Om automatiske elementer på kontonivå

Slik fungerer automatiske elementer på kontonivå

Med automatiske elementer på kontonivå kan du forbedre annonseresultatene og øke sannsynligheten for at folk klikker på annonsene dine Når det anslås at du kan oppnå bedre annonseresultater med en automatisk utvidelse, oppretter Google Ads automatisk en utvidelse som vises under annonsen din. Slike elementer kan opprettes på kontonivå og kan deles med flere kampanjer. De fleste automatiske elementer på kontonivå kan vises sammen med alle annonsetyper, men enkelte av dem blir bare vist på stasjonære og bærbare datamaskiner. Automatiske elementer på kontonivå er kompatible med kampanjer og annonsegrupper der du også bruker manuelle elementer. Vi anbefaler at du bruker alle de manuelle elementene som kan passe for bedriften din. Finn ut mer om elementer.

Det påløper ingen ekstra kostnad når det vises dynamisk elementer sammen med annonsene, men du blir belastet som ellers når noen klikker på annonsene. Du belastes også for visse interaksjoner som bare er tilgjengelige via elementer. Du blir for eksempel belastet når noen klikker på en automatisk opprettet ringeknapp Google Ads tar maksimalt betalt for to klikk per visning av hver annonse med tilhørende elementer. Finn ut mer om Google Ads-elementer og faktisk kostnad per klikk.

Unntak: Du belastes ikke for klikk på utvidelser for selgervurderinger (du belastes imidlertid som vanlig for klikk på annonsene).

Fordeler med automatiske elementer på kontonivå

• Hjelp folk å finne ut mer om produktene og tjenestene du tilbyr: Med automatiske elementer på kontonivå kan du vise forhåndsvisninger av produkter, tjenester og spesialtilbud, slik at du kan få flere klikk på annonsene dine.
  • Få økt avkastning: Annonsene kan bli mer relevante og få høyere klikkfrekvens når de vises sammen med tilleggsinformasjon om nettstedet. Du kan altså få økt avkastning ved å fokusere på klikk fra besøkende som sannsynligvis er interessert i det du tilbyr.
  • Spar tid: Elementene opprettes automatisk, slik at du sparer tid og bry.

Ulike typer automatiske elementer på kontonivå

Dynamiske nettstedslinker

Med dynamiske nettstedslinker kan du lede folk til bestemte sider på nettstedet ditt. Disse nettstedslinkene er forventet å gi deg bedre annonseresultater og kan vises ved siden av eller i stedet for manuelt opprettede nettstedslinker. Hvis du for eksempel driver en restaurant, kan elementene omfatte linker med teksten «Meny», «Levering» og «Åpningstider». Finn ut mer om elementer for dynamiske nettstedslinker.

Merk: For videoannonser kan dynamiske nettstedslinker bare brukes i videokampanjer der «salg», «potensielle salg» eller «nettstedstrafikk» er valgt som mål.

Eksempel

An illustrated example of dynamic sitelinks in a search ad.

Dynamisk strukturerte tekstutdrag

Med tekstutdrag kan du legge til mer beskrivende tekst, slik at brukerne får vite mer om utvalget av produkter og tjenester bedriften din tilbyr. Disse tekstutdragene er forventet å gi deg bedre annonseresultater og kan vises ved siden av eller i stedet for manuelt opprettede tekstutdrag. Finn ut mer om elementer med dynamisk strukturerte tekstutdrag.

Eksempel

An illustrated example of dynamic structured snippets in a search ad.

Automatiske adresseelementer

Med automatiske adresseelementer kan du gjøre det enklere for folk å finne de fysiske bedriftsbeliggenhetene dine ved å vise posisjonsinformasjon som adresse, veibeskrivelse til beliggenheten eller avstanden til bedriften i annonsene dine. Folk kan klikke eller trykke på disse elementene for å se mer informasjon om beliggenheter som er relevante for bedriften din. Automatiske adresseelementer kan også inneholde en ringeknapp eller et telefonnummer, slik at brukerne enkelt kan ringe bedriftsbeliggenhetene dine eller beliggenhetene til forhandlerne dine. Finn ut mer om adresseelementer.

Viktig: Hvis du ikke har lagt til beliggenheter i kontoen din, kan Google Ads automatisk matche bedriften din med kjente beliggenheter (basert på forskjellige typer informasjon i kontoen din, f.eks. landingssider) og legge til denne informasjonen om i kontoen for å opprette slike elementer. For å sikre høyest mulig nøyaktighet anbefaler vi imidlertid at du legger til posisjonsinformasjon manuelt.

