Tietoja viestilaajennuksista

Viestilaajennusten avulla potentiaaliset asiakkaat voivat lähettää sinulle tekstiviestejä suoraan mainoksestasi. Mainostasi napauttamalla mobiililaitteiden käyttäjät voivat ottaa sinuun yhteyttä ja vaikkapa varata ajan, pyytää tarjouksen, kysyä lisätietoja tai tilata palvelun. Viestilaajennuksilla voit saada kasvua liiketoimintaasi, sillä niiden avulla käyttäjät voivat tavoittaa sinut kätevästi.

Google Ads voi määrittää automaattisia viestilaajennuksia, jos käytät puhelulaajennuksen määrittämiseen matkapuhelinnumeroa tai jos sivustosi perusteella vaikuttaa siltä, että yksi liiketoimintatavoitteistasi on saada ihmisiä lähettämään sinulle viestejä. Näin ihmiset voivat lähettää viestejä suoraan yritykseesi. Lue lisää automaattisista laajennuksista.

Tämä artikkeli sisältää viestilaajennusten yleiskatsauksen. Aiheeseen liittyviä ohjeita on artikkelissa Viestilaajennusten käyttäminen.

Ennen kuin aloitat

Viestilaajennusten tarkoitus on näkyä vain sellaisia mobiililaitteita käyttäville asiakkaille, joista voi lähettää ja joihin voi vastaanottaa tekstiviestejä. Lisäksi yritykselläsi on oltava puhelinnumero, jonka kautta voi vastaanottaa, käsitellä ja lähettää tekstiviestejä.

Näin viestilaajennukset toimivat

Kun mobiililaitteen käyttäjä napauttaa mainoksesi viestivaihtoehtoa, puhelimen viestisovellus avautuu ja luomasi viesti näkyy valmiiksi viestisovelluksessa.

• Voit näyttää asiakkaille laajennuksessa tekstin, joka on tarkka toimintakehotus, kuten "Pyydä autovakuutustarjous viestillä".
  • Voit määrittää asiakkaiden oletusviestin, jonka asiakas voi lähettää suoraan sinulle. Viesti voi olla esimerkiksi "Haluaisin saada lisätietoja tekstiviestillä".
  • Jos olet Yhdysvalloissa, Kanadassa, Brasiliassa tai Australiassa, voit lisäksi luoda valinnaisen automaattisen vastausviestin. Tämä viesti lähetetään automaattisesti asiakkaille, jotka ottavat sinuun yhteyttä viestilaajennuksesi kautta.

Esimerkki
Niko omistaa autoliikkeen. Hänellä on tällä hetkellä käynnissä potentiaalisille asiakkaille suunnattu katumaasturien tarjouskampanja. Viestilaajennuksilla hän haluaa saada asiakkailleen nopeasti tiedon tarjolla olevista ajoneuvoista. Kun käyttäjät napauttavat tekstiviestikuvaketta, aiemmin luotu viesti näkyy asiakkaiden viestisovelluksessa.
Kun käyttäjät napauttavat viestilaajennustasi, sinulta veloitetaan klikkauksen hinta – sama hinta kuin silloin, kun käyttäjä siirtyy verkkosivustollesi mainosta napauttamalla.

Viestien toimitusvaihtoehdot

Voit valita, haluatko käyttää puhelinnumeroasi vai sähköpostiosoitettasi viestilaajennuksen kautta lähetettyjen viestien vastaanottamiseen ja viesteihin vastaamiseen.

• Jos valitset puhelinnumeron, voit vastata mainoksestasi saamiisi viesteihin käyttämällä omaa matkapuhelinnumeroasi.
  • Jos valitset sähköpostin uudelleenohjauksen, viestit lähetetään sähköpostiisi. Kun vastaat sähköpostiin, vastauksesi lähetetään asiakkaalle tekstiviestinä puhelinnumeroon, jonka saat automaattisesti Google Adsista. Näin viesteihin vastaaminen on joustavaa, eikä siihen tarvitse käyttää niin monia alustoja. Huomaa, että sähköpostin uudelleenohjaus on käytettävissä vain Yhdysvalloissa, Kanadassa, Brasiliassa ja Australiassa Gmail-, Outlook- ja Yahoo-sähköpostiosoitteille.

Vinkki

Ryhmän sähköpostialiaksen avulla useat yrityksesi työntekijät voivat vastata viesteihin. Kyseessä on sähköpostiosoite, joka välittää sähköpostit automaattisesti jokaiselle ryhmän jäsenelle. Tätä sähköpostialiasta käytetään viestilaajennuksissa. Kun joku lähettää yritykseesi viestin, se lähetetään kaikille ryhmän jäsenille, joista kuka tahansa voi vastata viestiin.

Tilitasot

Viestilaajennuksia voi lisätä tili-, kampanja- ja mainosryhmätasolla. Viestilaajennukset toimivat minkä tahansa hakuverkostokampanjan, mainosryhmän ja mainoksen kanssa. Jos luot viestilaajennuksia eri tasoilla (tili‑, kampanja‑ tai mainosryhmätasolla), luonnissa käytetään tarkinta tasoa. Jos siis lisäät viestilaajennuksia mainosryhmään, kyseiset laajennukset näkyvät kampanja‑ tai tilitasoisten viestilaajennusten sijaan. Samalla tavoin kampanjatasoiset laajennukset ohittavat tilitason laajennukset. Muista, että viestilaajennukset eivät ole vielä käytettävissä Display-verkostossa.

Edut

Saat lisänäkyvyyttä Google Adsissa ilman lisäkustannuksia. Viestilaajennusten lisääminen mainokseen on helppoa ja maksutonta. Siitä ei koidu lisäkustannuksia.

Voit kasvattaa liiketoimintaasi. Viestilaajennusten ansiosta ihmiset tavoittavat sinut entistäkin paremmin, ja näin voit lisätä liiketoimintaasi.

Voit käyttää laajennuksia mainosryhmissä tai kampanjoissa. Voit ottaa laajennuksia nopeasti käyttöön omien tarpeidesi mukaan. Yhtä laajennusta voi käyttää niin yhdessä mainosryhmässä kuin koko kampanjassakin.

Raportointi on tarkkaa. Saat yksityiskohtaisia tietoja käyttäjien ja yrityksen välillä vaihdetuista viesteistä, voit seurata laajennuksesi tehokkuutta ja optimoida mainoksesi tehokkuuden ottamalla käyttöön viestilaajennuksen raportoinnin.