Over locatie-extensies voor partners

Als u uw producten verkoopt via winkelketens, kunnen locatie-extensies voor partners u helpen klanten te bereiken wanneer ze bezig zijn te beslissen wat en waar ze iets willen kopen. Met locatie-extensies voor partners kunnen mensen winkels in de buurt vinden die uw producten verkopen.

Dit artikel gaat over locatie-extensies voor partners. Ga naar Locatie-extensies voor partners gebruiken om te lezen hoe u deze extensies instelt.

Opmerking

Locatie-extensies voor partners zijn momenteel alleen beschikbaar voor winkelketens en autodealers in geselecteerde landen. Als u wilt zien welke landen in aanmerking komen, maakt u een locatie-extensie voor een partner.

Hoe ze werken

Met locatie-extensies voor partners kunt u als volgt nieuwe klanten in het zoeknetwerk aantrekken:

1. Iemand zoekt op Google naar een product.

2. Uw advertentie wordt weergegeven met uw locatie-extensie voor partners.

3. De gebruiker ziet de dichtstbijzijnde winkel die uw product verkoopt, als een adres of op een kaart.

4. Op een mobiel apparaat kan de gebruiker tikken om een routebeschrijving naar de winkel op te vragen.

5. De gebruiker gaat direct naar de winkel en koopt uw product.

Met locatie-extensies voor partners kunt u als volgt nieuwe klanten in het Display Netwerk of op YouTube aantrekken:

1. Iemand die aan uw targetingcriteria voldoet, browst door websites of apps in het Display Netwerk of bekijkt video's op YouTube

2. De gebruiker bevindt zich in de buurt van u of heeft interesse getoond in het gebied waar uw product wordt verkocht.

3. Uw display- of videoadvertentie wordt weergegeven, samen met uw locatie-extensie voor partners, bedrijfsfoto's, openingstijden en winkellocaties

4. De gebruiker ziet de advertentie, klikt op Routebeschrijving en gaat naar de winkel waar uw product wordt verkocht.

Wanneer gebruikt u locatie-extensies voor partners?

Als u een fabrikant bent die producten verkoopt via grote winkelketens, kunt u locatie-extensies voor partners gebruiken om mensen te helpen winkels in de buurt te vinden die uw product verkopen. Als u met uw eigen bedrijfslocatie wilt adverteren, gebruik dan standaard locatie-extensies.

Eenvoudig instellen

Als u locatie-extensies voor partners wilt instellen in Google Ads, gaat u naar de pagina Extensies. Voeg de nieuwe locatie-extensie voor partners op accountniveau toe en geef de winkelketens op die uw producten verkopen. Wij doen vervolgens de rest.

Nadat u locatie-extensies voor partners heeft toegevoegd op accountniveau, komen de winkels die u heeft geselecteerd, in aanmerking voor weergave in alle campagnes en advertentiegroepen in dat account. Als u wilt aanpassen welke locatie-extensies voor partners worden weergegeven voor specifieke campagnes of advertentiegroepen, maakt u een nieuwe locatie-extensie voor partners voor de gewenste campagne of advertentiegroep. In tegenstelling tot standaard locatie-extensies, hoeft u voor locatie-extensies voor partners niet naar een Google Mijn Bedrijf-account te linken.