Ta bort tillägg

Tilläggen visar extra information om ditt företag i dina annonser och ger oftast ett bättre annonsresultat. Om du ändå vill ta bort tillägg beskriver vi hur det går till i denna artikel.

Manuella tillägg

Så här tar du bort ett manuellt tillägg från en kampanj:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  3. Markera rutan till vänster om tillägget och klicka på Redigera i det blå fältet.
  4. Välj Ta bort på rullgardinsmenyn.

När du tar bort ett tillägg från en kampanj finns det fortfarande kvar i andra kampanjer.

Automatiska tillägg

Automatiska tillägg kan höja kvaliteten på din annons genom att visa information om din verksamhet eller ändra annonsens format. Google Ads-systemet tar med automatiska tillägg i dina textannonser när de förväntas ge ett bättre annonsresultat.

Om du inaktiverar ett automatiskt tillägg visas det inte längre tillsammans med annonser i kontot.

Så här inaktiverar du ett automatiskt tillägg:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn och sedan på Automatiska tillägg högst upp på sidan.
  3. Klicka på menyn med tre punkter till höger och välj Avancerade alternativ.
  4. Välj Inaktivera särskilda automatiska tillägg och välj vilka tillägg som ska inaktiveras.
  5. Välj anledningen till att du vill inaktivera tillägget och lägg till ytterligare kommentarer.
  6. Klicka på Inaktivera.

Obs!

När du inaktiverar automatiska samtalstillägg skapas inga nya automatiska samtalstillägg, men befintliga automatiska tillägg kan fortfarande visas med dina annonser.