Berichtextensies gebruiken

Geef klanten die uw advertenties op mobiele apparaten bekijken, de mogelijkheid om uw bedrijf met één tik een sms sturen. Stel gratis berichtextensies voor uw tekstadvertenties in het zoeknetwerk in om klanten binnen te halen die eerder een sms zouden sturen dan zouden bellen. U kunt via uw telefoonnummer of e-mailadres reageren op sms'jes van klanten.

Voordat u begint

Als u berichtextensies wilt instellen, moet u sms'jes kunnen ontvangen, verwerken en verzenden. Ga naar Over berichtextensies voor meer informatie over berichtextensies.

Neem nu even de tijd om te bepalen hoe breed u uw berichtextensies wilt weergeven. Moeten ze voor al uw campagnes worden weergegeven? Voor een paar campagnes? Voor een advertentiegroep? Zodra u een beslissing heeft genomen, kunt u de onderstaande instructies volgen.

Houd er rekening mee dat berichtextensies niet altijd bij uw advertentie worden weergegeven. Lees meer informatie over wanneer extensies worden weergegeven.

Tip

Wees zo specifiek mogelijk wanneer u uw call-to-action (CTA) opstelt. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van een algemene CTA zoals 'Stuur een sms voor meer informatie' iets als 'Stuur ons een sms voor een gratis offerte' of 'Stuur ons een sms om met een medewerker te spreken'. Advertenties met specifiekere, actiegerichte CTA's presteren vaak beter dan die met algemene CTA's.

Instructies

U kunt berichtextensies maken op account-, campagne- of advertentiegroepniveau.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Berichtextensies maken

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Als u uw app-extensie alleen wilt toevoegen aan een bepaalde campagne of advertentiegroep, kiest u er een in de linkernavigatiebalk.
  3. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  4. Selecteer Weergeven: berichtextensies in het dropdownmenu.
  5. Klik op + Extensie.
  6. Selecteer een bestaande berichtextensie om toe te voegen of maak een nieuwe door op + Nieuwe berichtextensie te klikken.
  7. ​​Geef de informatie voor uw berichtadvertenties op:
    • Telefoonnummer: Een telefoonnummer om sms'jes te verzenden en te ontvangen.
    • Extensietekst: De tekst van uw click-to-message-advertentie.
    • Bedrijfsnaam: De naam van uw bedrijf.
    • Berichttekst: De berichttekst die automatisch wordt weergegeven in de berichten-apps van gebruikers wanneer ze tikken om u een bericht te sturen. (De berichttekst kan bijvoorbeeld zijn: 'Ik wil graag meer informatie. Stuur me een sms.')
    • Klik op Geavanceerde opties om de berichtextensie te beperken tot bepaalde datums of uren van de dag.
  8. Klik op Opslaan.