Poissulkemisten luominen Dynaamisille hakumainoksille

Dynaamiset hakumainokset yhdistävät dynaamisesti verkkosivusi käyttäjien tekemiin Google-hakuihin. Määrittämällä poissulkemisia voit estää mainosten luomisen tietyistä sivustosi sivuista – esimerkiksi sivuista, joilla on loppuunmyytyjä tuotteita. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois tiettyjä verkkosivuja ja hakutermejä (negatiivisia avainsanoja), joita et halua käytettävän mainosten luomiseen tai käynnistämiseen.

Lisätietoja kohdistuksesta saat artikkelista Tietoja Dynaamisten hakumainosten kohteista.

Käyttötarkoitukset

Tiettyjen verkkosivujen poissulkeminen. Suosittelemme lämpimästi luomaan poissulkemisia sivuille, jotka sisältävät sellaisia sanoja kuin "loppuunmyyty" tai "ei saatavilla". Näin asiakkaat eivät näe sellaisia verkkosivustosi sivuja, joiden sisältämiä tuotteita he eivät voi ostaa.

Tiettyjen Google-hakujen poissulkeminen. Voit esimerkiksi haluta estää elektroniikkalaitteiden mainoksen näkymisen käyttäjälle, joka hakee termillä käytetty kamera tai käytetty televisio. Saatat myös haluta lisätä sanan "käytetty" negatiiviseksi avainsanaksi, koska käyttäjä ei todennäköisesti halua ostaa uutta kameraa tai televisiota.

Ohjeet tiettyjen sivujen poissulkemiseen

1. Valitse vasemman reunan sivuvalikosta Dynaamiset mainoskohteet.
  2. Klikkaa Negatiiviset dynaamiset mainoskohteet.
  3. Klikkaa pluspainiketta .
  4. Valitse, haluatko lisätä negatiivisia dynaamisia mainoskohteita kampanjaan vai mainosryhmään, ja valitse sitten tietty kampanja tai mainosryhmä.
  5. Luo negatiiviset dynaamiset mainoskohteet. Tämän voi tehdä kolmella tavalla:
    1. Jos haluat sulkea pois tietyt URL-osoitteet, klikkaa Käytä tarkkoja URL-osoitteita ja kirjoita sitten URL-osoitteet, jotka haluat lisätä kohdistukseen.
    2. Luo verkkosivuille kohdistussääntöjä (esimerkiksi poissulje sivuja luokan, Page_Content-ehdon, sivun otsikon tai URL-osoitteen perusteella), klikkaa Luo sääntöjä, jotta voit kohdistaa mainontaa verkkosivulle ja lisää sitten parametrit kullekin säännölle.
    3. Jos olet määrittänyt sivusyötteen, voit poissulkea sivusyötteestä myös omia tunnisteita. Lue lisätietoja sivusyötteistä.
  6. Klikkaa Lisää, niin näet yhteenvedon säännöistä.
  7. Klikkaa Tallenna.

Ohjeet negatiivisten avainsanojen lisäämiseen

Voit lisätä negatiivisia avainsanoja Dynaamiseen hakumainoskampanjaasi samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhun kampanjaan. Vaikka Dynaamiset hakumainokset eivät käytä avainsanoja, järjestelmämme ottaa huomioon negatiiviset avainsanat, kun näitä mainoksia näytetään potentiaalisille asiakkaille. Lue, miten lisäät negatiivisia avainsanoja kampanjoihin.

Luokkien poissulkemiset

Kun Dynaamisten hakumainosten järjestelmä löytää verkkosivustolta uuden sivun, se saattaa löytää myös osuvia hakuja ja ryhtyä näyttämään mainoksia ennen kuin sivu on ehditty luokitella. Kun sivu on luokiteltu, mainoksia ei enää näytetä kampanjoissa, joissa kyseinen luokka on suljettu pois. Luokittelun jälkeen hakutermiraportissa näkyy senhetkinen luokka, vaikka sivua ei olisikaan vielä luokiteltu silloin, kun mainoksia näytettiin.