Ta bort tillägg

Tillägg visar extra information om ditt företag i dina annonser och ger oftast ett bättre annonsresultat. Om du ändå vill ta bort tillägg följer du anvisningarna i den här artikeln.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Manuella tillägg

Så här tar du bort ett manuellt tillägg från en kampanj:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn och sedan på Tillägg längst upp på sidan.
  3. Markera rutan till vänster om tillägget och klicka på Redigera i det blå fältet.
  4. Välj Ta bort på rullgardinsmenyn.

När du tar bort ett tillägg från en kampanj finns det fortfarande kvar i andra kampanjer.

Automatiska tillägg

Automatiska tillägg kan höja kvaliteten på din annons genom att visa information om din verksamhet eller genom att ändra annonsens format. Google Ads-systemet tar med automatiska tillägg i dina textannonser när de förväntas ge ett bättre annonsresultat.

Om du inaktiverar ett automatiskt tillägg visas det tillägget inte längre tillsammans med annonser i kontot.

Så här inaktiverar du ett automatiskt tillägg:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn och klicka sedan på Automatiska tillägg högst upp på sidan.
  3. Klicka på menyn med tre punkter till höger och välj sedan Avancerade alternativ.
  4. Välj Inaktivera särskilda automatiska tillägg och välj vilka tillägg som ska inaktiveras.
  5. Välj anledningen till att du vill inaktivera tillägget och lägg till ytterligare kommentarer.
  6. Klicka på Inaktivera.

Obs!

När du inaktiverar automatiska samtalstillägg eller automatiska sms-tillägg skapas inga nya automatiska samtalstillägg, men befintliga automatiska tillägg kan fortfarande visas med dina annonser.