Poissulkemisten luominen Dynaamisille hakumainoksille

Dynaamiset hakumainokset yhdistävät dynaamisesti verkkosivusi käyttäjien tekemiin Google-hakuihin. Määrittämällä poissulkemisia voit estää mainosten luomisen tietyistä sivustosi sivuista – esimerkiksi sivuista, joilla on loppuunmyytyjä tuotteita. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois tiettyjä verkkosivuja ja hakutermejä (negatiivisia avainsanoja), joita et halua käytettävän mainosten luomiseen tai käynnistämiseen.

Lisätietoja kohdistuksesta saat artikkelista Tietoja Dynaamisten hakumainosten kohteista.

Käyttötarkoitukset

Tiettyjen verkkosivujen poissulkeminen. Suosittelemme lämpimästi luomaan poissulkemisia sivuille, jotka sisältävät sellaisia sanoja kuin "loppuunmyyty" tai "ei saatavilla". Näin asiakkaat eivät näe sellaisia verkkosivustosi sivuja, joiden sisältämiä tuotteita he eivät voi ostaa.

Tiettyjen Google-hakujen poissulkeminen. Voit esimerkiksi haluta estää elektroniikkalaitteiden mainoksen näkymisen käyttäjälle, joka hakee termillä käytetty kamera tai käytetty televisio. Saatat myös haluta lisätä sanan "käytetty" negatiiviseksi avainsanaksi, koska käyttäjä ei todennäköisesti halua ostaa uutta kameraa tai televisiota.

Ohjeet tiettyjen sivujen poissulkemiseen

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Klikkaa Kaikki kampanjat ‑sivun Automaattiset kohteet ‑välilehteä.
  3. Siirry sivun alareunaan ja valitse + Poissulkemiset.
  4. Valitse laajenevassa kohdassa +Lisää.
  5. Valitse mainosryhmä.
  6. Voit sulkea sivuja pois luokan, sivun sisällön, sivun otsikon tai URL-osoitteen perusteella. Jos haluat sulkea pois sivun otsikkoja tai sivun sisältöjä termien perusteella, merkitse termit lainausmerkkeihin.
  7. Klikkaa Tallenna. Uuden dynaamisten mainoskohteiden poikkeuksen pitäisi nyt näkyä Poikkeukset-kohdassa.

Ohjeet negatiivisten avainsanojen lisäämiseen

Voit lisätä negatiivisia avainsanoja Dynaamiseen hakumainoskampanjaasi samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhun kampanjaan. Vaikka Dynaamiset hakumainokset eivät käytä avainsanoja, järjestelmämme ottaa huomioon negatiiviset avainsanat, kun näitä mainoksia näytetään potentiaalisille asiakkaille. Lue, miten lisäät negatiivisia avainsanoja kampanjoihin.

Luokkien poissulkemiset

Kun Dynaamisten hakumainosten järjestelmä löytää verkkosivustolta uuden sivun, se saattaa löytää myös osuvia hakuja ja ryhtyä näyttämään mainoksia ennen kuin sivu on ehditty luokitella. Kun sivu on luokiteltu, mainoksia ei enää näytetä kampanjoissa, joissa kyseinen luokka on suljettu pois. Luokittelun jälkeen hakutermiraportissa näkyy senhetkinen luokka, vaikka sivua ei olisikaan vielä luokiteltu silloin, kun mainoksia näytettiin.