Om automatiske utvidelser

Med automatiske utvidelser kan du få mer effektive annonser og flere muligheter til å tiltrekke nye kunder. I Google Ads opprettes det automatisk en utvidelse nedenfor annonsen din når det regnes som sannsynlig at dette kan bidra til å forbedre annonseresultatene dine. De fleste automatiske utvidelser er kvalifisert for å vises sammen med alle annonsetyper, men enkelte utvidelser vises bare på stasjonære og bærbare datamaskiner.

Se automatiske utvidelser

Hvis du vil se hvilke automatiske utvidelser som er lagt til i annonsene dine, eller du vil fjerne automatiske utvidelser fra annonsene dine, må du først finne dem. I den forrige utgaven av AdWords kan du se automatiske utvidelser ved å klikke på Annonseutvidelser-fanen og velge «Rapport om automatiske utvidelser» fra «Se»-rullegardinmenyen. Hvis du vil endre de automatiske utvidelsene, klikker du på linken Alternativer for automatiske utvidelser (avansert) nedenfor tabellen og deretter på Endre. I den nye utgaven av Google Ads klikker du på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre. Deretter velger du Automatiserte utvidelser øverst på siden.

Ulike typer automatiske utvidelser

Automatiske anropsutvidelser

Hvis informasjonen på nettsiden din indikerer at det er ønskelig at folk ringer bedriften din, kan Google Ads legge inn automatiske anropsutvidelser for deg. På mobil kan brukere klikke på utvidelsen for å ringe bedriften din. Finn ut mer om anropsutvidelser.

Automatiske meldingsutvidelser

Hvis informasjonen på nettstedet ditt indikerer at det er ønskelig at folk sender deg meldinger, eller du har brukt et mobilnummer til å opprette en anropsutvidelse, kan Google Ads opprette automatiske meldingsutvidelser for deg. Finn ut mer om meldingsutvidelser.

Utvidelser for dynamiske nettstedslinker

Med utvidelser for nettstedslinker kan du få folk til å besøke bestemte sider på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel driver en restaurant, kan nettstedslinkene dine inneholde teksten «Åpningstider», «Meny» og «Levering». Finn ut mer om utvidelser for dynamiske nettstedslinker.

Eksempel

Walters hundebakeri
Annonse www.example.com
Hjemmelagde kjeks og godbiter. Fortjener ikke hunden din det?
Spesielle tilbud · Om oss · Hundekjeks · Sunt kosthold

Utvidelser for dynamisk strukturerte tekstutdrag

Med tekstutdrag med nettstedsinfo kan du legge til mer beskrivende tekst, slik at brukerne får vite mer om utvalget av produkter og tjenester bedriften din tilbyr. Finn ut mer om utvidelser for dynamisk strukturerte tekstutdrag.

Eksempel

Topp Elektro – Elektrobutikkt for alle behov
Annonse www.example.com
Kjøp datamaskiner, smarttelefoner, videospill og mer hos Topp Elektro.
Tjenester: teknisk hjelp, gjenvinning av EE-avfall, reparasjon av datamaskiner, programmeringskurs, ...

Automatiske adressetillegg

Med adressetillegg kan du gjøre det enklere for folk å finne bedriften din ved å ta med et kart, adressen din eller avstanden til bedriften i annonsene dine. Brukerne kan da klikke eller trykke på utvidelsen for å se mer informasjon om den aktuelle beliggenheten på stedssiden din, der all relevant bedriftsinformasjonen er samlet. Du kan også ta med en ringeknapp eller et telefonnummer i adressetilleggene, slik at brukerne enkelt kan ringe deg. Finn ut mer om adressetillegg.

Utvidelser for selgervurderinger

Selgervurderinger er en kombinasjon av informasjon og anmeldelser som vises ved siden av annonser. Med slike utvidelser kan brukerne se hvilke annonsører som oppnår gode anmeldelser. Finn ut mer om utvidelser for selgervurderinger.

Eksempel

Saras designerskobutikk
Annonse www.example.com

4,0 ★★★★ rangering for saras-sko.no
Gratis levering og retur på et stort utvalg av merkesko.

Dynamiske infoutvidelser

Dynamiske infoutvidelser gjør det enklere for folk å avgjøre om de skal besøke nettstedet ditt, ved at de får se relevant informasjon om produktene og tjenestene du tilbyr på nettstedet. Hvis potensielt nyttig informasjon som «25 års erfaring», «Bestill på nettet» og «Sertifiserte mekanikere» blir nevnt på landingssiden til en annonsør, kan denne informasjonen automatisk bli vist sammen med annonseteksten som dynamiske infomeldinger. Finn ut mer om dynamiske infoutvidelser.

Slik fungerer de

Det påløper ingen ekstra kostnader når det vises utvidelser sammen med annonsene dine, men du blir belastet som vanlig når noen klikker på annonsene. Du belastes også for visse interaksjoner som skjer som følge av eller via utvidelsene. Du blir for eksempel belastet når noen klikker på en anropsknapp i en automatisk anropsutvidelse eller en meldingsknapp i en automatisk meldingsutvidelse. Du belastes derimot ikke for klikk på utvidelser for selgervurderinger, men du belastes som vanlig for klikk på selve annonsene.

Når du bruker utvidelser, øker ofte sannsynligheten for at folk klikker på annonsene dine, slik at du oppnår bedre annonseresultater. I Google Ads belastes du maksimalt for to klikk (per visning) for hver annonse og tilhørende annonseutvidelser. Du kan velge bort automatiske utvidelser ved å følge veiledningen i artikkelen Fjern utvidelser.

Automatiske utvidelser er kompatible med kampanjer og annonsegrupper der du også bruker manuelle utvidelser. Vi anbefaler at du bruker alle de manuelle utvidelsene som kan passe for bedriften din. Du kan finne mer informasjon om dette i artikkelen Om utvidelser.