Extensies verwijderen

Met extensies voegt u informatie over uw bedrijf toe aan uw advertenties en verbetert u meestal ook de prestaties ervan. Als u echter extensies wilt verwijderen, volgt u de instructies in dit artikel.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Handmatige extensies

Ga als volgt te werk om een handmatige extensie uit uw campagne te verwijderen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Vink het selectievakje links van de extensie(s) aan en klik in de blauwe balk op Bewerken.
  4. Selecteer Verwijderen in het dropdownmenu.

Als u een extensie uit één campagne verwijdert, wordt deze niet automatisch uit andere campagnes verwijderd.

Automatische extensies

Automatische extensies kunnen de kwaliteit van uw advertentie verbeteren door informatie over uw bedrijf toe te voegen of de indeling van uw advertentie te wijzigen. Automatische extensies worden aan uw tekstadvertenties toegevoegd wanneer het Google Ads-systeem voorspelt dat deze de prestaties van uw advertentie kunnen verbeteren.

Als u een automatische extensie uitschakelt, wordt de extensie niet meer weergegeven bij advertenties in het account.

Ga als volgt te werk om een automatische extensie uit te schakelen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Automatische extensies.
  3. Klik aan de rechterkant op het menu met drie stippen en selecteer Geavanceerde opties.
  4. Selecteer Specifieke automatische extensies uitschakelen en kies welk extensie u wilt uitschakelen.
  5. Selecteer de reden dat u de extensie wilt uitschakelen en voeg een extra reactie toe.
  6. Klik op Uitschakelen.

Opmerking

Wanneer u automatische oproepextensies of automatische berichtextensies uitschakelt, kunt u geen nieuwe automatische extensies meer maken, maar worden bestaande automatische extensies mogelijk nog wel bij uw advertenties weergegeven.