Over automatische extensies

Automatische extensies zorgen voor efficiëntere advertenties en meer kansen om nieuwe klanten te werven. Als Google Ads voorspelt dat een automatische extensie de prestaties van uw advertentie zal verbeteren, wordt er automatisch een extensie gemaakt die onder de advertentie komt te staan. De meeste automatische extensies zijn geschikt voor weergave bij alle advertentietypen, maar sommige zijn alleen zichtbaar op desktopcomputers en laptops.

Hoe ze werken

Met extensies gaan de prestaties van advertenties doorgaans omhoog, waardoor de kans groter wordt dat er op uw advertenties wordt geklikt. Automatische extensies zijn geschikt voor campagnes en advertentiegroepen die ook gebruikmaken van handmatige extensies. We raden u aan alle handmatige extensies te gebruiken die bij uw bedrijf passen. Meer informatie over extensies

U hoeft niets te betalen om extensies bij uw advertenties te laten zien, maar u betaalt wel, zoals gebruikelijk, voor klikken op uw advertentie en voor bepaalde interacties met extensies. Per advertentie, inclusief bijbehorende extensies, brengt Google Ads u voor elke vertoning niet meer dan 2 klikken in rekening.

Uitzondering: Er zijn geen kosten voor klikken op verkopersbeoordelingextensies (maar voor klikken op de advertenties zelf betaalt u zoals gewoonlijk wel).

Ga naar Extensies verwijderen om u af te melden voor automatische extensies.

Automatische extensies bekijken

U kunt uw automatische extensies openen in Google Ads in het gedeelte Advertenties en extensies.

1. Klik in het paginamenu links op Advertenties en extensies.
  2. Klik in het subpaginamenu links op Extensies.
  3. Selecteer Automatische extensies onderaan de pagina.

Typen automatische extensies

Extensies voor dynamische sitelinks

Extensies voor dynamische sitelinks leiden mensen naar de juiste pagina van uw website. Als u bijvoorbeeld een restaurant runt, kunnen uw sitelinks links bevatten met de volgende weergavetekst: Openingstijden, Menu of Bezorging. Meer informatie over extensies voor dynamische sitelinks

Opmerking: Voor videoadvertenties werken extensies voor dynamische sitelinks alleen in videocampagnes die de doelen Verkoop, Leads of Websiteverkeer gebruiken.

Voorbeeld

Walters bakkerij voor honden
Advertentie www.example.com
Ambachtelijke koekjes en taartjes. Dat verdient uw hond toch ook?
Specialiteiten · Over ons · Koekjes · Gezonde voeding

Extensies voor dynamische website-informatie

Website-informatie is aanvullende beschrijvende tekst die gebruikers een beter beeld geeft van de producten en services die uw bedrijf levert. Meer informatie over extensies voor dynamische website-informatie

Voorbeeld

ABC Elektronica - Technologie met de beste service
Advertentie www.example.com
Koop laptops, smartphones, videogames en meer bij ABC Elektronica.
Services: technische ondersteuning, recycling van oude apparaten, computerreparatie, programmeerles...

Automatische locatie-extensies en locatie-extensies voor partners

Met locatie-extensies kunnen mensen uw fysieke bedrijfslocaties vinden omdat bij uw advertenties uw adres, een route naar uw locatie of de afstand tot uw bedrijf staat. Met locatie-extensies voor partners kunnen klanten op dezelfde manier verkopers vinden die uw producten verkopen (bijv. als u een elektronicafabrikant bent die samenwerkt met verkopers om tv's en andere apparaten te verkopen). Mensen kunnen op deze extensies klikken of tikken voor meer informatie over locaties die relevant zijn voor uw bedrijf. Locatie-extensies en locatie-extensies voor partners kunnen ook een telefoonnummer of belknop bevatten, zodat gebruikers eenvoudig uw bedrijfslocaties of die van uw verkopers kunnen bellen. Meer informatie over locatie-extensies en locatie-extensies voor partners

Belangrijk: Als u geen locaties aan uw account heeft toegevoegd, koppelt Google Ads uw bedrijf misschien automatisch aan bekende locaties (op basis van verschillende accountproperty's zoals landingspagina's) en voegt de informatie toe aan uw account om deze extensies te maken. Voor optimale nauwkeurigheid raden we u aan de locatiegegevens handmatig toe te voegen.

Verkopersbeoordelingextensies

Verkopersbeoordelingen bestaan uit een combinatie van informatie en beoordelingen. Ze worden naast uw advertenties getoond om consumenten inzicht te geven in welke adverteerders hoog scoren op servicekwaliteit. Meer informatie over advertentie-extensies voor verkopersbeoordelingen

Voorbeeld

Sara's designerschoenenwinkel
Advertentie www.example.com

4,0 ★★★★ beoordeling voor sara-schoenen.com
Gratis verzending en retourneren, groot assortiment merkschoenen.

Dynamische highlight-extensies

Dynamische highlight-extensies bevatten relevante informatie over de producten en services die op uw site worden aangeboden, op basis waarvan mensen kunnen beslissen of ze uw site willen bezoeken. Als op de landingspagina van een adverteerder informatie wordt vermeld die misschien nuttig is, zoals '25 jaar ervaring', 'online boeken' en 'gecertificeerde monteurs', kan die informatie automatisch als dynamische highlight bij de advertentietekst komen te staan. Meer informatie over dynamische highlights