Selgervurderinger

Selgervurderinger er en kombinasjon av informasjon og anmeldelser som vises ved siden av annonser. Med slike elementer kan brukerne se hvilke annonsører som får gode anmeldelser. Finn ut mer om selgervurderinger.

Eksempel

An illustrated example of seller ratings in a search ad.

Dynamiske info

Med dynamiske infoutvidelser kan folk enklere avgjøre om de skal besøke nettstedet ditt, ved at de får se relevant informasjon om produktene og tjenestene du tilbyr der. Hvis potensielt nyttig informasjon – som «25 års erfaring», «Bestill på nettet» og «Sertifiserte mekanikere» – blir nevnt på landingssiden til en annonsør, kan disse opplysningene automatisk bli vist som dynamisk info sammen med annonseteksten eller videoannonsen. Det er forventet at du kan oppnå bedre annonseresultater med slike infoelementer, og de kan vises ved siden av eller i stedet for infoelementer som er opprettet manuelt. Finn ut mer om dynamisk info.

Eksempel

An illustrated example of dynamic callouts in a search ad.

Bedriftsinformasjon

Med elementer med bedriftsinformasjon kan du supplere tekstannonsene dine for mobilenheter og datamaskiner med bedriftselementer, for eksempel bedriftens navn og logo. Med disse elementene blir det enklere å knytte sterkere bånd til nye og eksisterende kunder ved at det spilles på merkeverdi. Finn ut mer om bedriftsinformasjon.

Eksempel

Et eksempel på en Google-søkeannonse for «hoteller i Hawaii» på en datamaskin.

Dynamiske bildeelementer

Med dynamiske bildeelementer kan Google velge å vise relevante visuelle elementer fra landingssiden for annonsen din som et supplement til de eksisterende søkeannonsene dine. De kan bidra til at du når resultatmålene dine ved å vise overbevisende bilder av produktene eller tjenestene du tilbyr. Dette kan forsterke budskapet i tekstannonsene dine og inspirere brukerne til å klikke seg videre til landingssiden din. Disse bildeelementer er forventet å gi deg bedre annonseresultater og kan vises i stedet for bildeelementer du laster opp manuelt. Finn ut mer om dynamiske bildeelementer.

Eksempel

An  example of a Dynamic image extensions
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik ser du rapportering om automatiske elementer på kontonivå

Automatiske elementer på kontonivå vises bare når det anslås at du kan oppnå bedre resultater med tekstannonsene dine. Sørg for at du gjennomgår og forstår effekten de har, ved å sjekke resultatene fra de automatiske elementene på kontonivå. Tenk deg at du ønsker å gjennomgå resultatene du oppnår når annonsene dine vises med selgervurderinger, for eksempel antall klikk eller visninger. Du kan gjennomgå resultatdataene i rapporten om automatiske elementer på kontonivå.

Du finner de automatiske elementene på kontonivå i «Elementer»-delen i Google Ads.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på Legg til filter, og filtrer så etter «Kilde» (du kan skrive inn «Kilde» i søkefeltet).
  5. Merk av ved siden av «Automatisk opprettet», og klikk så på Bruk.
    • Velg Automatiske elementer på kontonivå fra menyen med tre prikker til høyre i tabellen for adresseelementer, selgervurderinger og appelementer.

Slik slår du av automatiske elementer på kontonivå

Følg denne fremgangsmåten for å slå av automatiske elementer på kontonivå:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg Tilknytning på «Tabellvisning»-rullegardinmenyen.
  5. Klikk på menyen med tre prikker til høyre, og velg så Automatiske elementer på kontonivå.
  6. Klikk på menyen med tre prikker til høyre, og velg så Avanserte innstillinger.
  7. Velg Innstillinger for automatiske elementer på kontonivå.
  8. Velg Slå av bestemte automatiske elementer, og velg så elementet du vil slå av.
  9. Velg årsaken til at du slår av elementet, og legg til flere kommentarer.
  10. Klikk på Slå av.

Vanlig spørsmål

Er automatiske elementer på kontonivå det samme som elementer som er opprettet automatisk?

Nei. Automatiske elementer på kontonivå, blant annet dynamisk info, dynamiske nettstedslinker og dynamisk strukturerte tekstutdrag, aktiveres på kontonivå, mens elementer som er opprettet automatisk, som du kan bruke til å generere tilleggselementer (overskrifter og beskrivelser), er en innstilling på kampanjenivå.

Linker til relatert innhold