Om meldingsutvidelser

Med meldingsutvidelser kan potensielle kunder sende deg SMS-er direkte fra annonsen din. Folk med mobilenheter kan kontakte deg med ett trykk på annonsen din og bestille en avtale, få et pristilbud, spørre om informasjon, bestille en tjeneste og lignende. Med meldingsutvidelser kan du skape vekst i bedriften din ved å gi kundene enda flere måter å nå deg på.

Google Ads kan konfigurere automatiske meldingsutvidelser hvis du oppretter en anropsutvidelse med et mobilnummer, eller hvis nettstedet ditt indikerer at et av forretningsmålene dine er å få kunder til å sende SMS-er til bedriften din. På denne måten kan de sende SMS-er direkte til bedriften din. Finn ut mer om automatiske utvidelser.

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over meldingsutvidelser. Du finner en veiledning i artikkelen Bruk meldingsutvidelser.

Før du begynner

Meldingsutvidelser er bare ment å vises til folk på mobilenheter der brukeren kan sende og motta SMS. Bedriften din må også ha et telefonnummer der dere kan motta, behandle og sende SMS.

Slik fungerer meldingsutvidelser

Når noen trykker på meldingsikonet i annonsen din på en mobilenhet, blir meldingsappen åpnet med en melding du selv har opprettet på forhånd.

• Du kan vise kunder utvidelsestekst som er en spesifikk handlingsfremmende oppfordring, for eksempel «Send oss en SMS for å få et pristilbud på bilforsikring».
  • Du kan velge en standardmelding til kunden, som kundene kan sende direkte til bedriften din, for eksempel «Jeg vil gjerne vite mer. Send meg en SMS.»
  • Hvis du er i Australia, Brasil, Canada eller USA, kan du også lage en valgfri automatisk svarmelding, som sendes automatisk til kunder som kontakter deg gjennom meldingsutvidelsen din.

Eksempel
Nils eier en bilforretning og kjører en kampanje der han informerer potensielle kunder om SUV-salget sitt. Han ønsker å bruke meldingsutvidelser for å sikre kjapp kommunikasjon med kundene sine om beholdningen han til enhver tid har. Når en kunde trykker på «Tekst», åpnes meldingsappen på kundens enhet med en forhåndsutfylt melding.
Når noen trykker på meldingsutvidelsen din, blir du belastet for et klikk på samme måte som om brukeren hadde trykket på annonsen din for å gå til nettstedet ditt.

Alternativer for meldingslevering

Du kan velge å motta og svare på meldinger fra meldingsutvidelser fra telefonnummeret ditt eller e-postadressen din.

• Hvis du velger Telefonnummer-alternativet, kan du svare på meldingene du mottar via annonsen din, ved hjelp av ditt eget mobilnummer.
  • Hvis du velger Videresending av e-post-alternativet, blir meldinger sendt til e-postadressen din. Når du svarer på e-posten, sendes svaret ditt til kunden som en SMS, ved hjelp av et telefonnummer du får automatisk fra Google Ads. På denne måten får du større fleksibilitet, og du kan bruke færre plattformer for å svare på meldinger. Merk: Videresending av e-post er bare tilgjengelig i Australia, Brasil, Canada og USA, og bare for e-postadresser i Gmail-, Outlook- og Yahoo!-domenene.

Tips

Gjør det mulig for flere ansatte i bedriften din å svare på meldinger ved å opprette et e-postalias for en gruppe. Det er en e-postadresse som automatisk videresender e-post til alle du legger til i gruppen, og det aktuelle aliaset brukes i meldingsutvidelsene. På denne måten sendes eventuelle SMS-er bedriften din får, til alle i gruppen, og alle gruppemedlemmene kan svare.

Kontonivåer

Du kan legge til meldingsutvidelser på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Meldingsutvidelser kan kjøres i enhver kampanje, annonsegruppe eller annonse i Søkenettverket. Hvis du oppretter meldingsutvidelser på ulike nivåer (konto, kampanje eller annonsegruppe), brukes den mest spesifikke utvidelsen. Når du legger til meldingsutvidelser i en annonsegruppe, vises altså disse i stedet for meldingsutvidelsene dine på kampanje- eller kontonivå. På samme måte overstyres utvidelser på kontonivå av utvidelser på kampanjenivå. Husk at meldingsutvidelser foreløpig ikke er tilgjengelige i Displaynettverket.

Fordeler

Få økt eksponering uten ekstra Google Ads-kostnader. Det er enkelt og gratis å legge til meldingsutvidelser i annonsene dine.

Utvikle virksomheten din. Hvis du oppretter meldingsutvidelser, kan det bli enklere for deg å videreutvikle virksomheten din ved at det er enkelt for folk å kontakte deg.

Utvidelsen kan brukes i flere annonsegrupper eller kampanjer. Konfigurer utvidelser i tråd med behovene dine. En utvidelse kan brukes i en annonsegruppe eller i en hel kampanje.

Detaljert rapportering. Hvis du slår på meldingsrapportering, kan du få detaljert informasjon om meldingene som utveksles mellom kunder og bedriften din, spore resultatene du oppnår med utvidelsene dine, og optimalisere annonseresultatene dine.