Viestilaajennusten käyttäminen

Anna mobiililaitteilla mainoksiasi katsoville asiakkaille mahdollisuus lähettää yrityksellesi tekstiviesti yhdellä napautuksella. Käyttämällä maksuttomia viestilaajennuksia Hakuverkoston Tekstimainoksissa voit saada lisää sellaisia asiakkaita, jotka eivät todennäköisesti ottaisi yhteyttä puhelimitse mutta jotka saattavat lähettää tekstiviestin. Voit vastata asiakkaiden tekstiviesteihin puhelinnumerostasi tai sähköpostiosoitteestasi.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Viestilaajennusten käyttäminen edellyttää, että voit vastaanottaa, käsitellä ja lähettää tekstiviestejä. Lisätietoja viestilaajennuksista on artikkelissa Tietoja viestilaajennuksista.

Pohdi ensin hetki sitä, kuinka laajalti viestilaajennuksiasi on tarkoitus näyttää. Onko niitä tarkoitus näyttää kaikissa kampanjoissasi, vain määrätyissä kampanjoissa vai ainoastaan tietyn mainosryhmän mainoksissa? Kun olet tehnyt päätöksen, seuraa alla olevia ohjeita.

Muista, että viestilaajennuksia ei aina välttämättä näytetä mainoksen yhteydessä. Lue lisää siitä, milloin laajennuksia näytetään.

Vinkki

Kirjoita mahdollisimman tarkka toimintakehotus. Sen sijaan, että käyttäisit yleistä toimintakehotusta, kuten "Pyydä lisätietoja viestillä", kirjoita mieluummin esimerkiksi "Pyydä maksuton tarjous viestillä" tai "Lähetä viesti, niin voit keskustella asiakaspalvelijan kanssa". Tarkempia ja toimimaan houkuttelevia toimintakehotuksia sisältävät mainokset toimivat usein paremmin kuin mainokset, joissa on yleisempiä toimintakehotuksia.

Ohjeet

Viestilaajennuksen voi luoda tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla.

Viestilaajennusten luominen

1. Klikkaa sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  2. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Viestilaajennus.
  3. Valitse tili, kampanja tai mainosryhmä, johon haluat lisätä viestilaajennuksen.
  4. Käytä aiemmin luotua viestilaajennusta tai luo uusi laajennus (tämä asetus on oletusarvoisesti valittuna).
  5. Määritä seuraavat viestimainoksiasi koskevat tiedot:
    • Käyttäjän maatunnus: Valitse mainoksissa näytettävä maatunnus.
    • Viestien toimitus: Valitse, miten haluat vastaanottaa asiakkaiden viestejä (puhelimitse vai sähköpostitse). Toimitustapakohtaiset ohjeet:
      1. Sähköpostin uudelleenohjaus: Lisää kelvollinen sähköpostiosoite, johon haluat vastaanottaa asiakkaiden tekstiviestejä.
      2. Puhelinnumero: Lisää puhelinnumero, josta voi lähettää ja johon voi vastaanottaa tekstiviestejä.
    • Yrityksen nimi: Tämä on yrityksesi nimi. Tekstin pituuden on oltava 1–25 merkkiä.
    • Laajennuksen teksti: Tämä teksti näkyy mainoksessa käytettävässä viestilaajennuksessa. Sen tulisi olla toimintakehotus, joka kannustaa käyttäjiä lähettämään sinulle tekstiviestin. Tekstin pituuden on oltava 10–35 merkkiä.
    • Asiakkaan oletusviesti: Lisää oletusviesti, joka näkyy asiakkaan tekstiviestisovelluksessa, kun hän klikkaa viestilaajennustasi. Tekstin pituuden on oltava 10–100 merkkiä.
    • Automaattinen vastausviesti (valinnainen): Automaattinen vastausviesti lähetetään automaattisesti asiakkaille, jotka ottavat sinuun yhteyttä viestilaajennuksen kautta. Jos et halua käyttää automaattista vastausviestiä, jätä kenttä tyhjäksi. Tekstin pituuden on oltava 10–100 merkkiä, ja se voi sisältää URL-osoitteen.
  6. Jos olet palvelun piiriin kuuluvassa maassa, saatat nähdä viestilaajennuksen raportointia koskevan ilmoituksen, jossa on tarkempaa tietoa viesteistä. Voit ottaa käyttöön viestien raportoinnin klikkaamalla Asetukset-sivua ja valitsemalla yläosasta Tiliasetukset. Valitse Viestiraportti, jos haluat tehdä muutoksia.
  7. Klikkaa Lisäasetukset, jos haluat rajoittaa viestilaajennuksen käytön vain tiettyihin päiviin tai kellonaikoihin.
  8. Klikkaa Tallenna.