Om automatiska tillägg

Med automatiska tillägg kan du få mer omfattande annonser och större chans att värva nya kunder. När vi tror att ett automatiskt tillägg kan förbättra ditt annonsresultat skapar Google Ads tillägget automatiskt och visar det under annonsen. De flesta automatiska tillägg kan visas med alla annonstyper, men vissa visas bara på datorer.

Visa automatiska tillägg

Om du vill se vilka automatiska tillägg som har lagts till i dina annonser eller om du vill ta bort automatiska tillägg från dina annonser måste du först hitta dem. I den tidigare AdWords-upplevelsen kan du visa tillägg genom att klicka på fliken Annonstillägg och välja rapporten Automatiska tillägg på rullgardinsmenyn Visa. Om du vill redigera dina automatiska tillägg klickar du på länken Alternativ för automatiska tillägg (avancerat) under tabellen och sedan på Redigera. I den nya Google Ads-upplevelsen klickar du på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och sedan på Automatiska tillägg högst upp på sidan.

Typer av automatiska tillägg

Automatiska samtalstillägg

När innehållet på din webbplats tyder på att du vill att kunderna ska ringa dig kan Google Ads infoga automatiska samtalstillägg. Då kan personer klicka på tillägget när de vill ringa till ditt företag. Läs mer om samtalstillägg.

Automatiska sms-tillägg

När innehållet på din webbplats tyder på att du vill att kunder ska skicka sms till dig eller när du har använt ett mobilnummer för att skapa ett samtalstillägg kan Google Ads lägga till automatiska sms-tillägg så att det går att kontakta ditt företag direkt. Läs mer om sms-tillägg.

Dynamiska länktillägg

Med platslänkstillägg kan du leda kunderna till rätt ställe på din webbplats. Om du till exempel har en restaurang kan dina webbplatslänkar innehålla länkar med följande texter: Öppettider, Meny, Hemkörning. Läs mer om dynamiska länktillägg.

Exempel

Hennings bageri för hundar
Annons www.example.com
Handtillverkade hundkex och andra godsaker. Endast det bästa för din hund!
Specialerbjudanden · Om oss · Kex · Nyttig kost

Tillägg med dynamisk utbudsinformation

Utbudsinformation innehåller ytterligare beskrivande text som ger användarna en bättre uppfattning om produkterna och tjänsterna du erbjuder. Läs mer om tillägg med dynamisk utbudsinformation.

Exempel

Arons elektronik – komplett service
Annons www.example.com
Köp bärbara datorer, smartphones, videospel och annat hos Arons elektronik.
Tjänster: Teknisk support, återvinning av e-avfall, datorreparationer, lär dig kodning …

Automatiska adresstillägg

Med adresstillägg kan användarna hitta till dina platser med hjälp av annonser som innehåller din adress, en karta eller avståndet till ditt företag. Användarna kan klicka på tillägget för att se din platssida med de viktigaste företagsuppgifterna. Adresstillägg kan även innehålla ett telefonnummer eller en knapp så att användarna enkelt kan ringa till ditt företag. Läs mer om adresstillägg.

Tillägget säljaromdöme

Säljaromdömen visar en kombination av information och recensioner bredvid dina annonser, så att kunderna ser vilka annonsörer som får högt betyg för sin service. Läs mer om tillägg med säljaromdöme.

Exempel

Saras designskor
Annons www.example.com

Omdömet 4.0 ★★★★ för saras-skor.se
Fri frakt och retur på stor urval av märkesskor.

Dynamiska informationstillägg

Dynamiska informationstillägg underlättar för användare att bestämma om de ska besöka din webbplats genom att visa relevant information om produkter och tjänster som finns på din webbplats. Om annonsörens målsida innehåller information som kan vara bra att känna till – som 25 års erfarenhet, boka online och certifierade tekniker – kan sådan information visas automatiskt tillsammans med annonstexten i form av dynamiska informationstexter. Läs mer om dynamiska informationstillägg.

Så fungerar de

Det kostar inget att visa tillägg i dina annonser, men du debiteras som vanligt för klick på din annons och för vissa interaktioner via tilläggen. Du debiteras exempelvis när någon klickar på en samtalsknapp i ett automatiskt samtalstillägg eller på sms-knappen i ett automatiskt sms-tillägg. Däremot debiteras du inte för klick på tillägg med säljaromdöme (men klick på själva annonsen debiteras som vanligt).

Tillägg brukar ge bättre annonsresultat, vilket ökar sannolikheten för att användarna klickar på dina annonser. Google Ads tar betalt för högst två klick (per exponering) på varje annons och dess tillägg. Om du vill välja bort automatiska tillägg kan du besöka Ta bort tillägg.

Automatiska tillägg kan användas med kampanjer och annonsgrupper som också använder manuella tillägg. Vi rekommenderar att du använder alla manuella tillägg som är relevanta för din verksamhet. Läs mer i Om tillägg.