Om automatiske utvidelser

Med automatiske utvidelser kan du få mer effektive annonser og flere muligheter til å tiltrekke deg nye kunder. I Google Ads opprettes det automatisk en utvidelse nedenfor annonsen din når det regnes som sannsynlig at dette kan bidra til å gi deg bedre annonseresultater. De fleste automatiske utvidelser kan vises sammen med alle annonsetyper, men enkelte utvidelser vises bare på stasjonære og bærbare datamaskiner.

Se automatiske utvidelser

Hvis du vil se hvilke automatiske utvidelser som er lagt til i annonsene dine, eller du vil fjerne automatiske utvidelser fra annonsene dine, må du først finne dem. I den forrige utgaven av AdWords kan du se automatiske utvidelser ved å klikke på Annonseutvidelser-fanen og velge «Rapport om automatiske utvidelser» fra «Se»-rullegardinmenyen. Hvis du vil endre de automatiske utvidelsene dine, kan du klikke på linken Alternativer for automatiske utvidelser (avansert) under tabellen og så klikke på Rediger. I den nye utgaven av Google Ads må du klikke på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre og så velge Automatiske utvidelser øverst på siden.

Ulike typer automatiske utvidelser

Automatiske anropsutvidelser

Hvis informasjonen på nettstedet ditt indikerer at du har som mål at folk skal ringe bedriften din, kan Google Ads legge opprette automatiske anropsutvidelser for deg. På mobil kan brukere klikke på utvidelsen for å ringe bedriften din. Finn ut mer om anropsutvidelser.

Utvidelser for dynamiske nettstedslinker

Med utvidelser for nettstedslinker kan du få folk til å besøke bestemte sider på nettstedet ditt. Hvis du for eksempel driver en restaurant, kan nettstedslinkene dine inneholde teksten «Åpningstider», «Meny» og «Levering». Finn ut mer om utvidelser for dynamiske nettstedslinker.

Eksempel

Walters hundebakeri
Annonse www.example.com
Hjemmelagde kjeks og godbiter. Fortjener ikke hunden din det?
Spesielle tilbud · Om oss · Hundekjeks · Sunt kosthold

Utvidelser med dynamisk strukturerte tekstutdrag

Med utvidelser med nettstedsinfo kan du legge til mer beskrivende tekst, slik at brukerne får vite mer om utvalget av produkter og tjenester bedriften din tilbyr. Finn ut mer om utvidelser med dynamisk strukturerte tekstutdrag.

Eksempel

Topp Elektro – Elektrobutikkt for alle behov
Annonse www.example.com
Kjøp datamaskiner, smarttelefoner, videospill og mer hos Topp Elektro.
Tjenester: teknisk hjelp, gjenvinning av EE-avfall, reparasjon av datamaskiner, programmeringskurs, ...

Automatiske adressetillegg og adressetillegg for samarbeidspartnere

Med adressetillegg kan du gjøre det enklere for folk å finne de fysiske bedriftsbeliggenhetene dine. Dette gjør du ved å ta med den aktuelle adressen, veibeskrivelse til beliggenheten eller avstanden til bedriften i annonsene dine. Adressetillegg for samarbeidspartnere er en annen løsning for egenpromotering, bare at du da hjelper kunder å finne (eksterne) forhandlere som selger produktene dine (f.eks. hvis du er en elektronikkprodusent som får TV-er og andre enheter solgt via forhandlere). Folk kan klikke eller trykke på disse utvidelsene for å se mer informasjon om beliggenheter som er relevante for bedriften din. I adressetillegg og utvidelser knyttet til samarbeidspartnere kan du også ta med et telefonnummer eller en ringeknapp, slik at brukerne enkelt kan ringe til bedriftsbeliggenhetene dine eller de som tilhører forhandlerne dine. Finn ut mer om adressetillegg og adressetillegg for samarbeidspartnere.

Viktig: Hvis du ikke har lagt til beliggenheter i kontoen din, kan Google Ads automatisk finne samsvar mellom bedriften din og kjente beliggenheter (basert på ulike kontoområder, f.eks. landingssider) og legge til informasjonen i kontoen for å opprette disse utvidelsene. For å sikre høyest mulig nøyaktighet anbefaler vi imidlertid at du legger til beliggenhetsinformasjon manuelt.

Utvidelser for selgervurderinger

Selgervurderinger er en kombinasjon av informasjon og anmeldelser som vises ved siden av annonser. Med slike utvidelser kan brukerne se hvilke annonsører som får gode anmeldelser. Finn ut mer om utvidelser for selgervurderinger.

Eksempel

Saras designerskobutikk
Annonse www.example.com

4,0 ★★★★ rangering for saras-sko.no
Gratis levering og retur på et stort utvalg av merkesko.

Dynamiske infoutvidelser

Med dynamiske infoutvidelser kan folk enklere avgjøre om de skal besøke nettstedet ditt, ved at de får se relevant informasjon om produktene og tjenestene du tilbyr der. Hvis potensielt nyttig informasjon som «25 års erfaring», «Bestill på nettet» og «Sertifiserte mekanikere» blir nevnt på landingssiden til en annonsør, kan denne informasjonen automatisk bli vist som dynamiske infomeldinger sammen med annonseteksten. Finn ut mer om dynamiske infoutvidelser.

Sånn fungerer det

Det påløper ingen ekstra kostnad når det vises utvidelser sammen med annonsene dine, men du blir belastet som ellers når noen klikker på annonsene. Du belastes også for visse interaksjoner som gjøres mulige gjennom utvidelsen. Du blir for eksempel belastet når noen klikker på en anropsknapp i en automatisk anropsutvidelse.

Unntak: Du belastes derimot ikke for klikk på utvidelser for selgervurderinger, men du belastes som vanlig for klikk på selve annonsene.

Når du bruker utvidelser, øker ofte sannsynligheten for at folk klikker på annonsene dine, slik at du oppnår bedre annonseresultater. Google Ads tar maksimalt betalt for to klikk per visning av hver annonse med tilhørende utvidelser. Du kan velge bort automatiske utvidelser ved å følge veiledningen i artikkelen Fjern utvidelser.

Automatiske utvidelser er kompatible med kampanjer og annonsegrupper der du også bruker manuelle utvidelser. Vi anbefaler at du bruker alle de manuelle utvidelsene som kan passe for bedriften din. Du kan finne mer informasjon om dette i artikkelen Om utvidelser.