Tilikohtaiset automaattiset elementit

Näin tilikohtaiset automaattiset elementit toimivat

Tilikohtaiset automaattiset elementit parantavat yleensä mainostuloksia ja nostavat klikkausprosenttia. Kun elementin ennustetaan parantavan mainoksen tuloksia, Google Ads luo elementin ja lisää sen automaattisesti mainoksesi alapuolelle. Elementtejä voidaan luoda tilitasolla ja käyttää useissa kampanjoissa. Useimmat tilikohtaiset automaattiset elementit voivat näkyä kaikkien mainostyyppien yhteydessä, mutta osa voi näkyä vain pöytäkoneilla ja kannettavilla. Tilikohtaiset automaattiset elementit ovat yhteensopivia manuaalisia elementtejä käyttävien kampanjoiden ja mainosryhmien kanssa. Suosittelemme, että käytät kaikkia manuaalisia elementtejä, jotka sopivat liiketoimintaasi. Lue lisää elementeistä.

Elementit näkyvät maksutta, mutta sinua veloitetaan tavalliseen tapaan mainosklikkauksista ja tietyistä elementteihin liittyvistä interaktioista. Sinua veloitetaan esimerkiksi silloin, kun joku klikkaa automaattisesti luotua soittopainiketta. Google Ads veloittaa enintään kahdesta klikkauksesta impressiota kohden kunkin mainoksen ja sen elementtien osalta. Lue lisää Google Adsin elementeistä ja todellisesta klikkauskohtaisesta hinnasta.

Poikkeus: Sinua ei veloiteta arvio myyjästä ‑elementtien klikkauksista (itse mainosten klikkauksista veloitetaan tavalliseen tapaan).

Tilikohtaisten automaattisten elementtien hyödyt

• Ihmiset saavat lisätietoa tuotteista ja palveluista: Tilikohtaisissa automaattisissa elementeissä esitellään tuotteita, palveluita ja erikoistarjouksia, mikä voi auttaa saamaan enemmän klikkauksia.
  • Voit parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia: Mainosten yhteydessä näkyvät verkkosivuston tiedot voivat tehdä mainoksista osuvampia ja parantaa klikkausprosenttia. Näin voit saada klikkauksia kävijöiltä, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita siitä mitä tarjoat, mikä voi parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiasi.
  • Säästät aikaa: Elementit luodaan automaattisesti, joten sinulla jää aikaa muuhun.

Tilikohtaisten automaattisten elementtien tyypit

Dynaamiset sivustolinkit

Dynaamisten sivustolinkkien avulla voit ohjata ihmisiä oikeaan paikkaan verkkosivustollasi. Näiden sivustolinkkien odotetaan parantavan mainoksen tuloksia, ja ne voivat näkyä manuaalisesti luotujen sivustolinkkien rinnalla tai sijasta. Jos omistat esimerkiksi ravintolan, elementeissäsi näkyviä linkkitekstejä voisivat olla "Aukioloajat", "Ruokalista" ja "Kotiinkuljetus". Lue lisää dynaamisista sivustolinkkielementeistä.

Huom. Videomainosten dynaamiset sivustolinkit toimivat vain Videokampanjoissa, joiden tavoitteeksi on valittu Myynti, Liidit tai Liikenne verkkosivustolle.

Esimerkki

An illustrated example of dynamic sitelinks in a search ad.

Dynaamiset sisältöpoiminnat

Sisältöpoiminnat sisältävät ylimääräisen kuvaustekstin, jonka avulla ihmiset saavat paremman käsityksen yrityksesi tarjoamista tuotteista ja palveluista. Sisältöpoimintojen odotetaan parantavan mainoksen tuloksia, ja ne voivat näkyä manuaalisesti luotujen sisältöpoimintojen rinnalla tai sijasta. Lue lisää dynaamisista sisältöpoimintaelementeistä.

Esimerkki

An illustrated example of dynamic structured snippets in a search ad.

Automaattiset sijaintielementit

Automaattisten sijaintielementtien avulla voit lisätä mainostesi yhteyteen yrityksesi osoitteen ja reittiohjeet tai etäisyyden toimipaikkaasi ja auttaa näin ihmisiä löytämään sinne. Ihmiset voivat klikata tai napauttaa elementtejä saadakseen lisätietoa yritykseesi liittyvistä toimipaikoista. Automaattisissa sijaintielementeissä voi olla myös puhelinnumero tai soittopainike, josta on helppo soittaa suoraan yrityksen tai jälleenmyyjien toimipaikkoihin. Lue lisää sijaintielementeistä.

Tärkeää: Jos et ole lisännyt tilillesi toimipaikkoja, Google Ads voi hakea automaattisesti vastaavuuksia yrityksesi ja tunnettujen toimipaikkojen välille (laskeutumissivujen ja tilin muiden ominaisuuksien perusteella) ja lisätä tiedot tilillesi näiden elementtien luomista varten. Jos haluat varmistaa, että toimipistetiedot pitävät paikkansa, voit kuitenkin lisätä ne manuaalisesti.

