Skapa uteslutningar för dynamiska sökannonser

Med dynamiska sökannonser matchas dina webbsidor dynamiskt med användarnas specifika sökningar på Google. Du kan ange uteslutningar för att förhindra att vissa sidor på din webbplats genererar annonser, till exempel sidor med slutsålda produkter. I denna artikel beskriver vi hur du utesluter webbsidor och söktermer (negativa sökord) som du inte vill ska leda till att dina annonser genereras eller visas.

Läs mer om inriktning i Om inriktning för dynamiska sökannonser.

När de kan användas

Uteslut specifika webbsidor. Vi rekommenderar starkt att du skapar uteslutningar för sidor som innehåller fraser som ”slut i lager” eller ”inte tillgängligt”. Då förhindrar du att kunderna ser sidor på din webbplats som visar produkter de inte kan köpa.

Uteslut specifika sökningar på Google. Anta att du vill förhindra att din annons om elektronikutrustning visas för personer som söker efter begagnade kameror eller tv-apparater. Då kan du lägga till ”begagnad” som negativt sökord eftersom personerna sannolikt inte köper nya kameror eller tv-apparater.

Anvisningar för hur du utesluter specifika webbsidor

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Dynamiska annonsinriktningar i sidmenyn till vänster på kontonivå.
  3. Välj fliken Negativa dynamiska annonsinriktningar.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Använd rullgardinsmenyn Lägg till i för att välja om du vill lägga till de negativa dynamiska annonsinriktningarna i en kampanj eller en annonsgrupp.
  6. Klicka på Välj en kampanj/annonsgrupp och välj en kampanj eller annonsgrupp för de negativa dynamiska annonsinriktningarna.
  7. Skapa en eller flera regler om du vill utesluta specifika webbsidor. Du kan välja att utesluta sidor utifrån kategori, sidinnehåll, sidrubrik eller webbadress.
    1. Använd exakta webbadresser: ange eller klistra in de exakta webbadresserna som du vill utesluta. Ange en webbadress per rad.
    2. Skapa regler för att utesluta webbsidor: använd rullgardinsmenyn för att välja Sidinnehåll, Sidrubrik eller Webbadress och ange villkoren för regeln.
  8. Klicka på Lägg till när du vill gå igenom sammanfattningen av reglerna.
  9. Klicka på Spara.

Anvisningar för hur du lägger till negativa sökord

Du kan lägga till negativa sökord i din dynamiska sökannonskampanj precis som i andra typer av kampanjer. Dynamiska sökannonser utgår visserligen inte från sökord, men negativa sökord tas med i beräkningen när dynamiska sökannonser visas för potentiella kunder. Läs om hur du lägger till negativa sökord i kampanjer.

Uteslutning av kategorier

När det dynamiska sökannonssystemet hittar en ny sida på en webbplats kan det hitta relevanta sökfrågor och börja visa annonser innan den nya sidan har hunnit kategoriseras. När sidan har kategoriserats slutar den visa annonser i kampanjer där denna kategori inte ingår. När kategoriseringen är klar ingår den aktuella kategorin fortfarande i söktermsrapporten även om sidan inte hade denna klassificering när visningarna skedde.