.

Läs mer om inriktning i Om inriktning för dynamiska sökannonser.

När de kan användas

Uteslut specifika webbsidor. Vi rekommenderar starkt att du skapar uteslutningar för sidor som innehåller fraser som ”slut i lager” eller ”inte tillgängligt”. Då förhindrar du att kunderna ser sidor på din webbplats som visar produkter de inte kan köpa.

Uteslut specifika sökningar på Google. Anta att du vill förhindra att din annons om elektronikutrustning visas för personer som söker efter begagnade kameror eller tv-apparater. Då kan du lägga till ”begagnad” som negativt sökord eftersom personerna sannolikt inte köper nya kameror eller tv-apparater.

Anvisningar för hur du utesluter specifika webbsidor

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Autoinriktningar på fliken Alla kampanjer.
  3. Rulla ned till slutet på sidan och klicka på + Uteslutningar.
  4. Klicka på +Lägg till i avsnittet som expanderas.
  5. Välj en annonsgrupp.
  6. Välj att utesluta sidor efter kategori, sidinnehåll, sidrubrik eller webbadress. Om du anger sidrubriker eller sidinnehåll, ska du lägga till dubbla citattecken runt termerna du vill utesluta.
  7. Klicka på Spara. Den nya uteslutningen av dynamiska annonsinriktningar visas i avsnittet Uteslutningar.

Anvisningar för hur du lägger till negativa sökord

Du kan lägga till negativa sökord i din dynamiska sökannonskampanj precis som i andra typer av kampanjer. Dynamiska sökannonser utgår visserligen inte från sökord, men negativa sökord tas med i beräkningen när dynamiska sökannonser visas för potentiella kunder. Läs om hur du lägger till negativa sökord i kampanjer.

Uteslutning av kategorier

När det dynamiska sökannonssystemet hittar en ny sida på en webbplats kan det hitta relevanta sökfrågor och börja visa annonser innan den nya sidan har hunnit kategoriseras. När sidan har kategoriserats slutar den visa annonser i kampanjer där denna kategori inte ingår. När kategoriseringen är klar ingår den aktuella kategorin fortfarande i söktermsrapporten även om sidan inte hade denna klassificering när visningarna skedde.