Over automatische extensies

Automatische extensies zorgen voor krachtigere advertenties en meer kansen om nieuwe klanten te werven. Als Google Ads voorspelt dat een automatische extensie de prestaties van uw advertentie zal verbeteren, wordt er automatisch een extensie gemaakt en onder de advertentie weergegeven. De meeste automatische extensies komen in aanmerking voor weergave bij alle typen advertenties, maar sommige worden alleen weergegeven op desktopcomputers en laptops.

Automatische extensies bekijken

Als u wilt zien welke automatische extensies zijn toegevoegd aan uw advertenties, of als u automatische extensies wilt verwijderen uit uw advertenties, moet u ze eerst vinden. In de vorige versie van AdWords kon u automatische extensies bekijken door op het tabblad Advertentie-extensies te klikken en vervolgens in het dropdownmenu 'Weergeven' de optie 'Rapport 'Geautomatiseerde extensies'' te selecteren. Als u uw automatische extensies wilt bewerken, klikt u onder de tabel op de link Opties voor automatische extensies (geavanceerd) en vervolgens op Bewerken. Klik in het nieuwe, verbeterde Google Ads in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en selecteer vervolgens Automatische extensies bovenaan de pagina.

Typen automatische extensies

Geautomatiseerde oproepextensies

Als uit uw website blijkt dat u onder andere als doel heeft om meer oproepen naar uw bedrijf te genereren, kan Google Ads automatische oproepextensies instellen. Gebruikers van mobiele apparaten kunnen op de extensie klikken om uw bedrijf te bellen. Meer informatie over oproepextensies

Extensies voor dynamische sitelinks

Sitelinkextensies leiden mensen naar de juiste pagina van uw website. Als u bijvoorbeeld een restaurant runt, kunnen uw sitelinks links bevatten met de volgende weergavetekst: 'openingstijden', 'menu' of 'bezorging'. Meer informatie over extensies voor dynamische sitelinks

Voorbeeld

Walters bakkerij voor honden
Advertentie www.example.com
Ambachtelijke koekjes en taartjes. Dat verdient uw hond toch ook?
Specialiteiten · Over ons · Koekjes · Gezonde voeding

Extensies voor dynamische website-informatie

Website-informatie is aanvullende beschrijvende tekst die gebruikers een beter beeld geeft van de producten en services die uw bedrijf levert. Meer informatie over extensies voor dynamische website-informatie

Voorbeeld

ABC Elektronica - Technologie met de beste service
Advertentie www.example.com
Koop laptops, smartphones, videogames en meer bij ABC Elektronica.
Services: technische ondersteuning, recycling van oude apparaten, computerreparatie, programmeerles...

Automatische locatie-extensies en locatie-extensies voor partners

Met locatie-extensies kunnen mensen uw fysieke bedrijfslocaties vinden omdat bij uw advertenties uw adres, een route naar uw locatie of de afstand tot uw bedrijf wordt weergegeven. Met locatie-extensies voor partners kunnen kopers op dezelfde manier verkopers vinden die uw producten verkopen (bijv. als u een elektronicafabrikant bent die samenwerkt met verkopers om tv's en andere apparaten te verkopen). Mensen kunnen op deze extensies klikken of tikken voor meer informatie over locaties die relevant zijn voor uw bedrijf. Locatie-extensies en locatie-extensies voor partners kunnen ook een telefoonnummer of belknop bevatten, zodat gebruikers eenvoudig uw bedrijfslocaties of die van uw verkopers kunnen bellen. Meer informatie over locatie-extensies en locatie-extensies voor partners

Belangrijk: Als u geen locaties aan uw account heeft toegevoegd, koppelt Google Ads mogelijk uw bedrijf automatisch aan bekende locaties (op basis van verschillende accountproperty's zoals bestemmingspagina's) en voegt de informatie toe aan uw account om deze extensies te maken. Voor optimale nauwkeurigheid raden we u echter aan de locatiegegevens handmatig toe te voegen.

Verkopersbeoordelingextensies

Verkopersbeoordelingen bestaan uit een combinatie van informatie en beoordelingen. Ze worden naast uw advertenties weergegeven om consumenten inzicht te geven in welke adverteerders hoog scoren op servicekwaliteit. Meer informatie over verkopersbeoordelingextensies

Voorbeeld

Sara's designerschoenenwinkel
Advertentie www.example.com

4,0 ★★★★ beoordeling voor sara-schoenen.com
Gratis verzending en retourneren, groot assortiment merkschoenen.

Dynamische highlight-extensies

Dynamische highlight-extensies bevatten relevante informatie over de producten en services die op uw site worden aangeboden, op basis waarvan mensen kunnen beslissen of ze uw site willen bezoeken. Als op de bestemmingspagina van een adverteerder informatie wordt vermeld die mogelijk nuttig is, zoals '25 jaar ervaring', 'online boeken' en 'gecertificeerde monteurs', kan die informatie automatisch als dynamische highlight bij de advertentietekst worden weergegeven. Meer informatie over dynamische highlight-extensies

Hoe ze werken

U hoeft niets te betalen om extensies bij uw advertenties weer te geven, maar de klikken op uw advertentie worden zoals gebruikelijk in rekening gebracht, evenals bepaalde interacties met extensies. U moet bijvoorbeeld betalen als iemand op een belknop klikt vanuit een automatische oproepextensie.

Uitzondering: Er zijn geen kosten voor klikken op verkopersbeoordelingextensies (maar klikken op de advertenties zelf worden zoals gewoonlijk wel in rekening gebracht).

Met extensies gaan de prestaties van advertenties doorgaans omhoog, waardoor de kans groter wordt dat er op uw advertenties wordt geklikt. Per advertentie, inclusief bijbehorende extensies, brengt Google Ads u voor elke vertoning niet meer dan twee klikken in rekening. Ga naar Extensies verwijderen om u af te melden voor automatische extensies.

Automatische extensies zijn geschikt voor campagnes en advertentiegroepen die ook gebruikmaken van handmatige extensies. We raden u aan alle handmatige extensies te gebruiken die bij uw bedrijf passen. Lees voor meer informatie Over extensies.