Berichtextensies gebruiken

Geef klanten die uw advertenties op mobiele apparaten bekijken, de mogelijkheid om uw bedrijf met één tik een sms sturen. Stel gratis berichtextensies in voor uw tekstadvertenties in het zoeknetwerk om klanten binnen te halen die eerder een sms zouden sturen dan zouden bellen.U kunt via uw telefoonnummer of e-mailadres reageren op sms-berichten van klanten.

Voordat u begint

Als u berichtextensies wilt instellen, moet u sms-berichten kunnen ontvangen, verwerken en verzenden. Ga naar Over berichtextensies voor meer informatie over berichtextensies.

Neem nu even de tijd om te bepalen hoe breed u uw berichtextensies wilt weergeven. Moeten ze voor al uw campagnes worden weergegeven? Voor een paar campagnes? Voor een advertentiegroep? Zodra u een beslissing heeft genomen, kunt u de onderstaande instructies volgen.

Houd er rekening mee dat berichtextensies niet altijd bij uw advertentie worden weergegeven. Lees meer informatie over wanneer extensies worden weergegeven.

Tip

Wees zo specifiek mogelijk wanneer u uw call-to-action (CTA) opstelt. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van een algemene CTA zoals 'Stuur een sms voor meer informatie' iets als 'Stuur ons een sms voor een gratis offerte' of 'Stuur ons een sms om met een medewerker te spreken'. Advertenties met specifiekere, actiegerichte CTA's presteren vaak beter dan die met algemene CTA's.

Instructies

U kunt berichtextensies maken op account-, campagne- of advertentiegroepniveau.

Berichtextensies maken

1. Klik op het paginamenu Advertenties en extensies en klik bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Klik op de plusknop en selecteer vervolgens Berichtextensie.
  3. Selecteer het account, de campagne of de advertentiegroep waaraan u de berichtextensie wilt toevoegen.
  4. Gebruik een bestaande berichtextensie of maak een nieuwe (deze optie is standaard geselecteerd).
  5. Geef de gegevens voor uw berichtadvertenties op:
    • Landcode gebruiker: Selecteer de landcode die moet worden weergegeven in uw advertenties.
    • Levering van berichten: Selecteer hoe u berichten van klanten wilt ontvangen: per telefoon of via e-mail. Als u het volgende selecteert:
      1. 'E-mails doorsturen': Geef een geldig e-mailadres op waar u sms'jes van klanten naartoe wilt sturen.
      2. 'Telefoonnummer': Geef een telefoonnummer op waarmee sms'jes kunnen worden verzonden en ontvangen.
    • Bedrijfsnaam: De naam van uw bedrijf. De tekst moet tussen 1 en 25 tekens lang zijn.
    • Extensietekst: De tekst van uw click-to-message-advertentie. Dit moet een call-to-action zijn die mensen aanspoort u een sms te sturen. De tekst moet tussen 10 en 35 tekens lang zijn.
    • Standaardbericht voor klanten: Voer het standaardbericht in dat wordt weergegeven in de sms-app van uw klant nadat deze op uw berichtextensie heeft geklikt. De tekst moet tussen 10 en 100 tekens lang zijn.
    • Uw automatische antwoord (optioneel): Uw automatische antwoord wordt standaard verzonden naar klanten die contact met u opnemen via uw berichtextensie. Laat dit veld leeg als u geen automatisch antwoord wilt gebruiken. De tekst moet tussen 10 en 100 tekens lang zijn en kan een URL bevatten.
  6. Als u zich in een land bevindt dat in aanmerking komt, ziet u mogelijk een melding over berichtenrapportage, waarmee u meer gedetailleerde informatie krijgt over uw berichten. U kunt berichtenrapportage inschakelen door op het paginamenu Instellingen te klikken en vervolgens bovenaan op Accountinstellingen. Selecteer Berichtenrapportage als u wijzigingen wilt aanbrengen.
  7. Klik op Geavanceerde opties om de berichtextensie te beperken tot bepaalde datums of uren van de dag.
  8. Klik op Opslaan.