Viestilaajennusten käyttäminen

Anna mobiilimainoksiasi katsoville asiakkaille mahdollisuus lähettää yrityksellesi tekstiviesti yhdellä napautuksella. Käyttämällä maksuttomia viestilaajennuksia hakuverkoston tekstimainoksissa voit saada lisää sellaisia asiakkaita, jotka eivät todennäköisesti ottaisi yhteyttä puhelimitse mutta jotka saattavat lähettää tekstiviestin. Voit vastata asiakkaiden tekstiviesteihin puhelinnumerostasi tai sähköpostiosoitteestasi.

Ennen kuin aloitat

Viestilaajennusten käyttäminen edellyttää, että voit vastaanottaa, käsitellä ja lähettää tekstiviestejä. Lisätietoja viestilaajennuksista on artikkelissa Tietoja viestilaajennuksista.

Pohdi ensin hetki sitä, kuinka laajalti viestilaajennuksiasi on tarkoitus näyttää. Onko niitä tarkoitus näyttää kaikissa kampanjoissasi, vain määrätyissä kampanjoissa vai ainoastaan tietyn mainosryhmän mainoksissa? Kun olet tehnyt päätöksen, noudata alla olevia ohjeita.

Muista, että viestilaajennuksia ei aina välttämättä näytetä mainoksen yhteydessä. Lue lisää siitä, milloin laajennuksia näytetään.

Vinkki

Kirjoita mahdollisimman tarkka toimintakehotus. Sen sijaan, että käyttäisit yleistä toimintakehotusta, kuten "Pyydä lisätietoja viestillä", kirjoita mieluummin esimerkiksi "Pyydä maksuton tarjous viestillä" tai "Lähetä viesti, niin voit keskustella asiakaspalvelijan kanssa". Tarkempia ja toimimaan houkuttelevia toimintakehotuksia sisältävät mainokset toimivat usein paremmin kuin mainokset, joissa on yleisempiä toimintakehotuksia.

Ohjeet

Viestilaajennuksen voi luoda tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla.

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Viestilaajennusten luominen

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Jos haluat rajata sovelluslaajennuksen käytön tiettyyn kampanjaan tai mainosryhmään, valitse haluamasi kohde vasemmanpuoleisesta siirtymispalkista.
  3. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  4. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Viestilaajennukset.
  5. Klikkaa + Laajennus.
  6. Valitse lisättäväksi jokin nykyinen viestilaajennus tai luo uusi laajennus klikkaamalla + Uusi viestilaajennus.
  7. ​​Määritä seuraavat viestimainoksiasi koskevat tiedot:
    • Puhelinnumero: Tämän on oltava puhelinnumero, josta voi lähettää ja johon voi vastaanottaa tekstiviestejä.
    • Laajennusteksti: Tämä teksti näkyy mainoksessa käytettävässä viestilaajennuksessa.
    • Yrityksen nimi: Tämä on yrityksesi nimi.
    • Viestin teksti: Tämä teksti näkyy automaattisesti käyttäjien viestisovelluksissa, kun he napauttavat viestin lähettämiskuvaketta. (Viestin tekstissä voi lukea esimerkiksi näin: "Voisitteko tekstata minulle lisätietoja? Kiitos!")
    • Klikkaa Lisäasetukset, jos haluat rajoittaa viestilaajennuksen käytön vain tiettyihin päiviin tai kellonaikoihin.
  8. Valitse Tallenna.