Arviot myyjästä

Arviot myyjästä ovat mainosten yhteydessä näkyviä tietoja ja arvosteluja, jotka on koottu useista lähteistä. Niistä asiakkaat näkevät, mitkä mainostajat tunnetaan laadukkaasta palvelusta. Lue lisää myyjiä koskevista arvioista.

Esimerkki

An illustrated example of seller ratings in a search ad.

Dynaamiset huomiotekstit

Dynaamisten huomiotekstien avulla voit tarjota potentiaalisille asiakkaille oleellista tietoa sivustollasi myytävistä tuotteista ja palveluista. Näin he voivat päättää, kannattaako heidän käydä sivustollasi. Jos mainostajan laskeutumissivulla on mahdollisesti hyödyllisiä tietoja (esim. "25 vuoden kokemus", "Varaa verkossa" tai "Pätevät mekaanikot"), ne voivat näkyä automaattisesti dynaamisina huomioteksteinä mainostekstin tai videomainoksen yhteydessä. Näiden huomiotekstien odotetaan parantavan mainoksen tuloksia, ja ne voivat näkyä manuaalisesti luotujen huomiotekstien rinnalla tai sijasta. Lue lisää dynaamisista huomioteksteistä.

Esimerkki

An illustrated example of dynamic callouts in a search ad.

Yritystiedot

Yritystietoelementtien avulla voit täydentää tietokone- ja mobiilitekstimainoksiasi yrityselementeillä, kuten yrityksen nimellä ja logolla. Näin voit hyödyntää brändipääomaasi ja tavoittaa paremmin nykyiset ja uudet asiakkaat. Lue lisää yritystiedoista.

Esimerkki

Esimerkki tietokoneella näkyvästä Google-hakumainoksesta haulla "hotellit Havaijilla".

Dynaamiset kuvaelementit

Dynaamisten kuvaelementtien avulla Google voi valikoida osuvaa kuvamateriaalia mainoksesi laskeutumissivulta Hakumainostesi täydentämiseksi. Nämä elementit voivat auttaa sinua saavuttamaan tulostavoitteesi esittelemällä kiinnostavia kuvia tuotteistasi tai palveluistasi. Näin voit tehostaa tekstimainosten viestiä ja saada kävijät klikkaamaan laskeutumissivullesi vievää linkkiä. Näiden kuvaelementtien odotetaan parantavan mainoksen tuloksia, ja ne voivat näkyä manuaalisesti ladattujen kuvaelementtien sijasta. Lue lisää dynaamisista kuvaelementeistä.

Esimerkki

An  example of a Dynamic image extensions
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tilikohtaisten automaattisten elementtien raportointi

Tilikohtaiset automaattiset elementit näkyvät vain, kun niiden ennustetaan parantavan tekstimainoksen tuloksia. Tutustu elementtien tuloksiin ymmärtääksesi, millainen vaikutus niillä on. Oletetaan, että haluat nähdä, miten hyvin myyjäarvioita sisältävät mainoksesi toimivat, ja selvittää esimerkiksi klikkausten tai impressioiden määrän silloin, kun arvioita näkyy mainoksesi yhteydessä. Löydät tämän tulosdatan tilikohtaisten automaattisten elementtien raportista.

Tilikohtaiset automaattiset elementit näkyvät Google Adsin Elementit-kohdassa.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa Lisää suodatin ja valitse suodatusperusteeksi "Lähde" (voit kirjoittaa sen hakukenttään).
  5. Valitse kohdan "Automaattisesti luotu" viereinen ruutu ja klikkaa Käytä.
    • Jos etsit sijainti- tai sovelluselementtejä tai arvioita myyjästä, valitse taulukon oikeassa reunassa olevasta kolmen pisteen valikosta Tilikohtaiset automaattiset elementit.

Tilikohtaisten automaattisten elementtien laittaminen pois päältä

Näin voit laittaa tilikohtaiset automaattiset elementit pois päältä:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Klikkaa oikealla olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Tilikohtaiset automaattiset elementit.
  6. Klikkaa oikealla olevaa kolmen pisteen valikkoa ja valitse Lisäasetukset.
  7. Valitse "Tilikohtaisten automaattisten elementtien asetukset".
  8. Klikkaa Laita tietyt automaattiset elementit pois päältä ja valitse haluamasi elementit.
  9. Valitse, miksi haluat laittaa elementin pois päältä, ja lisää kommentteja.
  10. Klikkaa Laita pois päältä.

Usein kysytyt kysymykset

Ovatko tilikohtaiset automaattiset elementit sama asia kuin automaattisesti luodut elementit?

Eivät ole. Tilikohtaiset automaattiset elementit (kuten dynaamiset sivustolinkit, dynaamiset sisältöpoiminnat ja dynaamiset huomiotekstit) otetaan käyttöön tilikohtaisesti, kun taas automaattisesti luodut elementit, joita käyttämällä saat lisäelementtejä (otsikoita ja kuvauksia), ovat kampanjatason asetus.